Mavi Ekran ( Blue Screen )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
ilk başta windows tekrar yükle olmassa bilgisayarcıya danış kendi başına iş yapma

T H O R
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Virüslerden kaynaklı da olabilir benim başıma çokça gelmişliği var.

Üye
5 HİZMET YILI
dostum bunun bir çok nedeni olabilir donanımsal veya yazılımsal tek tek denemen gerkeiyor

Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Görev yöneticisinden performansa bak eğer zorlanırsa ramdedir tabi ki.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
mavi ekran aldığında ss alabilirsen telefondan felan yada hata kodunu ögrenirsen daha cabuk çözersin.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
mavi ekran almamak için sistemi zorlamamak gerekir yada darboğaz yapan bir parça varsa değiştirmen gerekir ramler aynı marka olursa gayet iyi olur :D
Post automatically merged:

birde toplama bilgisayar ise bir bilgisayarcıdan yada bilen birinden yardım alman gerekir

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
hocam öncelikle selamun aleykum öncelikle sistemi kapatıp ramları cıkarıp silgi ile silip ram slotlarını değiştirip tekrar denermisin eğer aynı şekilde sorun alırsan ya işlemcin ısınıyordur mavi ekran alıyorsundur yada işlemcini tam yuke bindiriyorsundur ramlarda sorun yoksa bunlara bak derim iyi forumlar :)

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bilgisayarı zorlayınca mavi ekran hatası alıyorum ram ile kayanaklı olduğunu düşünüyorum 2gb ddr3 x2 ram var farklı markalarsorunlu olup olmadıgını nasıl anlayabilirim ?
düşünmene gerek yok 0x0000 ile başlayan seri kodunu google a yaz ne kaynaklı oldugunu ögren kolayca :)

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
this can be your computer's memory, cpu, or hard disk. I recommend cleaning it before other actions.

Üye
8 HİZMET YILI
Eğer sistemin toplamaysa ve birilerine yaptırdıysan, anakart olsun ram olsun bazı yazılımsal sorunlardan çakışıp mavi ekran verebiliyorlar, eğer ramden kaynaklandığından eminsen ramlerin yerlerine tam oturduğundan emin ol. Aynı durum başıma gelmişti ve ramleri bi yan yuvaya takınca sorunum tamamen çözülmüştü

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
ram çakışması & donanım çakışması veya yazılım çakışmasından mavi ekran veriyor olabilir ramleri tek tek çıkar dene sürücüler güncel değilse güncellemeye çalış olmadı format attır

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Bilgisayarı zorlayınca mavi ekran hatası alıyorum ram ile kayanaklı olduğunu düşünüyorum 2gb ddr3 x2 ram var farklı markalarsorunlu olup olmadıgını nasıl anlayabilirim ?
birini çıkar birini tak ancak böyle anlarsın çalışıp çalışmadığını

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...