Max internet hızıma ulaşamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Agalar selam öncelikle bugüne kadar 50mbps internetim vardı herşey sorunsuz çalışıyordu 55 58 leri bile gördüğüm oluyordu. Son 2-3 haftadır internet hızım 33mbps yi geçmiyor. 1 hafta önce türk telekomdan aradılar dilerseniz internet hızınızı 75mbps ye çekebiliriz diye kabul ettim. Paket onaylanmasına rağmen bırakın 75mbps yi eski internet hızım olan 50mbps yi bile göremiyorum hiçbir şey değişmedi hala 32 33 mbps bandında çalışıyor internet. Türk telekomu arıyorum herhangi bir sorun gözükmüyor diyorlar. Kablo değiştim birşey değişmedi. Yardımcı olan olursa sevinirim.

Uzman Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
reis mahallede oturuyorsan eğer alt yapıdan kaynaklanabilir

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
İndirdiğin uygulamadan olabilir mesela torrentde hız kısıtlayıcısı var yada altyapından kaynaklı olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
reis mahallede oturuyorsan eğer alt yapıdan kaynaklanabilir
yoo aslında mahalle sayılmaz, düne kadar hiçbir sıkıntım yoktu birden bire oldu herşey ne olduysa artık
Post automatically merged:

İndirdiğin uygulamadan olabilir mesela torrentde hız kısıtlayıcısı var yada altyapından kaynaklı olabilir
oyun indirme hızımdan bahsetmiyorum speed test yaptıgım zaman çıkan sonuçtan bahsediyorum bu doğal olarak oyun indirme hızınıda etkiliyor tabiki

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Altyapi sorunu veya yanlis hiz testi.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Telekom bu konularda pek yardımcı olmuyor maalesef . Sık sık darlamayı dene belki yeni bir port açarlar.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Telekom muhtemelen senin portunu başkasına vermiş. telekom halledecek yine yapacak bir şeyin yok.

Üye
2 HİZMET YILI
Benzer bir sorunu yaşadım. Hâlâ daha da yaşamaktayım. Sırf bunun için modem değiştirdim hatta ancak bir şey düzelmedi. Hattım 100mbit/s idi ve aradığımda 500'e kadar destekliyor dendi. Ben de her ihtimale karşı 200 yapalım, olmazsa da en azından 200 kalsın dedim. Sonuç ne oldu? 95 bile alamadım. Daha sonra müşteri memnuniyeti amacıyla modemimi wi-fi 6 destekli bir modemle değiştirdiler.

Cabinetten evlere çekilen kablolarla alakalı olduğunu söylüyorlar. Buna bir baktırın isterseniz.

discord neurs1
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
altyapı ile alakalı olabilir mi

Uzman Üye
Ödüller
3
Sosyal
5 HİZMET YILI
istersen bir servis sağlayıcılarını ara bildir veya modemi değiştir wifi 6'ya geç ya da binadaki internet kabloları beton basınca kırılabiliyor baştan hat çekmeni öneririm
Post automatically merged:

istersen bir servis sağlayıcılarını ara bildir

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Turktelekomu ara durumunu bildir ilgilenirler. Bende 1-2 ay önce yaşadım bu sorunu ilgilendiler.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
hocam yeni port açtırabilirsin sürekli darla

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
kanka altyapıyla ilgilidir bende 50 mbps kullanıyorum ama 50mbps görmüyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Modem ayarlarından 5G yi aktifleştirmeyi dene bende de aynısı oluyordu. Maksimum hızda kullanıyorum artık

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bir çok sebebi olabilir, kablo hasar görmüş olabilir, modemden kaynaklı olabilir, onlardan kaynaklı olabilir, kablosuz bağlanıyorsan kablolu bağlan, kablolu bağlanıyorsan arada ek varsa onu çıkar, şansın varsa başka modem ile dene, başka modem ile deneyemiyorsan ve kurulum yapmasını biliyorsan modemini fabrika ayarlarına döndür

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
5Gyi etkinleştir yada enthernet kablosu çek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...