Mahalle bilgisayarcısı parça çalar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar, bilgisayarımı bilgisayarcıya götürdüm de biliyorsunuz ki hırsızlık ile ilgili bayağı söylentiler var. Parçaları tek tek kontrol ettim. Yalnız PSU ve sıvı soğutmaya bakamıyorum. Hadi onları da geçtim, peki bu bilgisayarcının aynı parçaları 2. el ile değiştirmesi mümkün mü? Böyle bir şey varsa nasıl anlayabiliriz? Seri numarası falan var mı? Nereden bakılır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
insiyatife kalmış :D vicdanlıysa çalacağını sanmıyorum ama yapan çok var dikkatli olmak lazım ya da bilgisayarın başında beklemek laazım

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Zor bir ihtimal ama bilgisayar geldikten sonra aida64 gibi bir programla parçaları kontrol edebilirsiniz.

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bundan 10 sene önce küçükken benim ekran kartını söküp apu bir işlemci takıp göndermişti bunuda aylar sonra farketmiş tim ama zaten PC çöptü yada ekran kartını söktüğü için öyle düşünüyorum :D yani kısaca evet

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
mahale arasına 2 bilgi sayesinde dükkan açıp tamire gelen kasalardan parça çalan tamircileri duydum bu konuda dikkatli olmak lzm

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
işinin ehliyse seri numarasını bile aynı yapar öyle verir sana ama pek sanmıyorum tanıdık yere götür dostum

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
tanıdık yer olsun 2 kuruş fazla olsun garantiye almak lazm

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
herkes her şeyi yapabilir. Dışarıda yemek yememesi gerektiğini anlayan insanlar yemek yapmayı öğrenirler. Sen de kendi işini görmeyi öğrenmelisin bilgisayar konusunda mecburen :D

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
çalan var. teslim etmeden önce tüm donanımlarının bilgisini aidatadan dump al bence

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Beyler öncelikle bilgiler için sağolun benim amacım çalan olduğunu evet biliyorum lakin parçaları kontrol etmek mantıklı ama dediğim gibi adam eğer parçaları aynı fakat kullanılmış eskileriyle değiştirirse bunu anlamak zor olacaktır bunu nasıl öğrenebiliriz?

Kasam kolay açılıyor camı seri numalarından falan veya başka bi numarası varsa o şekilde kontrol edelim

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
çalar kankam güvenilir bir yere götür ben lisedeyken mahalle tamircisine laptopumu vermiştim dvd room ve fanımı çalmıştı.Tekrar gittiğimdeyse takmayi unuttum falan ayağı yapmıştı illa götüreceksen seri numaralarını bir yere yaz ve eğer kasa ise vermeden önce kasanın içinin bir fotografını çek

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
ben eskiden yapardım çocuğun anakartını değiştirdim haberi bile olmadı alan mutlu veren mutlu

Uzman Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Şüphen varsa garantisine ver veya güvenilir bir firma falan bul bilemezsin arkadaş dediği gibi vicdanına kalmış birşey 😃

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Bilgisayarcıdan bilgisayarcıya değişir. Eğer notebook kullanıyorsan bilgisayar özelliklerinin ekran görüntüsünü alabilirsin. Eğer masaüstüyse aynı şekil bilgisayar özelliklerinin ekran görüntüsü ve kasanın içinin de fotoğrafını çekebilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
bu devirde güven çok zor bir iş atalarımız ne demiş?
(Babana bile güvenme)

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Arkadaşlar çalar benim laptopun vidalarını çalmıştı

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
kişiden kişiye değişir reis admın çalacağı varsa çalar

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
parça çalmak değilde parça değişimi yapacağına kesinlikle katılıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Her zaman düşündüğüm ama mecburen gidip yaptırdığım zamanlarda da başıma hiçbir şey gelmediği durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...