Merhaba yazılım işi ile uğraşanlar bakabilir mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Merhaba öncelikle ben Bedirhan
12.sınıf öğrencisiyim ve seneye üniversiteye başlıcam
Günümüz şartlarında dijital oyun tasarımı bölümünü okumak sizce mantıklı mı?
Sonuçta oyun kodlamak vs. kendi emeklerinizlede öğrenilebiliyor
Ve son olarak mâlum Türkiye'de yaşıyoruz bölümü okusak bile iş bulamama gibi bir durum oluyor
Bu sektörde bağımsız bir geliştirici değilde türkiye'de maaşlı çalışabileceğim biryerler varmı
kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama bilmediğim için soruyorum.
Bu mesleği şuan yapan birisi bana tavsiye verirse çok memnun olurum .
Hepinize iyi günler dilerim.

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Merhaba Bedi4141!

Öncelikle eğitiminde sana başarılar diliyorum! Dijital oyun tasarımı bölümü okuman senin hiçbir zararına olmayacaktır. Zira güncel çağımızda yazılım/programlama/dijital aktiflik vb. gibi teknolojik işçilikler en başarılı yerlerini almıştır. Günler ilerledikçe paranın bile yerini sanal para almaya başladığı için teknoloji hiçbir zaman seni aldatmayacaktır.

Bu genellemelerimden sonra bahsetmiş olduğun bölüm için sana tavsiye vereyim. Birkaç yakınım Play Store'a belirli kısıtlamalara ve güvenliğe sahip bir tür forum aplikasyonu çıkarmıştı. Hal böyle olunca tutmaya başladı ve kendilerini bir şirket kademesine atayıp bu profil adı altında oyun çıkarmak istediler. Sanal ortamdan belirli eğitimler (ücretli) alarak kendilerini geliştirdiler ve bu konuda güzel bir bilgi hakimi oldular. Daha sonra avrupa ülkelerinde olduğu gibi bağımlı CryTek şirketi gibi türk şirketlerinden teklif aldılar lakin kendileri kendi yollarını çizmeyi ve gelecekte kendi planlarının başarılarının ardında gitmesi gerektiğini söylediler.

Şu an bile en düşük eğitim almış sadece web tasarımı hatta template kodlarının temelini bilen orta okul öğrencisi gibi bilgiye sahip olan insanların bile önleri çok açık. Bu konuda asla yanılacağını düşünmüyorum.

Umarım yeterli bilgi vermişimdir :) hey eğer hala aklında soru işaretleri kaldıysa beni etiketleyip bu topice geri adım atmamı sağlayabilirsin!

Teşekkürler

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşım gönderiniz çok iyi .. en kazançlı pazar dijital dünya oldu, internet mesleklerin geleceğidir. Bu alana yatırım yapmanın harika bir fikir olduğuna inanıyorum, ancak piyasadan daha önemli olan yaptığınız işi sevmektir. Zaten çok iyi olan alanı beğendiyseniz, olabileceği en iyi yer olacaktır. Umarım bir şekilde yardımcı olmuşumdur. iyi şanslar! hayalinize tutun.

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Bende düşünüyorum yazılımdan girmeyi hayırlısı bakalım
:thugbear::rem::hapsuu:

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
oyun sektöründe rakip cok talep de cok işini iyi yaparsan her zaman kazanırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...