Modem üzerinden sunucu nasıl açılır ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Selamlar Çoğu zaman arkadaşlarla Hamachi, essentinal gibi programlar yardımıyla sunucu açıyoruz ama hep birinin sunucuyu açması gerekiyor ve buda biraz bayıyor
demek istediğim şu ki modem üzerinden sunucu her zaman açık kalsın ve isteyen istediği zaman o sunucuya girebilsin.
(Athernos gibi sitelerden yapmak istemiyorum)

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
bak şimdi dostum 24 saat sunucu açman için VDS gerekiyor ve minecraft ın Server.jar adlı dosyasıyla öğrenirsen tek tıkla sunucunu istediğin zaman açabilir ve kapatabilir sin

Banlı Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
İnternet bağlantısı sorunu olacak. Yavaşlıktan dolayı sıkıntı çıkacak.
Tek çekirdek ARM işlemci ve yavaş internet yerine, 4 çekirdek ARM işlemci ve 1Gbps network'lü server'lar kiralayabilirsiniz.
173TL ile, 3€'luk ARM işlemcili sunucuyu 15 ay kiralayabilirsiniz. Tek bir web sitesini host etmek için yeterli ve fazlasıyla stabildir. Leech host eden bile var
Ben kiralamanızı tavsiye ederim şahsen.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Anladığım kadarıyla ev ağındaki bir bilgisayarını veya sunucunu internet üzerinden erişilebilir hale getirmek istiyorsun bunun için statik ip adresi veya dinamik dns lazım sana internetten araştırıp bilgileri edinebilirsin

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Selamlar Çoğu zaman arkadaşlarla Hamachi, essentinal gibi programlar yardımıyla sunucu açıyoruz ama hep birinin sunucuyu açması gerekiyor ve buda biraz bayıyor
demek istediğim şu ki modem üzerinden sunucu her zaman açık kalsın ve isteyen istediği zaman o sunucuya girebilsin.
port açabilirsin ama o porta sadece ağdaki pcler bağlanabilir. farklı ağlardan bağlanmak istiyorsan sanal sunucu gerekir.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
sanal sunucu üzerinden kurabilirsin aternos istemiyorsan hamachi tam bir kaos

para vermek istemiyorsan >
amazon avs deneyebilirsin ücreti dert etme youtube da yapılsıları var

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
vds üzerinden 7/24 açabilirsin modem üzerinden kendi sunucunu açsan bile o sunucuyu kaldıracak gücü bulamazsın ki

Yurtta sulh cihanda sulh
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
yapamazsın sadece evinde ki ağ bağlantısına bağlı cihazlar giriş yapabilir bunun için sanal sunucu gerekmektedir. aternot sitesi bu konuda elverişli fakat siz tercih etmiyorsunuz o zaman internet sitesinden satın almanız gerekmetedir.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Server.jar dosyası ile açarsın fakat bilgisayarının her daim açık olması gerekiyor.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
İnternet bağlantısı sorunu olacak. Yavaşlıktan dolayı sıkıntı çıkacak.
Tek çekirdek ARM işlemci ve yavaş internet yerine, 4 çekirdek ARM işlemci ve 1Gbps network'lü server'lar kiralayabilirsiniz.
173TL ile, 3€'luk ARM işlemcili sunucuyu 15 ay kiralayabilirsiniz. Tek bir web sitesini host etmek için yeterli ve fazlasıyla stabildir. Leech host eden bile var
Ben kiralamanızı tavsiye ederim şahsen.
Bu fikir çok mantıklı geldi bunu yapmayı düşünücem sizin dediğiniz gibi 15 ay için 173 TL hiç bişe gibi bişi
Post automatically merged:

sanal sunucu üzerinden kurabilirsin aternos istemiyorsan hamachi tam bir kaos

para vermek istemiyorsan >
amazon avs deneyebilirsin ücreti dert etme youtube da yapılsıları var
Hamachi bazen kullanışlı oluyor ama o sorunu essentinal ile çözdüm hamachi yerine artık onu kullanıyorum
Post automatically merged:

yapamazsın sadece evinde ki ağ bağlantısına bağlı cihazlar giriş yapabilir bunun için sanal sunucu gerekmektedir. aternot sitesi bu konuda elverişli fakat siz tercih etmiyorsunuz o zaman internet sitesinden satın almanız gerekmetedir.
Athernosun ilk zamanlarında yeni çıkmışken kullanırdım sonra sorunlar falan çıkınca ve sunucuyu açmak için çok bekleyince şuan iyi bile olsa bana hala bi sorun çıkarıcak gibi geliyor ondan kaynaklı athernosu tercih etmiyorum

ZED
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
uzaktan bi prtokol sunucuya kesinlikle ihtiyacın var 100 200 megabit bi internetle açmak kesinlikle olmaz en az 1 gb vds sunucu alıp açman lazım yoksa sunucun cok ddos yer sunucu cöker

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
sttaik ıp kullan en iyi çözüm o dada dinamik dns

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
İlk olarak Windows arama yerine cmd yazıp aç ipconfig yazıp enterla Default Gateway yazar yanında ip yazar büyük ihtimal 192.168.1.1 dir ama farklıda olabilir ona göre bunu internet çubuğuna yaz Modem paneli açılacak kullanıcı adı şifre ister modemin arkasında yazar onu yaz oraya giriş yaptıktan sonra Ağ ayarlarına girip NAT kısmı var oraya girip yeni ye tıkla port oluşturma çıkacak Minecraftın istediği portu yaz bitane TCP bir tane de UDP port aç bilgisayar ve server dosyası açık olduğu sürece açık olur ve arkadaşların girebilir. Yapamasan youtubeden videosunu izle

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
ben onları paralı diye biliyorum modern üzerin den

Üye
3 HİZMET YILI
ıp adresni kopyalaıp google a yapıştır admin girişini yap daha onra sol tarafta sunucular odalar kanallar var oradan giriş çıkış reset şifre değişikliği yapabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
amazon avs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...