Mail üzerinden virüs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
6 HİZMET YILI
bir mail aldım dolandırıcılık maili amerikadayım bilmem kac milyon dolar param var size bırakmak ıstıyorum gibisinden yılların dolandırıclık taktigi bu maili sıf actıgım icin virüs yemiş olma ihtimalım varmıdır varsada önerdiniz virüs programlarını yazarsanız sevnirim

Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Apophisin kanalı bu maili açtığı için çalınmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Malware ile bi tarat ama geç kalmış olabilirsin. Bir şey indirmediysen belki de sorun olmaz

Üye
6 HİZMET YILI
@SivassLee yok indirmedim ama internette birkac forum yazılara baktım bu tarz mesajları açanların hepsi hacklandi vs yazıyordu hanı benımde bircok sitede kredi kartı bilgilerim kayıtlı korkuyorum acıkcası sıkıntılı işler bunlar

Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
@SivassLee yok indirmedim ama internette birkac forum yazılara baktım bu tarz mesajları açanların hepsi hacklandi vs yazıyordu hanı benımde bircok sitede kredi kartı bilgilerim kayıtlı korkuyorum acıkcası sıkıntılı işler bunlar
Eğer geç değilse malware ile bi tarat hemen ve yapabiliyorsan bu şifrelerini vesaire başka bir cihazdan değiştirip maili açtığın cihazı formatlamanı öneririm

Pilaxinaris
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
kardeşim mail acmadan direk sil gitsin apophisin kanalınıda böyle bir mail atılarak çalınmıştı sanırsam bir video acıklamasında öyle söyledi.

Çelebi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Yani bir emaili açıp okuduğumuz için nasıl virüs yiyoruz ki?Maildeki ekler vardır, onları indirip açınca eğer ki virüs ise o zaman pc bulaşır diye biliyorum.

Üye
6 HİZMET YILI
mlsfki coktan actım bile merak pişmanlıktır yinede sildim ne olur ne olmaz sımdı arkadasın onerdigi programı ındırdım taratıp sonuca bakıcam
Post automatically merged:

@stalker8 dediğin mantıklı evet ama biliyorsunki okadar cok geliştiki teknolojide herşeyden korkar olduk

Son düzenleme:
Çelebi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
mlsfki coktan actım bile merak pişmanlıktır yinede sildim ne olur ne olmaz sımdı arkadasın onerdigi programı ındırdım taratıp sonuca bakıcam

@stalker8 dediğin mantıklı evet ama biliyorsunki okadar cok geliştiki teknolojide herşeyden korkar olduk
Hocam mailde bir yazı okudunuz diye virüs yeseydik, ortalık virüsten geçilmezdi.O zaman pmlerden gelen mesajlarada bakmamak gerekir, çünkü pm açında içinden ne çıkacağıda belli olmaz. :)Dediğim gibi sadece maile baktınız diye virüs yenileceğini sanmıyorum ama mailde ki bir link bir siteye yönlendirir, oda otomatik olarak bir dosya indirse veya ek dosyaları indirirsek ve açarsak belki virüs yenilebilir.Yani kısaca aç, çalıştır komutu olmadan virüs benzeri şeylerin aktif olacağını sanmıyorum ya da eksik biliyorda olabilirim.Konuya hakim kişiler buyurda detaylı açıklarsa bizde bilgileniriz artık. :)

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Maille virus bulaşma olayı garip geldi genellikle direct dosya indirme olayı gerçekleşip dosyayı açman gerekir maili açtın diye bulaşcağını sanmıyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
knk bn avast kullanıyom gayette memnunum

sadece açtıysan bişey olucağını sanmıyorum

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
dont open any link u cant trust him

Samsun
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Hayır herhangi bir dosya içeriği indirip açmadıktan sonra bir problem teşkil etmez

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Yoohoo trying this....

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Really?

But it works for others?

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Eğer geç değilse malware ile bi tarat hemen ve yapabiliyorsan bu şifrelerini vesaire başka bir cihazdan değiştirip maili açtığın cihazı formatlamanı öneririm
Mlwr ile çözüm kesin mi. Ve ne kadar süre içinde müdahele etsek bu tür bir durumdan kurtuluruz. Bence bu sorularıma vereceğiniz bilgiler herkes için aydınlatıcı olabilir

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
o mail banada geldi diyorumki la bu okadar insan içinden bana nasıl geldi ama kardeşim işin aslı ben inanmadım sildim maili ama çok gerçekçi olsada seni soyarlar yani

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
karsı sunucu tarafından gönderilen zararlı trojan , keylogger vs. olan virüsleri kapsayan dosyanın bilgisayara enjekte olması için herhangi bir exe . ve ya bir resim formatının arkasına yerleştirilip sanal mühendiz yoluyla karsı tarafa gönderilmesi ve bunun o kullanıcı tarafından calıstırılması gerekiyor . herhangi bir mail açmadan virüs bulaşma olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...