Monitör alırken nelere dikkat etmeliyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar bayadır aklımda yeni bir monitör almak var alırken sizce nelere dikkat etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
tepkime süresine ve 144hz üstü olmasına dikkat etmelisin konfor istiyorsanda curved tavsiye ederim curved ekran bir başka oluyor

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
IPS olmalı minimum 144 hz ve maksimum 1 ms olmalı

Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
kesinlikle hz ve pikseline bakmanızı çneririm

Lelouch Vi Britannia
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Monitör tercihin konusunda ufak birkaç bilgi verebilirim.

Boyut: Monitör boyutları genellikle 19 ila 34 inç arasında değişir. Monitör boyutunu seçerken, masaüstü alanınızı, kullanım amacınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız.

Çözünürlük: Monitör çözünürlüğü, görüntü kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Yüksek çözünürlük, daha net ve keskin görüntüler sağlar. 1080p (Full HD), 1440p (QHD) veya 2160p (4K) çözünürlükleri tercih edebilirsiniz.

Panel Tipi: Monitörler genellikle TN, IPS, VA gibi farklı panel tiplerine sahiptir. Her panel tipinin farklı özellikleri vardır. TN paneller daha hızlı tepki süresine sahipken, IPS paneller daha geniş görüş açısına ve daha iyi renk doğruluğuna sahiptir. VA paneller ise daha yüksek kontrast oranlarına sahiptir.

Tepki Süresi: Tepki süresi, monitörün piksel renginin değişme hızını belirleyen faktördür. Oyun oynamak veya video izlemek için kullanacaksanız, daha hızlı tepki süresi olan bir monitör tercih edebilirsiniz.

Yenileme Hızı: Yenileme hızı, monitörün saniyede kaç kere yenilediğini belirleyen faktördür. Yüksek yenileme hızı daha akıcı ve sorunsuz bir görüntü sağlar. Oyun oynamak için en az 144Hz yenileme hızı önerilir.

Bağlantı Seçenekleri: Monitörünüzü bilgisayarınıza bağlamak için farklı bağlantı seçenekleri vardır. HDMI, DisplayPort, DVI gibi farklı seçeneklerden hangisini kullanacağınızı düşünerek seçim yapabilirsiniz.

Marka ve Fiyat: Monitör markaları arasında kalite ve performans açısından farklılıklar olabilir. Bütçenize uygun bir fiyat ve kalite dengelemesi yaparak ihtiyacınıza en uygun markayı seçebilirsiniz.

Enkaz altındayım canım belki başka baharlara
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar bayadır aklımda yeni bir monitör almak var alırken sizce nelere dikkat etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
- Tepki süresine
- kaç hrz olduğuna
-ıps mi değil mi diye bakmalısın

120 hrz altindakileri pek önermem oyun için alacaksan.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Ekran Boyutu, çözünürlük, tepki süresi, yenileme hızı, gecikme süresi, panel türü, bağlantılar bunlara dikkat etmelisin

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
arkadaşların dediği gibi paneline ve hertz gibi teknik özelliklerine dikkat etmelisin.
ek olarak arkasındaki portlara vs. de dikkate etmelisin ekran kartinla uyuşan portdaki monitörleri almalısın

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Bende 2 monitör var Asus Pro art 75hz tasarım monitoru, bunun yanında oyun oynamak için Asus tuf 240hz lik monitor kullanıyorum

Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Çözünürlük, tepki süresi, yenileme hızı, ekran boyutu ve portlar önemli

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Kriterlerden ziyade ben ve pek çok arkadaşım LG monitörlerden memnun. Eğer marka arıyorsan sana LG tavsiye ederim.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Hocam sıfır ürün alacaksan arkadaşların bahsettiği gibi hz ms ve bağlantı noktalarına dikkat etmen yeterli
ancak ürünü 2. el alacaksan dikkat etmen gereken başka noktalarda mevcut monitörde ölü pikseller var mı ışın kalitesi ne ölçüde bozulmuş bağlantı girişleri verimli bir şekilde çalışıyor mu çizikler var mı
Geçen ay fifa 2023 oynarken kolu 165hz 24 inç asus monitörüme fırlattım ve bir güzel kırdım 2 gün önce aynı modelin 27 inç olanını aldım ve baya memnunum fiyat performans diyebilirim öneririm.

Ölü piksel testi için örnek bir site;
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Ekran boyuutu,çözünürlük,ms değerei,Hz si bunlar dikkat etmen gerekne ana hususlar

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Hocam sıfır ürün alacaksan arkadaşların bahsettiği gibi hz ms ve bağlantı noktalarına dikkat etmen yeterli
ancak ürünü 2. el alacaksan dikkat etmen gereken başka noktalarda mevcut monitörde ölü pikseller var mı ışın kalitesi ne ölçüde bozulmuş bağlantı girişleri verimli bir şekilde çalışıyor mu çizikler var mı
Geçen ay fifa 2023 oynarken kolu 165hz 24 inç asus monitörüme fırlattım ve bir güzel kırdım 2 gün önce aynı modelin 27 inç olanını aldım ve baya memnunum fiyat performans diyebilirim öneririm.

Ölü piksel testi için örnek bir site;
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Asus'a bir bakacağım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Kardeşim, öncelikle ne için kullanacağına bağlı. Genellikle video izliyorsan IPS ekran çok daha içine yarayacaktır.

IPS alacaksan PS panel 300CD ve üstü parlaklıkta birşeye bak. Çok daha canlı hissettirecektir.

Oyun içinse led çok daha işine yarayacaktır(tabii oyun için alacaksan senin için en önemli olan monitörün Hz'i)

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
dostum ekranın kalitesi panel kalitesi curved olursa daha iyi olur ölü piksel olmamasına 1 ms 144 hz ve üstü olmasına dikkat et 1 ms şart ama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...