Çözüldü Monitör gölgelenme sorunu nasıl çözülebilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Monitör yeni sistem yeni sanırsam bir süre önce ekran kartı güncellemesinden sonra oldu diye düşünüyorum çok kötü bir durum oyunlardan zevk alamıyorum kolay kolay ayrıca köşeler tırtıklı olabilir fxaa mıdır nedir sanırsam onu full açsam vs. de azalıyor ama tam bitmiyor gibi vs. şeklinde. Önemli olan şu gölge sorunu sanırsam normal gezintilerde de sorun oluyor örneğin internet sayfasında yukarı-aşağı oynatınca olabilen gölge sorunu gibi.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Monitör yeni sistem yeni sanırsam bir süre önce ekran kartı güncellemesinden sonra oldu diye düşünüyorum çok kötü bir durum oyunlardan zevk alamıyorum kolay kolay ayrıca köşeler tırtıklı olabilir fxaa mıdır nedir sanırsam onu full açsam vs. de azalıyor ama tam bitmiyor gibi vs. şeklinde. Önemli olan şu gölge sorunu sanırsam normal gezintilerde de sorun oluyor örneğin internet sayfasında yukarı-aşağı oynatınca olabilen gölge sorunu gibi.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Dostum format atabilirsin veya çözünürlük sorunu olabilir yada monitor hz si çokdur ve monitörün destekleyemiyordur

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Dostum format atabilirsin veya çözünürlük sorunu olabilir yada monitor hz si çokdur ve monitörün destekleyemiyordur
monitör asus 165 hz monitör fps değerleri gayet iyi kaldıkı web sitesinde dolaşırken fps in çok alakası olduğunu düşünmüyorum. formatla geçermi emin değilim. monitörün hz değeri şuan 165 değerinde ama dediğim gibi önceden böyle bir sorun yoktu.

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Gölgeden değil hareket bulanıklaştırma yüzündenmiş gibi geldi bana. Motion blur ile ilgili tüm ayarları kapatıp tekrar deneyebilir misin?

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Freesync ile alakalı olacağını düşünmüyorum ama o frame hızını ekran kartındaki ile eşlemesi için var, fakat onuda deneyebilirsin monitörü fabrika ayarlarına döndür ve tekrar dene, eğer yine devam ediyorsa bilgisayarı aldığın yere danışmalısın. Sistemin zaten yeni en kötü yeni cihazlar ile değiştirmiş olursun :)
Monitör ayarında sanırsam sadece FreeSync Premium açık o bu sorun olmadan öncede açık diye biliyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Freesync ile alakalı olacağını düşünmüyorum ama o frame hızını ekran kartındaki ile eşlemesi için var, fakat onuda deneyebilirsin monitörü fabrika ayarlarına döndür ve tekrar dene, eğer yine devam ediyorsa bilgisayarı aldığın yere danışmalısın. Sistemin zaten yeni en kötü yeni cihazlar ile değiştirmiş olursun :)
sorun çok yüksek ihtimalle şöyle diye hatırlıyorum bir süre önce ekran kartı güncellemesinden sonra oldu diye hatırlıyorum. Sanırsam vsync den bahsediyorsun fps ile monitör hz si eşitleme diye biliyorum maalsef olmuyor.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Ekran kartı güncellemesinden sonra olduysa bir önceki sürüme düşürürsen problem çözülür çok çok eski bir kart değilse ki 165 hz monitör aldığına göre kart da güncel bir karttır sitesinde bir kaç sürüm gerisine kadar yükleme imkanı veriyorlar bazen driverlar bu tür sorunlara yol açabiliyor.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ekran kartı güncellemesinden sonra olduysa bir önceki sürüme düşürürsen problem çözülür çok çok eski bir kart değilse ki 165 hz monitör aldığına göre kart da güncel bir karttır sitesinde bir kaç sürüm gerisine kadar yükleme imkanı veriyorlar bazen driverlar bu tür sorunlara yol açabiliyor.
sanırsam monitörde ghosting problemi var gibi ama bilmiyorum.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
sanırsam monitörde ghosting problemi var gibi ama bilmiyorum.
Ghosting veya sızma daha farklı oluyor dostum ya bu ghosting gibi değil sen driverları bi eskileriyle değiştir öyle dene eğer hala problem devam ediyorsa aldığın yerle görüş değişimini yapsınlar yapamıyorlarsa da iade.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ghosting veya sızma daha farklı oluyor dostum ya bu ghosting gibi değil sen driverları bi eskileriyle değiştir öyle dene eğer hala problem devam ediyorsa aldığın yerle görüş değişimini yapsınlar yapamıyorlarsa da iade.
ama sanırsam test ufo sitesinde ufonun arkasında iz çıkıyor gibi. neyse düzelirse güzel olur cevapların için teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...