Metin 2 : Büyük Vurgun !

KNIGT ONLİNE VERSİYONU DA GELSİN Mİ ?

• Kullanılan toplam oy
    12
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kendine Yaslanan Dik Yürür
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
2019 senesinde Metin 2'de tam on milyon liralık bir dolandırıcılık yaşandı.

daha doğrusu dolandırıcılık değil de vurgun diyelim buna. Metin2'nin en bilinen adminlerinden bir tanesi güzel itemler basıp oyunculara para karşılığında bu itemleri satıyordu.

Yalnız hikayenin tamamını anlayabilmeniz için en baştan başlamam gerekiyor. Türkiye'deki MMO sektörünün başlama tarihinden.
2006 senesinde "Yedang" adında bir koreli bir şirket AirRivals adında bir MMO çıkardı.

Bu oyunun yayıncılık hakları Türkiye'de alındıktan sonra oyunun başına bir adam getirildi. ismi eski Metin İkicilerin çok iyi bildiği "DerinDarbe". Bu adamın ismi sonrasında işte bu bahsettiğim Metin 2'deki büyük vurgunun arka planına geçecekti..

resim_2021-10-29_201905.png
resim_2021-10-29_202040.png

"ComaDerinDarbe" "Derin Darbe'nin İlk Sorumluluğunu Üstlendiği Oyun Airrivals"

Derindarbeden ve AirRivals'dan bahsetmemin sebebi zamanında derin darbenin bu oyunda hile yapmasıydı. Hileden kastım sattığı için iki bin on dörtte şirketten kovulmuştu. Sonrasında derin darbenin oyunda yarattığı o güvensizlik ortamı zaman içinde büyük sayıda oyuncu kaybetmesine neden oldu.

Aradan yıllar geçtikten sonra kovulan derindarbe bi şekilde Gameforge'un yönetici ekibine dahil olmuştu ve yıllarca Metin ikiyi bildiğimiz kadarıyla sorunsuz bi şekilde yönetti. Ancak birazdan bahsediceğim büyük vurgunun arka planındaki bilinen ve iddia edilen en büyük isim derindarbeydi.

Darbe ekibine katıldığında Metin2'nin başındaki ekip oyunla bayağı ilgisizdi. Bu açığı gören derin darbe Ural ve birkaç ismini bilmediğimiz adminle birlikte kendi ekibini kurdu ve Metin'in yönetimine geçti. Oyunda güvenliği sağlamak amacıyla derindarbe oyundaki itham kopyalama Yetkisini Sadece kendisine ve Ural Denen "GM" arkadaşına vermişti.

işte derin darbenin yaptığı bu hamle Metin2'nin tarihinde görmediği bir dolandırıcılık olayına şahit olmasına sebep oldu. 2017 senesinde eski güvenini kaybetmiş olsa da hala yüz binlerce oyuncuya sahipti..

Oyunda hileler zor engelleniyordu. Yeni başlayan oyunculara rahat verilmiyordu. Bu yüzden oyuna yeni oyuncu girişi olmuyor. Metin2 sürekli oyuncu kaybediyordu. Günümüzde bile Metin 2'de normal bir şekilde kasılmanız pek mümkün değil. Çünkü derindarbe yönetiminden önce Metin2'yi yöneten ekip oyunla ilgilenmediğinden o dönemde çok fazla hile türemişti

derindarbede sözde getirdiği bazı kurallarla birlikte güvenliği sağlıyodu. Hatta adminler oyunculara yardım etmesin diye editlenen bütün itemleri oyunun başındaki kişiler panelden takip edebiliyordu. Böylece adminler izinsiz şekilde insanlara yardım edemiyodu. En azından mümkün görünmüyodu.

Yalnız Ural nickli ekip üyesi o dönemde ya bildirimin gitmediği bi açık bulmuştu ya da yönetici ekibin neredeyse tamamı bu işin içindeydi. Hazır olun çünkü asıl bomba şimdi başlıyo. Ural bi aylık kısa süre zarfında satmış olduğu yaklaşık olarak on milyon lira değerinde illegalş item satışı yaptı.

Bu bir aylık süreçte bazı adminler durumdan şüphelenmiş ve Ural hakkında araştırma yapalım diye derindarbeye öneride bulunmuşlardı. Derin darbe ve ural tayfası oyunun en yetkili ekibi olduğundan minik adminler durumla pek ilgilenemiyordu.

Ural her ne yapıyorsa bu yarattığı itemler oyunun panel sisteminde bildirme olarak görünmüyordu..

Panelde görünmemesi bir bugmu yoksa derin darbeyle bir anlaşma mı yaptılar? Kimse bilmiyor.

Oyunun formlarında satışını yapan kişiler aldığı kaynakları gösteriyor ve tüm oklar Ural'a dönüyordu. Ural bu olaylardan sonra GameForge'dan direkt kovuldu.
Ardından kısa bir süre derindarbede aynı eskide olduğu gibi şirketten apar topar çıkmak zorunda kaldı.

Ural tokatladığı bu parayla Çeşme'den kendine bir adet yazdık, bir adet daire ve bir adet son model spor araba aldı. Hatta bunları doğrulayıp YouTube'a kanıtlarıyla video atan onlarca kanal bulunuyor
komik tarafı bu adminlerden birkaçı Ural nickli kişinin müftülükte çalışan bir imam olduğunu iddia etti. Birçok admin bu olay yaşandıktan sonra Ural'ın banka hesap aktarımları hakkında paylaşımlar yaptılar ve Ural'ın hesabına gelen deli paraların ss'lerini gösterdiler.
Olayları detaylı şekilde açığa çıkarmak için neredeyse o dönemin Metin 2 yönetici kadrosunun tamamı araştırmalara başladı ve yakın tarihte günümüzden neredeyse bir buçuk yıl önce yaşanan bu olaylar hala bazı noktalarda çıkmaza giriyor. Vural yaptığı iddia edilen bu vurgun sonrasında mahkemeye verildi.
Ancak gösterilen kanıtların neredeyse
tam olarak hakimi ikna edemedi. Şu anda eskiden Ural'ı tanıyan kişiler Ural'ın nerede olduğu hakkında hiçbir şey bilmiyor. Yani yaşanan bunca vurgundan sonra, birisi daha ceza almadan paçayı bir şekilde yırtmayı başardı.

DERİNDARBE'NİN AÇIKLAMASI ;
resim_2021-10-29_204548.png

SGA'URAL;
resim_2021-10-29_204833.png

UMARIM HOŞUNUZA GİDER.
İYİ FORUMLAR.
SAYGILARIMLA.
ARGOTURK !

security is just an illusion.
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
Tarih bir sürü tosuncuk yetiştirmiş maşallah, yine de güzel vurgun

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
türk insanının içinde daima bir parayı bulma yolu vardır :D

Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Hocam geçenlerde yeni bir kanal keşfettim aynı bu konuları işliyor oradan mı alıyorsunuz sizde?

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Oyundan bu kadar para kazanılır mı beee

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bu adam ve ekibi parayı götürdü zaten bunların banka hesap kayıtları dökülmüştü bir ara ortaya hayatımı yedin bitirdin metin2

AytekinBalaban
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Vallaha helal olsun mu denir geçmiş olsun mu denir bilemedim ama güzel vurgun yapmışlar :)

Your Friendly Neighbor
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
iyi mmo pazarı özellikle pandemi döneminde çok popüler oldu

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bu metin 2 de bu kadar para dönüyo mu ya

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Gerçekten okurken ağzımın açılmasına müdahale edemedim. Şok içinde okudum insanlar neler neler yapıyor ve ne paralar kırıyor. Zamanında ne çok oynardım metin2. Hrlal olsun valla ne diyelim :D

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
millet neler yapmış valla iyi kazanmış cidden

Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
aga 10 milyon liralık itemi kim almış bu kadar item bir anda satılmış olamaz satılırken diğerleri neredeymiş çok değişik olay

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Vay be, zamanında biz oyun oynarken arkada neler dönüyormuş. Ellerine sağlık.

Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
youtubede izledim ben bunu alıntı mı yaptın kendin mi yazdın

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Şaka gibi gerçekten iyi olduğumuz tek konu dolandırıcılık galiba. Konu çok iyiydi teşekkür ederim eline sağlık emek kokuyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
" el bebek gül bebek hep beraber el ele ... " misali

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...