Elbette etkiler. Aldığın FPS'e oranla monitörünün verdiği HZ'de önemlidir. 60 hz bir monitörde oyundan 120 fps almanın bir anlamı yoktur, hatta sırf 120 fps alıyorsun diye dalgalanma gibi çeşitli problemler yaşarsın. Akıcılığı kaybedecek dereceye bile gelebilir. Oynadığın fps ile monitörünün hz'si eşdeğer olmalıdır ki etkin bir performans, göze tatlı bir akıcılık alabilesin. 60 hz bir monitörde 120 fps alsan bile 60 fps görürsün, fazlasının bir anlamı kalmıyor yani. Bir de fazla hz demek daha fazla kare elde etmek demek, profesyonel mecralarda 240 hz monitör kullanılır. Rakip daha önce görünür, etki daha önce belirtilir. İyi bir oyun deneyimi, performansı için iyi bir monitörde lazımdır.Monitör oyun performansını etkilermi
60hz 160hz 75hz 144hz 240hz sırasıyla kullandım inan bana hz çok fark ettiyor oyunlarda oyundaki akıcılık artıyor gölgeleme düşüyor bilgisayarın iyise tabi tavsiyem alabiliyorsan genellikle 144hz tercih ediliyor. Ben şu anda 60hz kullanıyorum televizyon denediklerimde internet kafedeydi 160hz arkadaşımındı ve gerçekten çok iyiydi sende ilk önce net kafede deneyebilirsin ama önce sor 144hz monitörü olan monötür var mı? Otomatik olarak 75hz ayarlı oluyor benim gittiğim internet kafelerde masaüstünde sağ tık görüntü ayarı gelişmiş görüntü ayarından hz ayarlayabilirsin MS de önemli "144hz 1ms - 240hz 1ms"Monitör oyun performansını etkilermi