Çözüldü Monitör 144hz ama 120 alıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
arkadaşlar merhaba gamebooster 2560*1440 monitörüm var hdmi 2.0 desteliyor şimdi ben bunu 144 hz aldıgım zaman monitörü ekran yeşil yeşil ınce cizgiler cıkıyor ve kapanıyor kendi kendine ekran gidip geliyor 120 aldıgım zamanda cok sık olmaksızım hani bötle 15 dk bir ekran gidip geliyor ben bunu kaplodan dolayıdır dedim trendyol kablo aldım displayport ilgili dir dedim onu araştırdım baktım kasamda sadece hdm girişi var ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz :D

Çözüm
Monitörünün hfmı 2.0 desteği olduğuna göre öncelikle monitörünle birlikte verilen hdmı kablosunun yeterli olup olmadığını kontrol etmeni öneririm eğer kablonuzda bir sorun yoksa anakartının veya ekran kartınızın hdmı çıkışı da hdmı 2.0 desteklemelidir eğer bu da sorun değilse monitörünün ayarlarını kontrol etmende fayda var monitörünün ayarlarından gerekli seçenekleri belirleyerek 144hz'ye yükseltebilirsin hdmı girişi olan bir ekran kartı veya adaptör edinerek sorunu çözebilirsin
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Monitörünün hfmı 2.0 desteği olduğuna göre öncelikle monitörünle birlikte verilen hdmı kablosunun yeterli olup olmadığını kontrol etmeni öneririm eğer kablonuzda bir sorun yoksa anakartının veya ekran kartınızın hdmı çıkışı da hdmı 2.0 desteklemelidir eğer bu da sorun değilse monitörünün ayarlarını kontrol etmende fayda var monitörünün ayarlarından gerekli seçenekleri belirleyerek 144hz'ye yükseltebilirsin hdmı girişi olan bir ekran kartı veya adaptör edinerek sorunu çözebilirsin

Çözüm
Üye
3 HİZMET YILI
arkadaşlar merhaba gamebooster 2560*1440 monitörüm var hdmi 2.0 desteliyor şimdi ben bunu 144 hz aldıgım zaman monitörü ekran yeşil yeşil ınce cizgiler cıkıyor ve kapanıyor kendi kendine ekran gidip geliyor 120 aldıgım zamanda cok sık olmaksızım hani bötle 15 dk bir ekran gidip geliyor ben bunu kaplodan dolayıdır dedim trendyol kablo aldım displayport ilgili dir dedim onu araştırdım baktım kasamda sadece hdm girişi var ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz :D
hdmi kablondan dolayıdır

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
hocam monitörün çözünürlüğünü düşürün destekliyor mu öyle mesela 1600x1080 gibi çözünürlükler deneyiniz hz yerine bakınız ve yüksekse onu seçiniz

Just The Two Of Us
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
arkadaşlar merhaba gamebooster 2560*1440 monitörüm var hdmi 2.0 desteliyor şimdi ben bunu 144 hz aldıgım zaman monitörü ekran yeşil yeşil ınce cizgiler cıkıyor ve kapanıyor kendi kendine ekran gidip geliyor 120 aldıgım zamanda cok sık olmaksızım hani bötle 15 dk bir ekran gidip geliyor ben bunu kaplodan dolayıdır dedim trendyol kablo aldım displayport ilgili dir dedim onu araştırdım baktım kasamda sadece hdm girişi var ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz
hdmı kablondan kaynaklıdır bir değiştir bence

rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Bende 2k 165hz monitör mevcut aynı sorunu yaşadım çözüm olarak amd freesycn premium pro özelliğini kapatarak buldum eğer sende de bu özellik veya benzeri özellik varsa sorun bundan kaynaklı olabilir.Bakmanı öneririm.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Masaüstüne sağ tık > Görüntü ayarları > Gelişmiş görüntü ayarları > Ekran 1 (144 Hz monitör hangisiyse) için görüntü bağdaştırıcı özellikleri > Monitör sekmesinden 144 Hz olarak ayarlayın.
Denermisin ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...