Monitör beni memnun eder mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bugün 4060’lı sistem topladım ama fiyatı düşük tutmam için monitörü 100 hz aldım. Şimdi oyunlarda bu beni memnun eder mi? Daha önce 60 hz’den yüksek monitörüm olmadı. Bana her halükarda devrim gibi gelecek ama aldığım FPS’i görmem de çok eksik midir?

Bir de ekran yırtılması denilen olay var ya, o gerçekleşir mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bütçen neyse en iyisi odur kardeşim neden memnun etmesin

Üye
Ödüller
1
1 HİZMET YILI
bende 200 hz var ama sistemim kötü senin sistemin iyiyse yüksek hz tavsiye ederim hz fps oyunlardaki en önemli etkenlerden biri

WuuT
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Yok alırken 165 hz onerdiler de ondan sordum
40 serisi en iyi performansını 144hz ve 2K monitörde veriyor diye biliyorum 1080P mönitör ile ekran kartından tam bir randıman alamazsın. Hatta bazı oyunlarda fps yüksek olsa bile kasıyomuş gibi hissettirir. Şimdilik idare et, gözüne güzel bir mönitör kestir ilerde alırsın .

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
60 Hz'den 100 Hz'e geçtiğin için oyunlarda önemli bir fark hissedeceksin, özellikle hızlı oyunlarda daha akıcı ve tepkisel bir deneyim yaşayacaksın. 144 Hz veya daha yüksek bir monitör kadar akıcı olmayabilir, ancak 60 Hz'e göre oldukça büyük bir gelişme gibi gelecek.

Aldığın FPS konusunda, eğer oyunlarda 100 FPS'ten fazla alıyorsan, monitörün 100 Hz olduğu için bu FPS'in tamamını görmezsin, çünkü monitörün en fazla 100 kare gösterebilir. Yine de 60 Hz'e kıyasla çok daha tepkisel bir deneyim elde edeceksin.

Ekran yırtılması dediğimiz olay, genellikle GPU'nun ürettiği FPS, monitörün yenileme hızını (refresh rate) aştığında meydana gelir. Bunu engellemek için V-Sync'i açabilirsin ya da monitörün destekliyorsa NVIDIA G-Sync gibi teknolojileri kullanarak FPS ve Hz'yi senkronize edebilirsin. Eğer monitöründe bu tür bir senkronizasyon özelliği yoksa, V-Sync kullanarak ekran yırtılmalarını minimize edebilirsin, ancak bu biraz gecikme yaratabilir.

Sonuç olarak, 100 Hz'lik monitör sana 60 Hz'e göre çok daha akıcı bir deneyim sunacak ve doğru ayarlarla ekran yırtılmasını da minimuma indirebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...