Mavi Ekran Yedim .D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar yenı pc almıştım sınavalar yaklasıyor yardım amaçlı,ama pc açtım 20 dk sonra mavı ekran verdı sorun ne olabilir sizce ?

Üye
6 HİZMET YILI
pc parçalarını kontrol et kasa ise eğer herşey takılı ise güvenli mod da başlat pc yi sonrasında eğer windows gelmez ise format at düzelir sana tavsiyem kendin atman eğer biliyorsan atmayı.

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Bir sistem geri yüklemesi yap olmaz ise kasa içindeki parçaların tozlu olup olmadığına bak

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Mavi ekran hatası devam ediyorsa ramların slotlarını değiştirebilirsin

I Still Know Kung Fu
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Her kafadan bir ses geliyor. :D Dostum "Blue Screen"in bir çok nedeni olabilir önce nedenini bulmalısın alan daraltarak yap, önce donanımsal mı, yazılımsal mı ona bak ardından yeni yüklediğin program varsa kaldır dene vs. Çözüme ulaşırsın.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Kesin bir şey söyleyemeyeceğim @UunknowTR 'nin de dediği gibi bir çok nedeni olabilir fakat eski laptopumda çokça karşılaştığım için önce bir ramleri yokla derim. 3 kez ram değiştirmiştim mavi ekran hatası yüzünden.

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
IObit programları kullanıyorsan alabilirsin başka başkaaaaa windows dosyaların eksik olabilir kayıt defterinin dosyalarını işletim sistemine göre google'da arat çözülmüyorsa sorun donanımsaldır

I Still Know Kung Fu
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Aklıma şimdi geldi :D Dostum "Blue Screen" verdiğinde sana bir hata kodu vermesi lazım sağda, solda, üstte, aşağıda olması lazım onu bul not et. Sonrasında o hata kodu üzerinden araştır.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bilgisiyarının en çok Mavi Ekran vermesine sebep olan sorunlar
harddisk
veya işletim sistemi ile ilgili sorunlardır

░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Mavi ekran sorunları = Yazılımsal ve Donanımsal'dır. Nasıl Anlarım Dersen ;
-
Mavi Ekran Verdiğinde "x00...." Diye Başlayan Kodu Bir Kenara Yaz ve Microsoft Resmi Sitesinde Arat. Kod Sana Gereken Cevapaları Verecektir.
-
(Bu Durum Win7 İçin Geçerlidir.)

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
mavi ekran yemenin 2 sebebi olabilir 1 yazılımsal kaynaklı bir sorun 2 donanımsal kaynaklı bir sorun windowsun kernel driverleri üzerinde oynama yaparsan mavi ekran yiyebilirsin yada anakart veya herhangi bir bilgisayar bileşeninde sorun var ise yiyebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
İşlemci ısındığı için vermiş olabilir, işlemci fanı çalışıyomu temizmi bir bak temiz değilse temizle düzelir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...