Muhabbet Kuşu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Muhabbet kuşları hakkında bilgi sahibi olan var mı? Sormak istediğim bir kaç soru var.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
2 tane muhabbet kusun olursa konusmuyorlar 1 tane tek oldumu konumaları daha kolay oluyor ılgıyı sevıyorlar. Yavruyken alıp bakmaya baslarsan daha kolay alısıyorlar . Korkmamalarını sağlaman lazım 1 kez korkunca hep urkek oluyorlar.

Dualitet Og Ulver
Banlı Üye
Ödüller
4
Sosyal
7 HİZMET YILI
ayrıca çiftleşme dönemi geldiinde çiftleştirirsen daha iyi olur
2 tane muhabbet kusun olursa konusmuyorlar 1 tane tek oldumu konumaları daha kolay oluyor ılgıyı sevıyorlar. Yavruyken alıp bakmaya baslarsan daha kolay alısıyorlar . Korkmamalarını sağlaman lazım 1 kez korkunca hep urkek oluyorlar.

Seçkin Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
hocam hayvan bakmak çok güzel kuş bakmak apayarı güzel be aşırı iyi varlıklar bende çok istiyorum ama şuanlık zor

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bakımının zorluğu kuştan kuşa değişiyor, benim kuşum televizyonu koyduğumuz masa vardı gaga taşı almama rağmen gidip onu kemirmekten koskoca masayı deldi :D Küçükken alırsan sana daha çok alışır ilk başlarda ısırır korkar ama sonradan kelimeleri falan öğrenir ben parmağımı şıklattığım zaman ya elime konuyordu ya omzuma geliyordu alışmıştı yani.

in your area
Süper Üye
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Soruyu sorsaydında bilenler cevaplasaydı. 8 yıldır muhabbet kuşu besliyorum sorabilirsin :) Bilemediklerimde olur tabii.

Web Yazılımı Ve Ağ Güvenliği
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
evet sorabılırsın

Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
iki kez muhabbet kuşum oldu ve kaçtılar nası evde tutabiliyosunuz kafesten salıp? benimkiler mi nankördü anlamadım ki

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Soruyu sorsaydında bilenler cevaplasaydı. 8 yıldır muhabbet kuşu besliyorum sorabilirsin :) Bilemediklerimde olur tabii.
Öyle de yapabilirdim. Ama bilen bir kişinin gelmesini beklemek istedim. Sorum şu, rahat uyumaları için nasıl bir ortamda durmaları gerekir? Üstü kapalı mı açık olması mı daha iyi? Yüksek bir yer de mi alçak bir yerde mi durmaları daha iyi?

in your area
Süper Üye
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Öyle de yapabilirdim. Ama bilen bir kişinin gelmesini beklemek istedim. Sorum şu, rahat uyumaları için nasıl bir ortamda durmaları gerekir? Üstü kapalı mı açık olması mı daha iyi? Yüksek bir yer de mi alçak bir yerde mi durmaları daha iyi?
Yüksekte durması daha iyi. Çünkü gerçekte yuvalarını yüksek yerlere yaparlar. O yüzden yüksekte dursun kafesi. Eğer hava soğuksa üstüne örtü ört. Üşümesin kuşcuk :) Sıcaksa üstüne örtmene gerek yok. Zaten kafesine alışırsa rahat uyur. Eğer yavru alıcaksan kafesini çok yükseğe koyma.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Bende baktım simdi kediler var diye almiyorum kafana takılanı sorabilirsin

Üye
10 HİZMET YILI
1 tane muhabbet kuşum karanlık bi odaya geç elinde tut ne söylettirmek istiyosan tekrarla kelimeyi böyle daha verimli olur diye düşünüyorum
Post automatically merged:

Muhabbet kuşum erkek salıncağına çıkıp oraya bişeyler yapıyo ama yanına kız koyup yuvalık filan taktımız zaman hiçbişey yapmıyo bilgisi olan varsa söylesin

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
ben de yeni beslemeye başladım sorunu göreyim yardımcı olurum belki

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Yüksekte durması daha iyi. Çünkü gerçekte yuvalarını yüksek yerlere yaparlar. O yüzden yüksekte dursun kafesi. Eğer hava soğuksa üstüne örtü ört. Üşümesin kuşcuk :) Sıcaksa üstüne örtmene gerek yok. Zaten kafesine alışırsa rahat uyur. Eğer yavru alıcaksan kafesini çok yükseğe koyma.
Yaklaşık üç sene baktığım kuş. Dün gece kafesin yerini değişip yüksek bir yere koymuştum, sanırım alışık olmadığı yer olduğundan uyuması epey zaman almıştı. Yeni koyduğum yer de rahat, sıcak çok ışık vurmayan bir yer, eski yerine mi bırakayım yoksa alışmasını mı bekleyeyim?

in your area
Süper Üye
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Yaklaşık üç sene baktığım kuş. Dün gece kafesin yerini değişip yüksek bir yere koymuştum, sanırım alışık olmadığı yer olduğundan uyuması epey zaman almıştı. Yeni koyduğum yer de rahat, sıcak çok ışık vurmayan bir yer, eski yerine mi bırakayım yoksa alışmasını mı bekleyeyim?
Alışık olduğu yere koysan iyi olur. Sonra strese girebilir kuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...