hocam öncelikle selamun aleykum öncelikle sistemi kapatıp ramları cıkarıp silgi ile silip ram slotlarını değiştirip tekrar denermisin eğer aynı şekilde sorun alırsan ya işlemcin ısınıyordur mavi ekran alıyorsundur yada işlemcini tam yuke bindiriyorsundur ramlarda sorun yoksa bunlara bak derim iyi forumlar
Bilgisayarı zorlayınca mavi ekran hatası alıyorum ram ile kayanaklı olduğunu düşünüyorum 2gb ddr3 x2 ram var farklı markalarsorunlu olup olmadıgını nasıl anlayabilirim ?
Eğer sistemin toplamaysa ve birilerine yaptırdıysan, anakart olsun ram olsun bazı yazılımsal sorunlardan çakışıp mavi ekran verebiliyorlar, eğer ramden kaynaklandığından eminsen ramlerin yerlerine tam oturduğundan emin ol. Aynı durum başıma gelmişti ve ramleri bi yan yuvaya takınca sorunum tamamen çözülmüştü
ram çakışması & donanım çakışması veya yazılım çakışmasından mavi ekran veriyor olabilir ramleri tek tek çıkar dene sürücüler güncel değilse güncellemeye çalış olmadı format attır
Bilgisayarı zorlayınca mavi ekran hatası alıyorum ram ile kayanaklı olduğunu düşünüyorum 2gb ddr3 x2 ram var farklı markalarsorunlu olup olmadıgını nasıl anlayabilirim ?