Game Developer
Seçkin Üye
Arkadaşlar her şeyden önce birazcıkta olsa npm bilginiz olması gereklidir ve bilgisayarınızda NPM yüklü olması gereklidir.
çok basit bir mantık ile yapıldı sadece temel mantığını anlatmak istedim.
çok basit bir mantık ile yapıldı sadece temel mantığını anlatmak istedim.
JavaScript:
const express = require("express"),
app = express(),
low = require('lowdb'),
FileSync = require('lowdb/adapters/FileSync'),
adapter = new FileSync("veriler.json"),
db = low(adapter),
bodyParser = require('body-parser'),
ejs = require('ejs');
////////////////////////////////////////////
const PORTs = 3000 || process.env.PORT;
app.use(bodyParser.urlencoded( { extended: false }));
app.use(bodyParser.json());
//
app.get('/veriyazdirma', (req, res) => {
res.render("index.ejs")
/* views/index.ejs'yi otomatik olarak algılar sizin views yazmanıza gerek kalmaz.
Dilerseniz views klasörünü değiştirebilirsiniz, internette bunun hakkında detaylı bilgiler bulunmakta.
Sonuç olarak burda render methodu ile index.ejs dosyasını sitemize yazdırdık/renderlattık.
*/
})
app.post('/veriyazdirma', (req, res) => { // /veriyazdirma kısmı sitenizin localhost:3000/veriyazdirma kismi olur.
db.read() // veriyi okutuyoruz.
let bilgiler = { // bilgiler diye bir json verisi oluşturuyorum
/*
"isim" kısmı veriyi yazdığın da ne olarak yazıcağı demek yani İsim Ali diyelim şöyle olacaktır veriler.json'da "isim": "Ali"
req.body.isim ise body'den veri çekiyoruz <body> yani, sondaki req.body.`isim` kısmı index.ejs de oluşturduğumuz input'un name kısmı yani
<input type="text" name="isim">
*/
"isim": req.body.isim
}
db.get("bilgi").push().write(bilgiler) // bilgiler verimi "bilgi" database'ine push ile içine aktarıp write ile yazdırıyorum
console.log(req.body) // Başarılı olursa konsol'a log göndermesini istiyoruz.
if(!db.get(bilgi).push().write()) // Başarısız olursa neden başarısız olduğunu hatayı bile konsol'a log olarak atmasını istiyoruz.
{
console.log(err);
}
})
app.listen(PORTs, () =>{ // Server'ı başlattık
console.log(`Server ${PORTs} portuyla başlatıldı https://localhost:3000/ aktif`);
})