Rehber LoL'de FPS artışı nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Düşük Fps alanlar için güzel rehber olmuş elinize sağlık

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
win 10 için şunu sdöyleyebilirim xbox game bar one dirve gibi çok fazla arka planda yoran uygulamalar var onları kaldıra bilir ve sistemin sıcaklık dengesini 55 derecelerde tutmayı başrabilirseniz lol gibi bi oyunda çok fazla sorun yaşayacagınızı düşünmüyorum asldında aman aman bi grafik yok oyunda zaten

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
bunların hepsini zaten yapmış ve 35 fps alan ben. Aga valla kötü bilgisayarın varsa youtube da ki 30 fps den 600 fps e muhabbetleri ne kadar garibana umut versede çevremdeki kötü bilgisayarı olupta oynadığı oyundan mutlu olan görmedim

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
görüntü kalitesini düşükte oynayabilirsin bende fark ediyor..

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
biraz fazla temel bilgiler içeren bir rehber olmuş ama eminim yine de faydasını görecekler vardır, ek olarak ben de bir tavsiye vereyim, lolün işlemciden çalışan bir oyun olduğunu unutmayın arkadaşlar arka planda discord google chrome gibi yine işlemciye yüklenen programlar çalışıyorsa doğrudan performansınızı etkileyecektir

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Çok saol aylardır sinir oluyordum sonunda çözdük olayı o kadar sistem var fps düşük

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
gerçekten güzel ve kısa anlatımlı rahat bir rehber olmuş elinize sağlık
iyi forumlar

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
az fps alanlar için kullanışlı bir rehber olmuş tavsiye edilir ellerinize sağlık

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Yararlı bir bilgi olmus eline sağlık

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bazı yollar var, genel olarak, hiçbiri benim için fps'imi gerçekten artırmanın işe yaramadı, ama araştırmaya değer

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
evdeki pcyi hurdacıya vermek yerine bunları deneyeceğim belki işe yarar

Ultra Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
BAŞLAMADAN ÖNCE

Merhaba değerli League of Legends oyuncuları. Bu konumda sizlere, LoL oyununda nasıl fps artışı sağlayacağımızı açıklayacağım. Detaylı anlatıma geçmeden önce, kısa başlıklar ile hangi adımları uygulayacağımızı sizlere yazacağım.

Kullandığınız Windows Sürümünüzü Güncelleyin.
Kullandığınız Ekran Kartı Sürücünü Güncelleyin.
Kullandığınız Oyun Ayarlarını Özelleştirin.Bilgisayarınızın Sıcaklık Değerlerini Kontrol Edin.

Yukarıdaki adımları sırayla sizlere anlatacağım. Genel olarak yapacağımız veya kontrol etmemiz gereken işlemler yukarıda yazılmıştır.

WİNDOWS GÜNCELLEMESİ
Zaman içerisinde, yapmadığınız güncellemeler arka planda yazılımsal olarak beklemeye alınıyor. Bu da, gelişi güzel zamanlama olarak kafasına göre başlamasına yol açar. Benimde başıma gelen bir şey, bazen oyun esnasında güncelleme geliyor ve kapatıyorum bende. Sonrasında, bilgisayar boşta kaldığı en ufak bir anda güncelleme kendisini ön plana atıyor. Bu tarz anlık performans düşüşlerini önlemek için, güncelleme yapmanızı öneririm.

EKRAN KARTI GÜNCELLEMESİ

Bu kısım biraz önem sarf ediyor. Düşük performans ekran kartı kullansanız bile, gerekli güncellemeleri yapmanız önemlidir. Son teknoloji olarak, popüler derecede tercih edilen firmalar ghost isimli bir teknik ortaya çıkarttı. Yazılımın olayı şu, ghost istemcisini bilgisayarınıza indiriyorsunuz ve kendisi otomatik olarak kullandığınız ekran kartını ve modelini tespit edip, siteden direkt olarak güncellemesini size indiriyor. Yani eskisi gibi, ay benim ekran kartım hangisiydi veya güncellemesi var mı diye aratmanız gerekmiyor.

OYUN AYARLARI

Kullandığınız oyun ayarları bir sonraki önemli adım. Kullandığınız cihaz, yüksek veya ultra ayarlarda gereken desteği vermiyor ise fedakarlık yapıp ayarlarınızı düşürmeniz gerekmektedir. Son olarak, istemci üzerinden performans alabileceğiniz bir ufak ayar daha var. Tasarruf modunu açtığınız zaman, aldığınız performans kesinlikle daha da artacaktır

SICAKLIK KONTROLÜ

Boş halde veya oyun oynadığınız anda, bilgisayarınızın kaç derecede performans verdiğini görebilirsiniz. Buradaki verilere göre bilgisayarınızda değişikliğe veya onarıma gidebilirsiniz. Ben, MSI AFTERBURNER kullanıyorum. Sizlere de öneririm. BURADA ÖNEMLİ BİR UYARI VERMEK İSTERİM. MSI AFTERBURNER PROGRAMINDA, EKRAN AKRTININ AYARLARINI DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİZ AYARLAR MEVCUT. BUNU YAPMANIZI KESİNLİKLE ÖNERMEM.​

Genel olarak, sizlere listelediğim adımları sorunsuz yaptığınız zaman, kayda değer bir performans artışı kesinlikle alacaksınız. Eğer bu adımlara rağmen, gerekli etkileşimi alamadıysanız yeni bir canavar almanın zamanı gelmiştir. :)
eski bilgisayarı olup oyunu silen arkadaşlar için iyi olmuş :peepoNice:

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ilk başlarda fpsimde hiç bi sıkıntı yoktu ama son zamanlarda en fazla 200 göruyorum normalde 300 350 civarıydı sebebi ne olabilir

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ülkenin durumu o kadar kötü ki LoL'de bile FPS artırma eğitimleri var :)

Üye
3 HİZMET YILI
BAŞLAMADAN ÖNCE

Merhaba değerli League of Legends oyuncuları. Bu konumda sizlere, LoL oyununda nasıl fps artışı sağlayacağımızı açıklayacağım. Detaylı anlatıma geçmeden önce, kısa başlıklar ile hangi adımları uygulayacağımızı sizlere yazacağım.

Kullandığınız Windows Sürümünüzü Güncelleyin.
Kullandığınız Ekran Kartı Sürücünü Güncelleyin.
Kullandığınız Oyun Ayarlarını Özelleştirin.Bilgisayarınızın Sıcaklık Değerlerini Kontrol Edin.

Yukarıdaki adımları sırayla sizlere anlatacağım. Genel olarak yapacağımız veya kontrol etmemiz gereken işlemler yukarıda yazılmıştır.

WİNDOWS GÜNCELLEMESİ
Zaman içerisinde, yapmadığınız güncellemeler arka planda yazılımsal olarak beklemeye alınıyor. Bu da, gelişi güzel zamanlama olarak kafasına göre başlamasına yol açar. Benimde başıma gelen bir şey, bazen oyun esnasında güncelleme geliyor ve kapatıyorum bende. Sonrasında, bilgisayar boşta kaldığı en ufak bir anda güncelleme kendisini ön plana atıyor. Bu tarz anlık performans düşüşlerini önlemek için, güncelleme yapmanızı öneririm.

EKRAN KARTI GÜNCELLEMESİ

Bu kısım biraz önem sarf ediyor. Düşük performans ekran kartı kullansanız bile, gerekli güncellemeleri yapmanız önemlidir. Son teknoloji olarak, popüler derecede tercih edilen firmalar ghost isimli bir teknik ortaya çıkarttı. Yazılımın olayı şu, ghost istemcisini bilgisayarınıza indiriyorsunuz ve kendisi otomatik olarak kullandığınız ekran kartını ve modelini tespit edip, siteden direkt olarak güncellemesini size indiriyor. Yani eskisi gibi, ay benim ekran kartım hangisiydi veya güncellemesi var mı diye aratmanız gerekmiyor.

OYUN AYARLARI

Kullandığınız oyun ayarları bir sonraki önemli adım. Kullandığınız cihaz, yüksek veya ultra ayarlarda gereken desteği vermiyor ise fedakarlık yapıp ayarlarınızı düşürmeniz gerekmektedir. Son olarak, istemci üzerinden performans alabileceğiniz bir ufak ayar daha var. Tasarruf modunu açtığınız zaman, aldığınız performans kesinlikle daha da artacaktır

SICAKLIK KONTROLÜ

Boş halde veya oyun oynadığınız anda, bilgisayarınızın kaç derecede performans verdiğini görebilirsiniz. Buradaki verilere göre bilgisayarınızda değişikliğe veya onarıma gidebilirsiniz. Ben, MSI AFTERBURNER kullanıyorum. Sizlere de öneririm. BURADA ÖNEMLİ BİR UYARI VERMEK İSTERİM. MSI AFTERBURNER PROGRAMINDA, EKRAN AKRTININ AYARLARINI DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİZ AYARLAR MEVCUT. BUNU YAPMANIZI KESİNLİKLE ÖNERMEM.​

Genel olarak, sizlere listelediğim adımları sorunsuz yaptığınız zaman, kayda değer bir performans artışı kesinlikle alacaksınız. Eğer bu adımlara rağmen, gerekli etkileşimi alamadıysanız yeni bir canavar almanın zamanı gelmiştir. :)
Dostum eline sağlık fps sorunu yaşayanlar için gayet güzel bir şey yapmışsın :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...