Mouse bir anda gitti, elektrik geliyor ama çalışmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Merhaba dostlar az önce pc yi açtım mouse ışıgı geldi 1 2 saniye sonra söndü. Pc açıldıktan sonra tak çıkar yaptım lakin pc okumadı. Mouseye elektrik geliyor altta ki kırmızı ışığı yanıyor fakat üstündeki aydınlatması yanmıyor pc de okumuyor. Mouse içindeki bağlantı kablolarını ek yapmıştım hepsini kontrol ettim kopma vs yok. Ne yaptıysam bir türlü halledemedim yardım edermisiniz.
Not: lütfen boş yorum yapmayınız.(format at, yeni mouse al vb.)

Life goes on
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
dostum günceleme yap teknik bir arızası yoksa yada usb portu değiştir

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Evde farklı bir cihaz ya da usb girişli televizyon var ise dener misin

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kabloların uçlarını tekrar açıp lehim yapmayı denedinmi ince uçlu lehimle

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Dostum bu dediğinin aynısı neredeyse her gün bana da oluyor belki mousem eski diye öyledir bilmiyorum ama biraz bekliyorum çıkarıp sonra takınca düzeliyor direk

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Mouse sürücü güncelle , usb girişi değiştir (aynı portta örneğin 2.0 girişine takıyorsan 2.0 da sadece mouseu takarak dene ) , usb girişini başka bir cihazla kontrol et , optik sürücü arızasıda olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ya bilgisayarın yada farenin usb girişi sorunludur o yüzden başka bir cihazda denemeni tavsiye ederim. Eğer fare bozuksa, eski bir şarj kablosun falan usbsini fareye lehimle

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
mouse portunu değiştir olmadı başka cihazda dene mouseyi çalışıyor mu bi kontrol et çalışıyorsa sorun büyük ihtimal sürücü yada usb portuyla ilgilidir

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
mouse'ta bi sıkıntı var mı yok mu diye kontrol ettikten sonra uygulamasını güncelle olmaz ise portu değiştir

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
dostum günceleme yap teknik bir arızası yoksa yada usb portu değiştir
Dostum port degistirmeyi akıl ettim neye guncelleme yapayım ?
Post automatically merged:

Evde farklı bir cihaz ya da usb girişli televizyon var ise dener misin
Portlar calışıyor dostum mouse calışmıyor elektrik giyor ama okumuyor pc

kabloların uçlarını tekrar açıp lehim yapmayı denedinmi ince uçlu lehimle
Lehime gerek yok sağlam bir şekilde bağlılar. Elektrik de geliyor mouseye

Dostum bu dediğinin aynısı neredeyse her gün bana da oluyor belki mousem eski diye öyledir bilmiyorum ama biraz bekliyorum çıkarıp sonra takınca düzeliyor direk
1 saattir falan takmadım pc ye birazdan takıp deneyeceğim umarım işe yarar

Mouse sürücü güncelle , usb girişi değiştir (aynı portta örneğin 2.0 girişine takıyorsan 2.0 da sadece mouseu takarak dene ) , usb girişini başka bir cihazla kontrol et , optik sürücü arızasıda olabilir
Sürücü güncel. Neden herkes farklı port dene demiş onu yapmayı akıl ettim herhalde. Usb girişlerinde sorun yok zaten usb girişleri calışmıyor da demedim mouseye elektrik geliyor ama pc okumuyor dedim. Elektrik geldiğine göre usb girisi calışıyordur dimi :thonkie:

Herkes ne kadar gereksiz cevaplar yazmış yok port degiş yok mousede sorun var mı kontrol et. Gerçekten yorum yapmak icin yorum yapıyorsunuz. Mouseyi kontrol ettim hatta ek kablo var kontrol ettim sağlam diye yazdım. Port degiştirmeyi de akıl edebiliyoruz herhalde boş mesaj atıyorsunuz.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
benim laptoptada aynısı oluyordu mouseyi temizledim düzeldi.

belki klasik veya saçma gelicek ama mouse takılıyken pc aç kapa yapmayı denedinmi?

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Dostum büyük ihtimalle kablolardaki temassızlıktan veya eğer mouse ile ilgili daha önceden bir sorun yaşadıysan bilgisayar kullandığın mouse'yi bozuk cihaz olarak gösteriyor ve kullanılabilir bir alet olarak okumuyor olabilir. Cihaz yöneticisinden bilgisayarın girişine takıp kullanmak istediğin cihazı eğer görebiliyorsan kaldırıp tekrar kurmasını beklemeni öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Valorant yüklü ise bazen vanguard engelleme yapabiliyor güvenli mod da calıstırabilirsen bilgisayarı eğer bi silip yükleyebilirsin ve windows acılmadan önce mi yoksa sonra mı donuyor o kısmı da önemli

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI

belki klasik veya saçma gelicek ama mouse takılıyken pc aç kapa yapmayı denedinmi?
Denedim dostum nafile

Valorant yüklü ise bazen vanguard engelleme yapabiliyor güvenli mod da calıstırabilirsen bilgisayarı eğer bi silip yükleyebilirsin ve windows acılmadan önce mi yoksa sonra mı donuyor o kısmı da önemli
Surekli boyle hic bir sekilde algilamiyor mouseyi ama elektrik veriyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bios üzerinden usb güç seçenekleri var oradan da bir reset atmayı deneyebilirsin eğer özel bir ayarın yok ise direkt olarak bios'a restore de atabilirsin daha kolay olması için özel ayarın var ise de araştırıp anakart modelinden ayarın nerede oldugunu bulabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
mouse'un da ıletmezlık olmuş olabilir onun ıcın mouse'un ıcını acıp tamır etmen gerekıyor mouse dan mouse a degısır suan sana yardım edemeyebılırım ama youtube dan bak baya bı cozum var

Mustafa Kemal Atatürk
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Onboard mı kablon USB mi dostum ?

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Aynısı benim başıma geldi, anlamadığım şekilde elektrik gittikten sonra mouse klavye ışığı gelmiyordu. Ram i çıkarıp taktım düzeldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...