Dostum önceden bende oyun bağımlısıydım. İlk oyunum wolftü'di ama oyun oynayarak sadece vakit öldürürsün ve sanal arkadaş kazanırsın. Bunlardan bazıları senin dostun, kardeşin sevdiğin biri olur zamanla ama genellikle sanaldan arkadaşlık hiçbir zaman ilerlemez. Oyun önerisi istemek yerine oyun oynayacağın vakti-nakte çevirmek sana kalmış...
Önceden bu saydığın oyunların çoğunluğunu oynadım ve çok fazla zaman kaybettiğimi gördüm. İnsan yaşı büyüdüğünde bunu fark eder. Şuan belki yaşın küçük olabilir veya olmayabilir, ancak vakit öldürmekten başka bişey değildir.
Oyun oynayacağına:
- Arkadaşlarınla vakit geçirebilirsin. (Real Arkadaş)
- Bir iş veya proje üstünde çalışabilirsin. (Her iş olur.)
- Spor yapabilir, gündelik hayatına daha çok özen gösterebilirsin.
ve dahası...
Dostum sana tavsiye eğer günde 2 saat'ten fazla oyun oynuyorsan para kazanabileceğin bir oyun oynamanı tavsiye ederim. Genellikle çoğu oyun parayı kendine çekiyor bunu zaten sen daha iyi biliyorsun. Dolayısıyla zamanını ve vaktini çöpe atacak işlerle uğraşacağına normal hayatına daha çok önem ver veya oyunu tamamıyla bırakmanı tavsiye ederim.
Şuan bırakmayacaksın büyük ihtimalle ama yaşın büyüdüğü zaman anlayacaksın bu dediklerimi...
Oyun sana arkadaş kazandırmaz, kazandırsa bile sanal arkadaş olur ve o'da bir gün seni bırakıp gider... Yaşayıp göreceksin! belki de yaşamışsındır.