MacOS güvenliği nasıl devre dışı bırakılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
1 HİZMET YILI
Merhaba, MacBook kullanıcısıyım. Üçüncü parti yazılımların, crackli uygulamaların çalışabilmesi için bilgisayarıma birkaç kod girilmişti, sistemi sıfırlamam gerekli ve bu kodları tekrar girmeliyim. Kodlara sahibim ancak bu kodları nasıl kullanacağım hakkında bir fikrim yok. Recovery moddaki terminale yazılmıştı. Hepsi mi bazısı mı tam bilmiyorum. Zaten kodları bilen, bu olayı bilen kişi tam olarak nasıl yapılacağını da biliyordur sanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bahsi geçen kodlar:

Kod:
csrutil disable

sudo spctl —masterdisable

xattr -r -d com.apple.quarantine

sudo codesign -f -s -

sudo codesign --force --deep --sign -

sudo chmod -R 777

chmod u+x

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Mac'inizi sıfırladıktan sonra sırayla şunları yapın:

SIP'i kapatmak için Mac'inizi kapatın> Mac'i tekrar açın ve açarken command + R tuşlarına basılı tutarak kurtarma moduna girin> Üst menüden Utilities> Terminal'i açın. csrutil disable komutunu girin. Sonrasında kurtarma modunu kapatarak Mac'inizi yeniden başlatabilirsiniz.

Gatekeeper'ı kapatmak için Terminal'i açın ve sudo spctl --master-disable komutunu girin.

Eğer bir uygulama indirirken "macOS bu uygulamayı açmanıza izin vermiyor" gibi bir uyarı almak istemiyorsanız xattr -r -d com.apple.quarantine /uygulama/yolu komutunu girin, son 2 yol size bağlı.

Kod imzasını yenilemek veya uygulamaları sistemin tanımasında zorlanmamak için şu komutları girin:
sudo codesign -f -s - /uygulama/yolu
sudo codesign --force --deep --sign - /uygulama/yolu

Bir dosya veya dizinin izinlerini tamamen değiştirmek için sudo chmod -R 777 /dizin/yolu komutunu girin, bu dosyayı çalıştırılabilir yapmak için chmod u+x /dosya/yolu komutunu girin.

Yok ben böyle tek tek uğraşmak istemiyorum derseniz, bütün bu komutları içeren bir "script. Sh" dosyası oluşturabilirsiniz.
#!/bin/bashcsrutil disablesudo spctl --master-disablexattr -r -d com.apple.quarantine /uygulama/yolusudo codesign -f -s - /uygulama/yolusudo chmod -R 777 /dizin/yoluchmod u+x /dosya/yolu

Bu "script. Sh" dosyasını bir metin editöründe kaydettikten sonra Terminal'e gelip şu komutu girip çalıştırabilirsiniz:
chmod +x script.sh.
/script.sh

Üye
1 HİZMET YILI
Teşekkürler, bu uygulama yolu nedir peki? Sadece sorun yaşadığım uygulamalar için mi yapacağım ve sadece uygulamanın direk kurulu olduğu yeri mi göstermeliyim yoksa kurulu olduğu yerlerin içinde başka bir dosyayı mı göstermem gerekir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...