Mars'a gidildiğinde SpaceX ne yapacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
but most importantly he hacc
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Yıl 2024'de SpaceX ilk kez Mars'a insan göndermeyi hedefliyor. İnsanın Ay'a ilk adım atışından 55 yıl sonra. Apollo görevi Ay'da kısa süreli görevler yapsada, SpaceX Mars'ı sonsuza dek yaşanabilir hale getirmeyi planlıyor. Mars'a gidecek ilk insan grubunun yolculuğu 5 ay kadar süreceği düşünülüyor, ama oraya vardıklarında ne yapacaklar? Bu makalede, insanları mars'a göndermeden önce neler yapılması gerektiğini konuşacağız. Bu makalede orada kurulacak yapıları ve sistemleride konuşacağız.adim-adim-yaklasiyoruz-iste-spacex-in-mars-ussu-ve-yenilenen-en-guclu-roket-bfr-2-660x371.jpg

Mars'a ilk adım atmadan önce insanların birkaç şeye ihtiyacı olacak, su ve güç gibi şeylerin hali hazırda olması gerekecek. SpaceX solar panelleri, kazım aletleri taşıyan BFR'ları önceden göndererek bunu 2020'de başarmayı istiyor. Bu kazım aletleri, SpaceX'in tasarladığı sevk sisteminin başlangıcı olacak. Bu sevk sistemi sabatier sürecini kullanarak Mars'ta olan oksijen'i ve metanı birleştirecek ve Dünya'ya geri dönüşde yakıt olarak kullanacak. Eğer bu işlemler mars kolonisi sürecinde başarılı olursa, SpaceX 2024 yılında ilk insanları gönderecek.QaLNmZ8hSnJ8zUgGdPifTj.jpg

Bu görev 2 kargo gemisi ve her biri 6-8 astronot taşıyan 2 gemiden oluşacak. Astronotlar sevk sistemini kullandığı sürece birkaç ay veya birkaç yıl boyunca Mars'da kalabilecekler. Astronotların Mars'a vardıklarında yapacakları ilk şey bir üs inşa etmek olacak. İlk mars üssünün nasıl görüneceği hakkında bir bilgi yok, ancak birçok kişi bu üssün uluslararası uzay istasyonuna benzemesini gerektiğini önerdi. Basınç modüller'e sahip olan bu istasyon ileriki zamanlarda üssü genişletme bakımından çok mantıklı olacaktır. Bir başka öneri ise Mars'ın inanılmaz radyasyonu ve dayanılmaz hava durumu yüzünden bu üssün yerin altına yapılması gerektiği yönünde. Elon Musk'un sıkıcı şirketi tünel kazabilir ve astronotlar için yer altında yaşam alanı oluşturabilir.
Karşımıza bir soru daha çıkıyor, yemek. Mars'a giden ilk astronotlar 2 yıl boyunca yetecek kadar paketlenmiş, hafif ve kullanışlı yemekler yanlarına alacaklar. Astronotlar Mars'da ürettikleri yemeği kullanmayacaklar ancak ilk geldiklerinde Mars'ın yemek üretmeye uygun olup olmadığını anlamak için bir sera projesi yapacakları kesin.
maxresdefault.jpg
Mars'ın yüzeyinde haraket edebilmek için astronotların zorlu yer yüzüyle başa çıkabilen bir araca ihtiyaçları olacak, Nasa, Uzay Araştırma Aracı'nı sırf bu sebepten dolayı yaptı. Bu basınçlı araç, 72 saat boyunca 4 astronotla yolculuk yapabiliyor. Astronotlar bu araçla Mars'da aynı yönde 200 kilometre boyunca gidebilecekler. Ay'da kullanılan eski araçlardan çok daha iyi olduğu kesin.
İnsanların Mars'a gideceğini görmeye yaklaştığımızda, inanılmaz mekanik sorunları çözmemiz gerektiğini anlayabiliyoruz.

Ekli dosyalar

• download.jpg
    download.jpg
    7.9 KB · Görüntüleme: 1
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
çok yararlı 2024 de deneyeceğim :d xd

Elbet Bir Gün
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Boş işler bunlar. Yarına kadar insan oğlunun var olmasının bir garantisi bile yokken. 2024'te marsa gidilecekmiş.

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Madencılık ıle kolonızasyon olcagını dusunuyorum

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Aceba yaşaacakmıyız 2024 e kadar. Şuan düşünülmesi gereken en son şeylerden birisi bu konu bence
insanlığın yavaş yavaş yok olmaya başladığı bir dünyada uzay a insan göndersek ne yarar ki.
Yinede yararlı konu ellerine sağlık :)
iyi forumlar

qxp

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
genel kültürlendik sağol : ) iyi yapıyorlar ya dünyadaki gereksiz insanları marsa yollasınlar : )

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
yerleşim yeri ya da pahalı tatil gibi fırsatlar usnacak zengin iinsanlara,

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
yaşayacağımız ne malum diyenlere uzun vadeli planlarımız olmazsa yaşamamızın ne amacı olur?

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
yaşanılabilir gezegen bulmak için uğraşsalar keşke

Üye
6 HİZMET YILI
Elon Musk bence şu devirdeki en zeki adamlardan biri ve o ortaya çıktığından beri dünyada bir çok şey değişti. Bu adamın neler başarabileceğini tahmin dahi edemiyorum. Geçen gün karşıma çıktı, 10 dolara 1000 Mbit internet sağlayacakmış. Cidden bu adamın Mars konusunda da büyük fikirleri olduğunu düşünüyorum. Marsta inşa edilecek seralar ile büyük bir ihtimalle yemek sorunları çözülür fakat Marstaki iklim, insanların psikolojisi ne kadar kaldırır bilemiyorum. Gene de Elon Musk'a bol şanslar :)

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
This is very interesting to study during quarantine

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
dünyanın güneşe olan uzaklığıyla alakalı olarak yaşam şartları çok uygun diyorlardı. Güneşten uzak bir gezegende nasıl bir hayat kurmayı planlıyorlar. Dışarı çıkamadan oksijeni ciğerlerine çekemeden koca tüplerin içinde geçirmek çok saçma

Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
bayadır bu kadar uzun birşey okunuyordum saol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...