Onaylı Üye
PC boştayken RAM'in %60'ı kullanılıyor. 16 GB RAM var. Laptop markası Monster Abra A7 v11.3
Moderatörün son düzenlenenleri:
antivürus programım yok ücretsiz kullanabileceğim bir tane tavsiye edermisin şimdi tararımVirüs taraması yaptınız mı?
ram kullanımına göre nasıl sıralayacağım bulamadım. Yine de Antimalware service Executable bazen baya harcıyor.Görev yöneticisinde kullanımı RAM'e göre sırala ve en çok RAM kullananın hangi işlem olduğuna bir bak dostum hiçbir bilgi olmadan buna bir çözüm bulmak zor. Neyin kullandığını öğrendikten sonra müdahalesi daha kolay olur.
Windowsun kendi güvenliği o bazen kendi tarama yapınca falan yüksek cpu, disk, ram kullanımı yapabilir kapatmak istersen eğer Defender Control diye bir program var çok ufak boyutlu bir kerelik indir onunla devre dışı bırak sonra sil.antivürus programım yok ücretsiz kullanabileceğim bir tane tavsiye edermisin şimdi tararım
Post automatically merged:
ram kullanımına göre nasıl sıralayacağım bulamadım. Yine de Antimalware service Executable bazen baya harcıyor.
chrome kullanıyordum opera gx geçtim ama nerdeyse 1gb ram kullanıyorGörev yöneticisinden başlangıç kısmına girip gereksiz olanları ve kullanmadığını kapatabilirsin. Eğer masaüstü arkaplanı hareketliyse o da çok kastırabiliyor bazen, direkt ayarlardan güvenlik kısmından virüs taraması yapıp, varsa gözükenleri karantinaya alıp biraz daha iyileştirebilirsin. Browser olarak chrome kullanıyorsan, opera gx'i tercih etmeni öneririm.
Ayarlar kısmından onu değiştirebiliyorsun, ben minimumda kullanıyorum.chrome kullanıyordum opera gx geçtim ama nerdeyse 1gb ram kullanıyor
ESET var deneme sürümü veriyorlar sana ben onu kullanıyorum.antivürus programım yok ücretsiz kullanabileceğim bir tane tavsiye edermisin şimdi tararım
Post automatically merged:
ram kullanımına göre nasıl sıralayacağım bulamadım. Yine de Antimalware service Executable bazen baya harcıyor.
Aynı sorun bende vardı kardesim işletim sistemini nerden kurduysan başka yer dene yada görev yöneticisinden bak hangisini çok kullanıyor büyük ihtimal svchost.exe dosyasıdır.PC boştayken RAM'in %60'ı kullanılıyor. 16 GB RAM var. Laptop markası Monster Abra A7 v11.3