Motosikletli kurye kaza sonucu şirket masrafları tarafıma ödetmek istiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. İki hafta önce Domino's Pizza Bodrum Turgut Reis'de motosikletli kurye olarak çalışırken kaza yaptım. Diz kapağım yaydı, sağ dizim çatladı ve çalışamıyorum. Exper gelmiş, nedense kusuru bana vermişler. 25 bin TL masraf çıkardı tamirci. Şirket bana ödetecek. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu işin içerisinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Bir akıl verin.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
bir avukata danış ilk önce sana doğru bilgiyi vericek.

1337
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
İlk yapmanız gereken şey, bir avukata danışmak. İş kazaları ve işveren sorumlulukları konusunda uzman bir avukat, size bu süreci nasıl yönetmeniz gerektiği konusunda rehberlik edebilir. Hukuki olarak işvereninizin size karşı sorumlulukları olabilir ve bu konuda bir uzmandan bilgi almak çok önemli ve kazayı iş kazası olarak SGK'ya bildirdiniz mi? Bu, işverenin sorumluluklarından biridir ve iş kazası olarak bildirilmesi sizin haklarınızı korumanıza yardımcı olabilir.

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
en dogrusu avukat'dan konus kral her konuda yardimci olurlar sana ve ne yapicagini soylerler sana

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Eğer şirketin kaza sırasında sigortalıydıysa, sigorta şirketiyle iletişime geçerek tazminat sürecini başlatabilirsin. Sigorta, kaza nedeniyle oluşan masrafların bir kısmını veya tamamını karşılayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...