Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Laptop Asus 6 yıllık şarjdan çıkarınca 1 dk sonra felan mavi ekran hatası veriyor bu sürekli oluyor şarjdayken bir sorun yok sizce sebebi ne olabilir 2 sene önce temizletmiştim yine temizletmem gerekir mi işlemciyi vs. ?
bide 2 sene geçmiş temizletmemişsin bence sen temilet 2 ayda benim pc toz gübür icinde kalıyor ve bazen bebnde alıyorum mavi ekran fakat fazla zaman gecmeden tekarar kurulumlarımı ve formatimi icini temizleyip işlemcinin ozel macununa kadar tekrar calıstırıyorum mis gibi de beni idare ediyor
Mavi ekran hatasi bir cok nedenden dolayi olabilir. Bunlardan baslicalari ram, batarya, islemci, bios pili... Ilk olarak yukaridaki arkadasin soyledigi gibi bataryayi degistirin sonrasinda ramlerini kontrol edebilirsiniz.
Öncelikle RAM hatası bilgisayarımıza donanımsal bir hata olduğu için bunu kesinlikle yazılımsal bir şekilde çözümlememiz mümkün değildir. Bunun ortadan kaldırılması için bilgisayarda takılı olan RAM lerin sökülmesi ve Yenilenlerin takılması gerekmektedir eğer ekonomik olarak müsait değilseniz o zaman size bir tüyo vermek istiyorum RAM leri Sökün daha sonra kremlerin bacaklarını silgi ile temizleyin ve tertemiz bir şekilde ramleri tekrar bilgisayara yerinden montaj yapın
bende aynı sorunu yaşıyordum masaüstü bilgisayarımda durmadan mavi ekran geliyordu ekran siyah kalıyordu format atıp ekran kartını değiştirdiğimde düzeldi laptop için bir çözümüm yok
Laptoplar şarjdayken yüksek performans verir sen şarjdan çıkardığın anda belirli kısıtlamalar getiriyor ve bu sırada oyun veya bilgisayarı zorlayan bir işlem yapıyorsan mavi ekran vermesi gayet normal.