Maalesef WhatsApp durduruldu hatası nasıl çözülür?

• Moderatör
Maalesef WhatsApp durduruldu hatasının çözümü.jpg

WhatsApp birçok kullanıcı tarafından kullanılmakta olup hâlâ birçok kullanıcı tarafından da kullanılmaktadır. 2022 yılında da Türkiye'de oldukça tercih edilmekte. Basit arayüzü ve işlevselliği ile tercih edildiğini düşündüğüm WhatsApp, diğer Android uygulamalarında da olduğu gibi bazen hatalar verebilmekte. Bu hatalardan birisi de Samsung, LG, Sony, Asus telefonlarda meydana gelen "Maalesef WhatsApp durduruldu" şeklinde ortaya çıkan hata mesajıdır. Bu konumuzda WhatsApp durduruldu diyor, ne yapmalıyım diyen kullanıcılar için bilgileri bir araya getirdik. Bu konumuzdaki çözümleri uyguladıktan sonra WhatsApp'ınız açılacağını düşünüyoruz ve derdinize ilaç olacağını düşündüğümüz bir konudur. Bu konu sayesinde hatanızı çözüme kavuşturabileceksiniz. Bu mesaj Google Play Store durduruldu şeklinde de diğer uygulamalarda çıkabiliyor. Bu sorunu çözmek için size bir kaç ipucu vereceğiz. Bu ipuçları umarım işinize yarar.

Maalesef WhatsApp durduruldu hatası nasıl çözülür?

• İlk kontrol edilmesi gereken şeyin sürüm güncellemesinin kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Cihazınızın yazılım sürümünü kontrol edin. Yazılım güncellemesini kontrol etmek için de telefonunuzun Ayarlar kısmına basın. Ayarlar kısmına tıkladıktan sonra Telefon Hakkında kısmına tıklayın ve yazılım güncellemesi kısmında telefonuzun güncellemelerini kontrol edebilirsiniz. Belki eksik bir güncelleme yaptığınızdan dolayı WhatsApp açılmıyor olabilir, kontrol etmekte fayda var. Cihazınızın sürümünü her zaman için güncel tutunuz.
  • WhatsApp'ın önbellek ve verileri temizleme işlemini yapmalısınız. Önbellek ve veri temizleme işlemini de cep telefonunuzun ayarlar kısmına tıklayın. Ayarlar kısmına tıkladıktan sonra uygulamalar kısmına tıklayın ve tümü kısmından WhatsApp seçeneğini bulunuz. WhatsApp seçeneğini bulduktan sonra da önbellek ve verileri temizleme işlemine tıklayınız.
  • Belki WhatsApp'ın son sürümünü yüklememiş olabilirsiniz. Her ne kadar cihazınızın güncel olması önemli olsa da uygulamanın son sürümünü de yüklemeniz gerekiyor. WhatsApp'ın son sürümünü yüklemek için de Google Play Store uygulamasına girdikten sonra arama kısmından WhatsApp diye arama yapınız. Google Play Store'dan WhatsApp'ı bulduktan sonra WhatsApp'ın son sürümünün yüklü olup olmadığını kontrol ediniz. WhatsApp'ın son sürümü yüklü değilse de yükleyin, bekleyen güncelleme varsa da güncelleme işlemini yapınız.
  • Sorun halen çözülmedi ise WhatsApp uygulamasını telefonunuzdan kaldırınız. Kaldırdıktan sonra da WhatsApp'ın son sürümü için internetten APK WhatsApp indirebilirsiniz.
Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuzun çözüleceğini düşünüyoruz. Daha fazla bu tarz haber ve çözüm konuları için kategoriyi takip edebilirsiniz :)

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Bazıları grupta kod atıyor whatsapp çöküyor. Teşekkür ederim bu arada verdiğin bilgiler için.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
2 gün önce aynı sorunu yaşadım fakat kendi kendine düzelmişti. Paylaşım için teşekkür ederim.

Seçkin Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Merhabalar aynı sorunu bende 1 ay önce yaşamaktaydım alkin sayende çözmüş oldum gayet başarılı ellerine sağlık kardeşim iyi günler.

ne ekersen onu biçersin evlat
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
eyw kral whatsappı silecektim sen kurtardın bu durumdan .D

Moderatörün son düzenlenenleri:
Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
iphonelerde bu hata çıkıyor ama düzelmiyor

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Valla ben telefonu yeniden başlatınca düzeliyor anca
Bende anlamadım neden bu hayatı veriyor bilmiyorum ya durduruyorum anca öyle

non skeet user
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bilgilendirme için teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
iphonelerdede bu hata cıkıyor telefonu resetleyince düzeliyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Whatsappın çalışmaması çok kötü birşey önemli birşey gelir gidip bakamazsın

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
telefonu kapat aç yapıyorduk öğrendigimiz iyi oldu deneyelim.