Mause Çalışmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba çok ilginç bir sorunum var ve gerçekten nasıl bir çözümü olduğu hakkında bir fikrim yok. Sorunun çözümünden çok da neyin sebep olduğunu merak ediyorum. Soruna geçecek olursak eğer şimdi elimde 2 adet gaming mause var. Mause un gaming olmasının konuya pek alakalı olduğunu sanmıyorum fakat belirtmek istedim. Sorun şu ki mause u taktığımda ışıklar yanıyor pc porttan giriş veriyor hatta mause un yardımcı tuşlarından ses aç kapa bile yapabiliyorum mauselarda ama mause kımıldamıyor. Dedim mausela alakalı bir problem olabilir mi? Farklı pclerde denedim gayette çalışıyorlardı. kendi pcm de 2 mause için de sonuç aynı oldu. Mauseu ilk aldığımda yaklaşık 3 ay kullandım daha sonra oyunlarda kopmaya başladı tak çıkar sorunu çözüyordu çözmemeye başladı. Şimdi cihazı kaldır yeniden kur yapınca gaming mause ayarlanıyor diyor (her ikisi için de aynı şeyi diyor) ayarladıktan sonra kullanıma hazır diyor ve donanımlarda bağlı olduğunu gösteriyor. Dediğim gibi yardımcı tuşlar fonksiyonunu korurken mause kıpırdamıyor. Bu sorunu çözebilen olursa minnettar olacağım.

If life’s a journey i am a traveler
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
girişe zarar vermiş olabilirsin başka girişlerde denedin mi birde başka bir işletim sisteminde dene linux live da çalışıyorsa sorunu format atıp aşabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
aygıt yöneticisinden farklı bir driver kurmayı deneyebilrsin gaming mouse olduguna göre büyük ihtimalle yazılımı da vardır onu kurup dene
yardımcı olabildiysem ne mutlu

Üye
5 HİZMET YILI
Aygıt yöneticisine girip farklı bir driver kullanmayı deneyebilirsin bu olay şimdi mi oldu yoksa daha önceden boyle bır sorun varmıydı

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
tıklama ömrü dolmuş olabilr veya kablo girişi hasar almış olabilir

Üye
5 HİZMET YILI
usb port tellerinde sorun olabilir yada maus girişinde yada sokettin oldugu yerde lehimden yada sök tak işinden anliyorsan kendin bakabilirsin

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Driverı komple silip yeniden kurmayı denemelisin. usb2.0 ya da usb 3.0 ile çalışma mantığı da olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
driverlarınbı kontrol et yada altındaki lazer optik gözü bitmişde olabilir geçmiş olsun

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
aygıt yöneticisinden mausun sürücüsünü kaldırıp pc yi yeniden başlatın sonra mausu takın yada belki altına birşey yani mouse pad koymalısınız bazı masalarda hareket etmiyor nedenini bnde bilmiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Kanka
1-Mousenin çalıştığından emin ol
2-Kablolarda temasslızlık yapmadığından emin ol
3-Kasadaki veyadizüstündeki usb girişinde sıkıntı olmadıgından emin ol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...