Mardin de Dini Hayat (Müslümanlar, Süryaniler, Yezidiler)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Mardin de dini hayat denilince; akla, Müslümanların, Hıristiyanların ve Yezidilerin kendi inançları doğrultusunda ortaya koydukları pratikler gelir. Yezidi dinine mensup vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları yerlerde bile (İbadet ferdi olarak telakki edildiğinden) diğer dinlere göre özel ibadet yerlere göremiyoruz. İlçemizde en çok göç veren din mensupları yezidiler olmuştur.

Midyat'ta dini hayat denilince; akla, Müslümanların, Hıristiyanların ve Yezidilerin kendi inançları doğrultusunda ortaya koydukları pratikler gelir. Yezidi dinine mensup vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları yerlerde bile (İbadet ferdi olarak telakki edildiğinden) diğer dinlere göre özel ibadet yerlere göremiyoruz. İlçemizde en çok göç veren din mensupları yezidiler olmuştur.

Diğer iki dini hayat için şu bilgileri aktarmak mümkün: İlçe merkezinde hizmete açık 42 cami var. Belde ve köylerde cami sayısı 91 tanedir. En eski cami Estel kesiminde bulunan Ulu Cami'dir. Midyat kesiminde, köylerden gelen göçler Müslüman nüfusun artmasına ve cami sayısının çoğalmasına neden olmuş.

Bugün ilçe müftülüğünde 110 personel görev yapmaktadır. Temeli 1993'te atılan müftülük binasında Kuran-ı Kerim kursu verilmektedir.

Müslümanların dini hayatına, Cuma günleri, Kandil geceleri, Ramazan Ayı ve iki kutsal bayram büyük ölçüde canlı tutmaktadır.

Azalan nüfuslarıyla dikkat çeken Hıristiyanların dini hayatlarını ise Midyat ve civar köylerde bulunan manastır ve kiliseler canlı tutmaktadır. En faal manastır Deyrul Umur'dur. Burada bir metropolit, sekreter, beş öğretim elemanı, iki rahip, 14 rahibe ve 30'a yakın öğrenci barındırmaktadır.

Sizler için paylaşmak istedim.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Güzel bir genel kültür olmuş dostum ❤✅

Darkness or Light
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Güzel paylaşım dostum eline sağlık.Hükümet kadında izlemiştik bunları ama detayları öğrenmek iyi oldu.

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Mardin gelenek ve görenekleri çok değişik ama güzel.
Yararlı bir konu ellerine sağlık arkadaşım.
Mardin i çok görmek isterim umarım nasip olur birgün

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Urfa mardin ve suriye bu üçünün keşiştiği sıfır noktasında askerlik yaptım görev gereği mardine yürürdük çok değişik bir yer özellikle kızıltepedeki köyleredeki evler felan bazı manastıra benzer yapılar felan var çok medeniyetli bir yer

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Mardin gelenek ve görenekleri çok değişik ama güzel.
Yararlı bir konu ellerine sağlık arkadaşım.
Mardin i çok görmek isterim umarım nasip olur birgün

Yarışmacı Arkadaşlara Başarılar Diliyorum
Süper Üye
7 HİZMET YILI
paylaşım hşdır bilgiler için teşekürler

Süper Üye
7 HİZMET YILI
mardin çok geniş kültüre ait, taa mezapotamyadan gelen bir kültür ve mutfak kültürü çok güzel :mum:Mardine giderseniz kibbe yemeyi unutmayın.

Seçkin Üye
Ödüller
5
10 HİZMET YILI
mardin çok geniş kültüre ait gerçekten

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Mardin güzel şehir 2 yıl yaşadım :) farklı bir kültür

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Güzel bir konu oranın genel kültürünü güzel anlatmışsın emeğine sağlık

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Gezmeyi seven bir insan bu taraflara gelmeli. Doğal dokuyu merkezde pek koruyamamışlar ama tarih başka birşey

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
mardin çok geniş kültüre ait iyi bir kültür ve mutfak kültürü çok güzel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...