Çözüldü Mekanik klavye zamanla bozulurmu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Selam dostlarım şimdi mekanik klavyeler ile ilgili bir sorum var bende eski bir logitech klavye var mebran klavye ancak çok eski olmasına rağmen tuşlar halen çalışmakta ancak mekanik klavyelerde switch var yani onlarında ortalama 20 milyon ömrü var ki bu ömür bittiğinde klavye bozuluyor , çalışmayı bırakıyormu ?
Yani mekanik klavyeye o kadar para veriyoruz bizi bir süre sonra yarı yolda bırakıyorsa , uzun süre götürmüyorsa anlamı yok değilmi ?

Çözüm
benim klavye'de mekanik klavye 50 milyon basma ömrü var ortalama 3-5 yıl gider fakat 100 milyon bile olabilir sadece onlar ortalama tuş basma ömrünü vermişler
Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
benim klavye'de mekanik klavye 50 milyon basma ömrü var ortalama 3-5 yıl gider fakat 100 milyon bile olabilir sadece onlar ortalama tuş basma ömrünü vermişler

Çözüm
Süper Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
O sınırı geçtiğinde aslında hemen bozulmuyo tabi daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü iyi davranacan yani :D

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Üzerinde kırıntı yapmazsanız ve tozlarını sürekli olarak temizler ve herhangibi zarardan korursanız bozulacağını zannetmiyorum. 20(TL)'lik bir klavyenin bile yıllık bakımını yaparsanız bozulmuyor. Üstelik mekanik kalvyede araları çok açık diye biliyorum kırıntı düşürmemeye özen göster.

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Hayır, zamanla bozulma durumu çok fazla yaşayan kişiler olmasada yeni nesil klavyelerde bu durum daha azdır. Fakat dediğim gibi klavyedeki boşluklar çok fazla ise aralarına toz kaçma ve kırıntı kaçma olasılığıda yüksek sık sık bakımını yap.

R E U N O N
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
O testleri daha extreme şartlarda yapıyorlar üst üste 50 milyon kere basmak, basış hızı vs. farklı 50 milyon ömür demek istedikleri seni rahatça idare edecek oyun zevkini bozmayacak "ah tuş basmadı ya" demeden oynayabileceğin tık ömrü oluyor, kalan ömürde şikayetlerin olacak olsa da baya fazla kullanırsın.

CoreCheat CSGO
Griffin Premium
Ödüller
14
Sosyal
10 HİZMET YILI
Verilen ömür genellikle en kötü şartlarda sert basma tozlu alanlar ve aralıksız kullanma gibi. Switch ömrün switchin türüne göre vs. Değişir. Örneğin Romero (Genelde Logitechin Heni Klavyelerinde) switch tuşlar çıkmaz sabit ve korumalıyken CherryMX Brown switch tuşlar çıkar ve daha dayanıklıdır. (Genellikle)

x86-x64 Assembly
Kurucu
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Mekanik klavyelerde 2 kere basma sorunu oluyo bende var aynı şekilde leftspacedede var zamanla oluşuyo bu problem çözümünü bilmiyom neyden kaynaklandığınıda bilmiyorum :D

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Anladım saolun 2 kere basma sorunu zamanla oluyor demekki anladım temiz kullanacağız ömrü azalınca satıcaz ardından yenisini alacaz ok sorun çözülmüştür ! yhaa

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
RGB ve mebran klavye bilen varmı sırf rgb diye mekanik alacağım rgb ve mebran bilen varsa söyleyebilirmi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...