Selamlar Çoğu zaman arkadaşlarla Hamachi, essentinal gibi programlar yardımıyla sunucu açıyoruz ama hep birinin sunucuyu açması gerekiyor ve buda biraz bayıyor
demek istediğim şu ki modem üzerinden sunucu her zaman açık kalsın ve isteyen istediği zaman o sunucuya girebilsin.
(Athernos gibi sitelerden yapmak istemiyorum)
bak şimdi dostum 24 saat sunucu açman için VDS gerekiyor ve minecraft ın Server.jar adlı dosyasıyla öğrenirsen tek tıkla sunucunu istediğin zaman açabilir ve kapatabilir sin
İnternet bağlantısı sorunu olacak. Yavaşlıktan dolayı sıkıntı çıkacak.
Tek çekirdek ARM işlemci ve yavaş internet yerine, 4 çekirdek ARM işlemci ve 1Gbps network'lü server'lar kiralayabilirsiniz.
173TL ile, 3€'luk ARM işlemcili sunucuyu 15 ay kiralayabilirsiniz. Tek bir web sitesini host etmek için yeterli ve fazlasıyla stabildir. Leech host eden bile var
Ben kiralamanızı tavsiye ederim şahsen.
Anladığım kadarıyla ev ağındaki bir bilgisayarını veya sunucunu internet üzerinden erişilebilir hale getirmek istiyorsun bunun için statik ip adresi veya dinamik dns lazım sana internetten araştırıp bilgileri edinebilirsin
Selamlar Çoğu zaman arkadaşlarla Hamachi, essentinal gibi programlar yardımıyla sunucu açıyoruz ama hep birinin sunucuyu açması gerekiyor ve buda biraz bayıyor
demek istediğim şu ki modem üzerinden sunucu her zaman açık kalsın ve isteyen istediği zaman o sunucuya girebilsin.
yapamazsın sadece evinde ki ağ bağlantısına bağlı cihazlar giriş yapabilir bunun için sanal sunucu gerekmektedir. aternot sitesi bu konuda elverişli fakat siz tercih etmiyorsunuz o zaman internet sitesinden satın almanız gerekmetedir.
İnternet bağlantısı sorunu olacak. Yavaşlıktan dolayı sıkıntı çıkacak.
Tek çekirdek ARM işlemci ve yavaş internet yerine, 4 çekirdek ARM işlemci ve 1Gbps network'lü server'lar kiralayabilirsiniz.
173TL ile, 3€'luk ARM işlemcili sunucuyu 15 ay kiralayabilirsiniz. Tek bir web sitesini host etmek için yeterli ve fazlasıyla stabildir. Leech host eden bile var
Ben kiralamanızı tavsiye ederim şahsen.
yapamazsın sadece evinde ki ağ bağlantısına bağlı cihazlar giriş yapabilir bunun için sanal sunucu gerekmektedir. aternot sitesi bu konuda elverişli fakat siz tercih etmiyorsunuz o zaman internet sitesinden satın almanız gerekmetedir.
Athernosun ilk zamanlarında yeni çıkmışken kullanırdım sonra sorunlar falan çıkınca ve sunucuyu açmak için çok bekleyince şuan iyi bile olsa bana hala bi sorun çıkarıcak gibi geliyor ondan kaynaklı athernosu tercih etmiyorum
uzaktan bi prtokol sunucuya kesinlikle ihtiyacın var 100 200 megabit bi internetle açmak kesinlikle olmaz en az 1 gb vds sunucu alıp açman lazım yoksa sunucun cok ddos yer sunucu cöker
İlk olarak Windows arama yerine cmd yazıp aç ipconfig yazıp enterla Default Gateway yazar yanında ip yazar büyük ihtimal 192.168.1.1 dir ama farklıda olabilir ona göre bunu internet çubuğuna yaz Modem paneli açılacak kullanıcı adı şifre ister modemin arkasında yazar onu yaz oraya giriş yaptıktan sonra Ağ ayarlarına girip NAT kısmı var oraya girip yeni ye tıkla port oluşturma çıkacak Minecraftın istediği portu yaz bitane TCP bir tane de UDP port aç bilgisayar ve server dosyası açık olduğu sürece açık olur ve arkadaşların girebilir. Yapamasan youtubeden videosunu izle
ıp adresni kopyalaıp google a yapıştır admin girişini yap daha onra sol tarafta sunucular odalar kanallar var oradan giriş çıkış reset şifre değişikliği yapabilirsin