LoL koridor kontrolü nedir , nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
Sosyal
7 HİZMET YILI
Yüksek ligteki oyunculardan hep koridor kontrolünü çok önemli gibi sözler duyuyorum.

Bi oyunda farm bize gelsin diyorlar , başka bir oyunda ise farmı rakibin üstüne yıkıp pokelamamız lazım vs diyorlar.

Base atarken bazen koridoru itiyorlar bazen itmiyorlar

Slow push gibi bi sürü terim var bunlar nedir nasıl oluyor anlamadım bilen anlayan varsa örneklerle yazabilir mi?
Rakip korkak oynuyorsa laneyi yavaşlatın camp yiyorsanız laneyi dondurun bu gibi detaylar sizi lanede her zaman üstün kılar.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
pushlamak minyonları iktirmek laneyi dondurmak ise son vuruş atıp lanenin son vuruş attığın yerde durmasını sağlamak

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Yüksek ligteki oyunculardan hep koridor kontrolünü çok önemli gibi sözler duyuyorum.

Bi oyunda farm bize gelsin diyorlar , başka bir oyunda ise farmı rakibin üstüne yıkıp pokelamamız lazım vs diyorlar.

Slow push gibi bi sürü terim var bunlar nedir nasıl oluyor anlamadım bilen anlayan varsa örneklerle yazabilir mi?
dostum koridora eğer geri dönuceksen ortada bırakıp base atıp hiç minyon kaybetmeden geri gelebilirsin ama adam base attıysa ya da öldurduysen laneyi hemen ittirip adama minyon kaybettirim sonra base atabilirsin early de araba minyon surusu geldiği zaman base atabilirsin kolayca ittiremez ama oyun biraz daha ilerlediğinde cannon wave i kaybetmemen gerek o yuzden minyon surusune dikkatli bakmalısın

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI

YouTube da detaylı var ağa daha sağlıklı olur oradan izlersen

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
kanka adamı kestiğinde eğer adam baseden tekrar lane gelene kadar laneyi pushlayabilicek durumdaysan yani adama xp kaybettirebilicek durumdaysan direkt pushlarsın diğer türlü arka minyonları kesip minyon sayısısnı eşitleyip laneyi ortada bırakırsın ki sen laneye gelene kadar adamda itemesin laneyi

za warudooo
Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
laneyi nerde tutman gerektiği nerde base atman gerektiği harita takibi lig atlamak istiyosan yapmak şart

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Duruma gore itirip pishlamak.onemli drake varsa veya scutle kesin itirmek zorundasin

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
koridor freezelemek - rakibin 3 büyücü farmını full can ama bırakacaksın koridor sana doğru gelecek kulenin hafif önünde de bırakacaksın daima orda kalacak sen isteyene kadar gitmeyecek
slow push- farmlara last hit atarak yapabilirsin genellikle rahat base atabilmek için yapılıyor veya dive atmak için
- lane push koridor itmek
-proxy özellikle singed eune 2. olaraktan
ct matchuplarda çok yaptığım şey 2 kule arasında farm alıyorsun bunun 3 lü proxyli hali de var
baseye giriyorsun onda da :D
eline sağlık kardeşim çok güzel olmuş bide rakip eğer çekimser oynuyorsa lane pushkayıp farklı koridoralara movelamak karşı takımı sıkıntıya sokabilir

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
mesela adama dive atıcaksın jungle sana dogru petliyor slow pusha alırsın lane i kendi minyonlarını biriktirip adama jungle ile beraber dive atarsın adam 2 3 dalga minyon kacırır adamın oyunu biter yani. zor matchup oynuyosundur koridoru kulenin önünde dondurursun ki dive yeme sansın azalır canın azalmaz trade atmazsın adamla.
bir cok olay var adamı kesmissindir koridoru hemen ittirirsin ki adam minyonları kacırsın yada adamı kesersin adamın kulesinin yakınında baktın adamın minyonları seninkinden daha fazla öyle bırakıp base atarsın adamın minyonları senini minyonları öldürcegi icin adam exp kacırır sen yetisirsin explere hem freez atma sansın olur vs vs cok fazla örnek var tecrübe etmen lazım

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
eğer takım oyunu yapıcaksanız takıma yardım ediceksen lane ye push atıyosun yardıma gidiyosun
eğer karşındakı çar minyon yapamadan düşen bir çarsa laneyi donduruyosun
cannon geldiği zaman laneyi zor pushlarsın baselersin

Üye
3 HİZMET YILI
minyona son vuruş atarak ve lane dondurarak karşındaki adamın hep farm kaybetmesini xp kaybetmesini sağlıyosun hem de gang yeme riskini ortadan kaldırıyosun belki dive girebilirler o da riskli senin için avantajlı olur laneyi adamdan üstün olduğun zaman dondurman daha mantıklı olur diğer türlü adam kolaylıkla laneyi iter hiçbir şey yapamazsın bu durumda tek yapman gereken farmlamak safe kalmak ormandan yardım istemek olur. laneyi dondurmayı iyi bilirsen minyon kırpma minyonları tuttuğun konum vs o minyonlar hep orda kalır hiçbir şekilde itilmez ama olur da itilirse kendi minyonların fazlalaşırsa da ormancının yardımıyla beraber dive girmeniz gerekiyo gelmezse ormancının hatası olur gelirse rakip oyuncu o gelen farmları da kaybeder daha da oyuna dönmesi nerdeyse imkansız olur

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
top lane olarak haritada ormancını ve mid laneini takip etmen gerekiyor mesela dakika 3.15 de crab çıkıyor dakika 3 gibi laneini pushlayarak ormancına crab fightı için ortam hazırlamış olursun mid lanein de aynısını yaparsa crab kazandırırsın jungleına küçük bi örnek olarak bunu alabilirsin bu tarz takımını öne geçirebilcek durumlar olur bunları haritadan kontrol etmen ve laneini ona göre yonetmen gerekir kısacası haritayı takip ederek olacak bi olayı mesela drake fightı olabilir vadi alameti almak için olabilir herhangi bir olayda takımına ön ayak oluyormuşsun gibi düşünebilirsin

Süper Üye
Ödüller
5
3 HİZMET YILI
Büyük minyon wavesi geliyorsa büyük farm yavaş öleceği için o zamanda base atılır koridora hızlıca gidilir.
Eğer karşında yakıncı bir karakter varsa hızlıca itilip adamı dürtüp canını azaltırsın böylece ormanınla beraber dive atarak oyundan geri düşürürsün.
Eğer senin 6 minyonun gelirken rakibin daha çok minyonu varsa rakibin lanede olsun olmasın hızlıca itmezsin böylece adamin minyonlarina kendi minyonlarını öldürtüp adama xp kaçırtırsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...