Çözüldü LoL lag sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
merhaba oyunu yeni indirdim ancak fps yüksek pingin normal olması halinde abartı bir şekilde lag yiyorum sebebi nedr

Çözüm
Dostum sen muhtemelen fpsini sınırsız yaptın bu yüzden oyun başında lag yapıyor karakterin ışınlanıyor vs. bende de vardı fpsimi 240 a sabitlediğimde bir daha lag sorunu yaşamadım deneyebilirsin bunu

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,

League of Legends'da yüksek FPS ve normal ping değerlerine rağmen lag sorunu yaşıyorsanız, can sıkıcı bir durumla karşı karşıyasınız demektir. Aslında bu gibi durumlar pek sık yaşanmaz. Eğer MH üzerinden herhangi bir tool kullanarak bilgisayarda çalıştığı durumlardan bahsetmiyorsanız ve FPS'nin sabit olduğunu söylüyorsanız bu duruma göz gezdirebiliriz. Bu sorunun çeşitli sebepleri olabilir ve çözümü de sorunun kaynağına bağlı olarak değişir.

Sorunun kaynağını bulmanıza ve çözmenize yardımcı olmak için, internette bulduğum bazı benzer konu başlıklarını ve detaylı çözümlerini kaynaklarıyla beraber sıraladım. Öncesinde sizlere sormak istediğim ve yapmanızı rica edeceğim bir durum olacak.

Eğer FPS sürekli olarak değişkenlik gösteriyorsa bu oyun içerisinde grafik arayüzünün ani donma, kasma, atlama gibi durumlar yaşatmasını sağlar. Bu yüzden ayarlardan FPS'i sabit hale getirdikten sonra aşağıda sizler için internetten bulduğum kaynak ve önerileri incelerseniz sevinirim.

Arka planda çalışan ve sistem kaynaklarınızı kullanan gereksiz tüm uygulamaları kapatıp deneyebilirsiniz. Özellikle Discord, Spotify veya web tarayıcılar gibi programların yüksek CPU ve RAM kullanımı LoL'u olumsuz etkileyebilir.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Oyun içi grafik ayarlarınızı gözden geçirebilirsiniz bu durumlar da ani FPS değişikliğine sebebiyet verdiği için droplanmalar yaşatabilir. Özellikle Gölge Kalitesi, Etki Kalitesi ve Doku Kalitesi gibi ayarlar FPS'yi ve oyun akıcılığını önemli ölçüde etkileyebilir.

Grafik kartı sürücülerinizin de güncel olduğundan ve herhangi bir hata içermediğinden emin olmanızda fayda var. Eski ya da hata içeren sürücüler oyunlarda gecikme ve farklı drop, lag sorunlarına sebebiyet verebiliyor.

Kablosuz bağlantı kullanıyorsanız, mümkünse kablolu bağlantıya geçmeyi deneyin. Kablosuz bağlantılar daha dengesiz olabiliyor ve oyunda gecikme yaşatıyor. Bu da ani değişen ping değerini siz farketmeden oyun içerisinde drop yaratabiliyor.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala lag ve drop sorunu yaşıyor olursanız, Riot Games Destek Ekibine başvurabilirsiniz. Destek ekibi, sorunun kaynağını belirlemenize ve çözüm bulmanıza yardımcı olabilir.

İyi forumlar, güzel geceler dilerim.

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Dostum sen muhtemelen fpsini sınırsız yaptın bu yüzden oyun başında lag yapıyor karakterin ışınlanıyor vs. bende de vardı fpsimi 240 a sabitlediğimde bir daha lag sorunu yaşamadım deneyebilirsin bunu

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...