Meta, Regülatörün Emrine Uymak İçin Giphy'i Shutterstock'a Satıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
:resim:

15e099d19ff173134da68766c5cc544402a2af2b.jpeg

:yazı:
Shutterstock Inc., Meta Platforms Inc. tarafından sahip olunan animasyonlu görüntü platformu Giphy Inc.'i 53 milyon dolar nakit karşılığında satın alacağını duyurdu.

İngiltere'nin rekabet düzenleyicisi, geçtiğimiz yıl Giphy'i Meta'nın Snapchat Inc. ve Twitter gibi rakiplerin hedefin içeriğine erişimini reddedebileceği veya sınırlayabileceği endişeleri nedeniyle satmasını emretmişti.

Meta'nın, 2020 yılında New York merkezli Giphy için 400 milyon dolar ödediği bildirilmişti. Bir yıl sonra İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi, bu anlaşmayı sorguladı ve başarılı bir kampanya yürüterek bir düzenleyicinin bir ABD teknoloji devini zaten satın alınmış bir şirketi satmaya zorladığı bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Shutterstock'ın hisseleri, anlaşmanın ardından yüzde 4 oranında yükseldi.

Şirket, Giphy'nin bu yıl "minimum" gelir tahmini belirleyeceğini ve 2024'ten itibaren geliri artırmak için çabalara başlayacaklarını belirtti.

Shutterstock CEO'su Paul Hennessy, "Bu, Shutterstock'ın yolculuğunda heyecan verici bir adımdır." dedi.

Giphy, dünyanın en büyük animasyonlu görüntü deposuna, yaygın olarak GIF olarak adlandırılan ve Facebook, Instagram, TikTok ve Microsoft Teams gibi platformlarda kullanılan web tabanlı dosyalara sahiptir.

Disney ve Netflix gibi medya şirketlerinin resmi olarak gönderdiği içerik, günlük 15 milyar etkileşim alıyor. Giphy anlaşması, günde yaklaşık 1.7 milyar kullanıcıya erişim imkanı sağlayacak, dedi Shutterstock.

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
53 milyon dolar değmez bence

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Shutterstock'ın giphy'yi satın alması şirketin büyüme stratejisini destekleyen ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine erişim imkanı sağlayan önemli bir adım olarak değerlendiriyorum şahsen ben

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
bana pek mantıklı gelmedi bu kadar paraya gerek varmıydı

Ultra Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
şriket için doğru bir adım olmuş takdir ettim

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bu ıtemlerı nasıl yapıyorlar bılgısı olan varmı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...