LoL'de kendini geliştirmenin 7 etkili yolu: ADC'den Jungle'a her koridor için taktikler

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Merhabalar arkadaşlar! LoL’de kendinizi geliştirmek istiyorsanız sizin için güzel bir konu paylaşacağım.
  1. Oyun bilginizi geliştirin: Her yama geldiğinde yamayı bir gözden geçirin. Oyundaki değişiklikleri bilmek, stratejinizi geliştirmenize yardımcı olur.
  2. E-sporcu videolarını izleyin: Hangi koridoru mainliyorsanız, o koridorda oynayan e-sporcuların videolarını izleyin. Örneğin, ben ADC mainim ve Gumayusi’yi izliyorum. İzlerken eğlenmek için değil; oynayışını, attığı clickleri, aldığı çarları ve fight sırasında yaptığı hareketleri analiz etmek için. Eğer analiz yeteneğiniz yoksa oyunu yıllarca oynasanız bile gelişemezsiniz.
  3. Sadece bir karakter oynamayın: Counter pick almaya gayret gösterin. Böylece farklı karakterleri öğrenmiş olursunuz ve esnek bir oyun tarzı geliştirirsiniz.
  4. Farklı karakterleri öğrenin: Smurf hesabınız olsun ya da normal hesabınızda oynayın. Farklı karakterleri öğrenmeden karşısında oynarsanız kaybedersiniz. İlerleyen aşamalarda rakip top lane, mid veya jungle ile karşınıza çıkabilir. Bu yüzden tüm karakterlerle oynayın ve hepsinin oyun tarzını öğrenin.
  5. Kite atmayı öğrenin: Kite atmayı bilmiyorsanız alıştırma modunda çalışın. Ben oyuna ilk başladığımda 2-3 saatim kite çalışmakla geçti. Kite atabiliyordum ama kusursuz değildi. Sabırla ve düzenli çalışmayla gelişebilirsiniz.
  6. Düşük elolu oyuncuları izlemeyin: E-sporcu olmayan ve yüksek elolarda oynamayan kişileri izleyip hareket etmeyin. Düşük eloda iyi oynuyor olabilirler ama sizi geliştirecek kadar kaliteli örnek sunmazlar.
YouTube önerilerim:
  1. T1 takımındaki tüm oyuncuların kanalları var; hangi koridoru mainliyorsanız onu izleyin.
  2. 113 Türk, bir e-sporcu ve videolarını paylaşıyor. Çok iyi bir oyuncu olmasa da oyunu biliyor ve videolarda ne yaptığını, neden yaptığını ve kullandığı terimleri anlatıyor.
  3. Yüksek elo maçlarını izlerseniz sizin için daha faydalı olur.
Ek notlar:
  1. Anlattığım şeyleri uygulayarak gelişebilirsiniz. Bu gelişimi bir hafta içinde fark edemezsiniz; 3–5 hafta sonra değişimi görürsünüz.
  2. Bence LoL’ün algoritması şu şekilde çalışıyor: 2-3 winstreak yaptıktan sonra oynamaya devam etmeyin. Sıralı girin ve bir lose alın; bence takıma kötü oyuncular göndermiyor. %100 emin değilim ama denemekten zarar gelmez.
Ben script kullanarak abartmadan Grandmaster 100 LP civarına kadar yükseldim. Hesap ban yedi. Şu an script olmadan Master 700 LP civarında gidip geliyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Umarım yazım size yardımcı olur. İyi oyunlar!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Oynadığınız koridorun prof oyuncularını izlemek sizi gayette geliştirir zaten hocam.