Minecraft Yayını yapmak hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
Agalar minecraft yayını yapmak istiyorum, obs, streamlabs, twitch studio fark etmez hepsini denedim ama bir sorunla karşılaşıyorum. Sorun şu, minecraft tam ekrandayken yayın ekranı, screen capture, game capture, window capture, ne yaparsam yapayım siyah ekran olarak veriyor fakat ne zaman f11 basıp pencereli moda alsam o zaman oyunun ekranını veriyor. Bunu nasıl çözebilirim? Şimdiden yazan herkese teşekkür ederim :)

Üye
2 HİZMET YILI
programlarda yada sistem ayarlarında ekran ölçeklendirme işlevi sıkıntı çıkarıyor yada tam ayarlanmamış olabilir bununla ilgili program ayarları tutorial larına ve ekran kartı ayarlarına bakarsanız yada araştırırsanız sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
programlarda yada sistem ayarlarında ekran ölçeklendirme işlevi sıkıntı çıkarıyor yada tam ayarlanmamış olabilir bununla ilgili program ayarları tutorial larına ve ekran kartı ayarlarına bakarsanız yada araştırırsanız sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir
ama napacağımı bilmiyorum, youtubede falan da bulamadım ki

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
mc yayını için sistem gerteksinimi falan sıkıntı etmemelisin bence

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
uygulama oyunu yakalayamıyor sanırım screen lock yok

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
kanka güncelleme yap ve eski sürümleri dene

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Oyunu pencereli tam ekran yap ve kayıt programını değiştirmeyi dene

Üye
2 HİZMET YILI
dostum ekran yakalamanın üzerine 2 defa bas dxgı masa üstü çoğaltma ise onu otomatik yap otomatik ise dxgı masaüstü çoğaltma yap bunda biraz ekran geç geliyor 1-2 saniye felan onları ayarlarsın sen

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
kanka pencereli olacak yapacak bir şey yok veya çok rahatsızsan winexp indir pencereyi kaldır fullscreen olsun

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Minecraft'in tam ekran modunda yayın sırasında siyah ekran sorunuyla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. OBS Ayarlarını Kontrol Etme:
- OBS (veya diğer yayın yazılımınız) ayarlarını kontrol edin.
- Ayarlar bölümünde, "Video" sekmesine gidin.
- "Gelişmiş" bölümünde, "Yöntem" seçeneğini "Bilgisayar donanımı" veya "Bilgisayar yazılımı" olarak değiştirin.
- Yayın sırasında siyah ekran sorunu yaşıyorsanız, "Bilgisayar yazılımı" seçeneğini deneyebilirsiniz.

2. Minecraft Ayarlarını Kontrol Etme:
- Minecraft oyununun ayarlarına girin.
- "Video Ayarları" veya "Görüntü Ayarları" bölümüne gidin.
- "Görüntü Modu" veya "Görüntü Ayarı" olarak "Tam Ekran" yerine "Pencereli Mod" seçeneğini seçin.
- Minecraft'i pencereli moda alın ve OBS'ye geri dönün.

3. Ekran Yakalama Yöntemlerini Değiştirme:
- OBS'de "Ekran Yakalama" kaynağını kullanıyorsanız, "Game Capture" veya "Window Capture" gibi alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz.
- OBS'de "Ekran Yakalama" kaynağını seçin.
- "Önizleme" modunda, "Ekran Yakalama" kaynağının üzerine sağ tıklayın.
- "Ekran Yakalamayı Değiştir" seçeneğini seçin ve farklı yakalama yöntemlerini deneyin.

4. Minecraft ve OBS Sürümlerini Güncelleme:
- Minecraft ve OBS (veya diğer yayın yazılımınız) sürümlerini güncellediğinizden emin olun. Güncellemeler, sorunların giderilmesine yardımcı olabilir.

5. Diğer Yayın Yazılımlarını Deneme:
- OBS dışında başka bir yayın yazılımı kullanmayı düşünebilirsiniz. Örneğin, Streamlabs OBS veya XSplit gibi farklı yayın yazılımları deneyebilirsiniz. Bazı durumlarda, farklı bir yayın yazılımı sorunu çözebilir.

Yukarıdaki adımları deneyerek Minecraft yayını sırasında siyah ekran sorununu çözmeye çalışabilirsiniz. Herhangi bir değişiklik yapmadan önce, her zaman ayarlarınızın yedeklerini almanız ve denemeler sırasında dikkatli olmanız önemlidir. İyi şnslar ve keyifli yayınlar!

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
hocam bende streamlabs kullanıyordum orjinal javada sıkıntı çıkmıyordu ama seninki orjinal mi bilmiyorum

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
aynı sorun bendede vardı hocam tek çözüm eski sürümlerin hepsini olana kadar denemen

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
  1. Twitch Studio, OBS veya Streamlabs gibi bir yayın yazılımını açın.
  2. Minecraft'i açın ve tam ekran modunda çalıştırın.
  3. Yayın yazılımında ekran yakalamasını yapacağınız kaynağı seçin (screen capture, game capture veya window capture).
  4. Minecraft ekranını yakalamak için "Capture Method" (Yakalama Yöntemi) ayarını değiştirin. Bu ayar genellikle "Capture Specific Window" (Belirli Bir Pencereyi Yakala) veya benzer bir seçenek olarak adlandırılır.
  5. "Capture Specific Window" (Belirli Bir Pencereyi Yakala) seçeneğini seçtikten sonra, Minecraft oyununun adını veya pencerelerin bir listesini seçmeniz istenecektir. Buradan Minecraft oyununu seçin.
  6. Ekranda belirecek bir önizleme veya siyah ekran yerine Minecraft oyununun düzgün bir şekilde yakalandığını görmelisiniz.
Umarım sorun çözülmüştür iyi yayınlar :)

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
oyun modunu tam ekran pencereliye al veya yayıncı mod vs. gibi bişey olması lazım.

Öylesine Bir Oyuncu
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
mc yayını en basit yayın kanka. çok dert etme kendine :)

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
discord dan ekle beni dostum yardımcı olayım :kevinoutis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...