Muhabbet Kuşu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Öncelikle Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşu almak istiyorum fakat gerek yemi gerekte vitaminleri kafesi vs olsun herhangi bir bilgim yok daha önceden besleyenleriniz yemi konusunda kafesiydi edindiği izlenimleri bana anlatıp bilgilendirebilir misiniz ne tür yem almalıyım ne yapmalıyım kesinlikle şunu yapma gibisinden fikir verirseniz teşekkür ederim ve çift almayı düşünüyorum

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Eğitmek istiyorsan çift alma seninle konuşmaz çünkü, gaga taşı almalısın, kuş kumu almalısın taşlıklar için sindirime yardımcı oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Eğitmek istiyorsan kuş erkek olmalı zaten biliyorsundur büyük ihtimalle ayrıca, ayna veya eş alma konuşmaz yavru olmasına dikkat et petshoplar'da erişkin kuşta alma yabani ve sana alışması zor oluyor bunun haricinde açık yem alma kuşun ömrü çok kısa oluyor mümkün mertebe bütçen varsa kapalı yemler tercih et migros vs. gibi yerlerden bulabilirsin kafesi ferah olsun küçük alma tüneklerini plastik alma ağaç olsun mantar oluyor hayvanda sularını 2-3 günde sürekli değiştir ihmal etme tüy döneminde vitamin atabilirsin suyuna halsiz düşüyorlar

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
muhabbet kuşunun yanında başka bir kuş olursa tüm ilgisini ona verecektir sana vermeyecektir bu yüzden eş aldığın zaman eğitilemez.Eğitmek istiyorsan tek, erkek ve yavru 1-4 aylık arası bir kuş almalısın.Erkek kuşlar dişilere göre daha çabuk öğrenir.Hergün eksiksiz şekilde eğitmek için ilgilenmelisin biraz sabır işi gerektirir.Hergün suluğundaki suyu tazelemen gerek,içme suyu olmalı, haftada 1 kez içine vitamın ilacı koyman gerekli.eğitme işini dal darı ile yapabilirsin muhabbet kuşu dal darıyı çok sever ödül olarak verebilirsinn.

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
Benim tek tavsiyem 2 günde bir kafesini temizle eğer kuş piresi ya biti gelirse tuvaletınden ölüyor benim bir kuşum öyle öldü ve nemli ortam olmamasına dikkat et.

Yalanlar insanlığın içindeki en basit kötülüktür
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
bunun için en iyi tavsiyeyi bence satın alacağın/sahipleneceğin yerden öğrenebilirsin, sana istediğin herşeyi anlatacaktır zaten bence konu kilit ayrıca profesyonel bakımcılardan bilgiler alabilirsin ücretsiz şekilde, örn; forumlar ve yootube, bence konu kilit.

Bjorn Lothbrok

B
Alacağın yerde baktığında ilk önce dikkat etmen gereken hayvanın ayakları olsun genç ve diri görünmeli hatta mümkünse orada çalışana almasını söyle ve ayaklarına dokun bazılarının ayaklarında çeşitli döküntüsel rahatsızlıklar olabiliyor, sonrası hayvanı kulağına doğru yakın tutup nefes alışlarına bakacaksın eğer hırıltılı geliyorsa üşütmüştür epey süre işte koşu almaktan uzak duracaksın. Muhabbet kuşlarına oyuncak alın derler ama bu daha çok onların strese girmesini sağlar eğer alacağın muhabbet kuşunun seninle ilgilenmesini istiyorsan kafesine aksesuar koymaktan uzak dur, yavrudan al ki alışma süreci hızlansın. Vitamin almana gerek yok ben beslediğim hiçbir kuşa şuana kadar vitamin vermedim doğal yollardan suyuna az bi elma sirkesi koyabilirsin bu parazitsel rahatsızlık varsa veya oluşma evresinde ise yardımcı olur haftada bir koyabilirsin, banyo yaptıracağın zaman suluklarına da gene elma sirkesi koyarsan hem kuş biti dediğimiz canlılardan uzak tutarsın hemde tüylerinin daha gür ve parlak olmasını sağlarsın. Haftada bir haşlanmış yumurta,ıspanak havuç rendeleyerek hazırladığın haşlanmış yumurtaya karıştırıp verebilirsin alıştırma evresinde sadece tek bir yerde dursun hayvan sık sık yer değiştirirseniz strese girecektir sırf elime gelsin diye incitmeye veya istemediği halde almaya kalkma kafes arkası konuşup sakince yaklaşıp yemini,suyunu konuşa konuşa değiştirirsen zaman içinde sana alışacaktır. Muhabbet kuşları insana en çabuk alışan hayvanlardandır yeterki gerekli ilgiyi görsün.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
güvendiğin bir yerden erkek muhabbet kuşu al çünkü dişiler kolay eğitilmiyor diğer geri kalan ekipmanları da aldığında gerisi gelir zaten

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Herkese verdiği bilgiler için zaman ayırdınız için teşekkür ederim çift değilde tek almam gerek o zaman sanırım anladıgım bu konuşması alışması için

Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
dişinin konuşması erkeği bişeyler konuşup ona öğretmezse aşşşırı düşüktür erkeği varsa bile düşüktür ama neyse erkek kuş ele alışır hareket öğretirsin dişiye öğretemezsin diye bişey yok bana göre dişi muhabbet kuşları daha kolay insana alışıyor. (4 dişi 6 tane erkek muhabbet bakmış biri olarak)

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
dişinin konuşması erkeği bişeyler konuşup ona öğretmezse aşşşırı düşüktür erkeği varsa bile düşüktür ama neyse erkek kuş ele alışır hareket öğretirsin dişiye öğretemezsin diye bişey yok bana göre dişi muhabbet kuşları daha kolay insana alışıyor. (4 dişi 6 tane erkek muhabbet bakmış biri olarak)
alacak oldugum kuş ev üretimi yeni yeme düşecek kardeş olmuyacak bir dişi birde erkek konuşturmada olsun herhangi bir şeyde sıkıntı olur mu ?

Bjorn Lothbrok

B
alacak oldugum kuş ev üretimi yeni yeme düşecek kardeş olmuyacak bir dişi birde erkek konuşturmada olsun herhangi bir şeyde sıkıntı olur mu ?

Erkek dişiye yoğunlaşacağı için seninle bağ kurmaz eğer yavru almayı düşünüyorsan yavru alana kadar birlikte bakıp yavru sonrası ayırıp ilgilenebilirsin ama diyeceğim o ki yavrudan al erkek konuşur.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
temiz bir kafese ihtiyacın olacak eğer ilerde kızgınlık dönemi olursa bir adet dişi al ondan sonra aldığın yerden hemen eve getirme veterinere göster hastalıklı kuş vermiş ola bilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Erkek dişiye yoğunlaşacağı için seninle bağ kurmaz eğer yavru almayı düşünüyorsan yavru alana kadar birlikte bakıp yavru sonrası ayırıp ilgilenebilirsin ama diyeceğim o ki yavrudan al erkek konuşur.
Mesela 6-8 ay içinde çiftleşebiliyorlarmış ben 6 aya kadar erkek alsam alıştırsam eğitmeye çalışsam eğittim diyeliö sonra dişi alıp aynı yere koysam direkt benimle ilgiyi vs keser mi ?

Bjorn Lothbrok

B
Mesela 6-8 ay içinde çiftleşebiliyorlarmış ben 6 aya kadar erkek alsam alıştırsam eğitmeye çalışsam eğittim diyeliö sonra dişi alıp aynı yere koysam direkt benimle ilgiyi vs keser mi ?

Dişi aldığın an sana olan ilgisi kesilecek dişiyi ayırırsan da hayvanı strese sokabilirsin. Hatta kimisi yumurtalarını kırabiliyor bu durumdan ötürü ya dişi al o şekilde bak ilgilenmeye çalış yada tekte al ilgilen kelime öğretmeye çalış. Alana kadar eğittin söz ve kelimeleri tekrarlamaya devam eder tabiki o yöne sıkıntı olmaz ama ele alayım edeyim sürekli benle temasta olsun diyorsan dişiye yönelecektir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
bunun için en iyi tavsiyeyi bence satın alacağın/sahipleneceğin yerden öğrenebilirsin, sana istediğin herşeyi anlatacaktır zaten bence konu kilit ayrıca profesyonel bakımcılardan bilgiler alabilirsin ücretsiz şekilde, örn; forumlar ve yootube, bence konu kilit.
Burda kimin hangi bilgiye sahip olduğunu bilemessin kardeşim kafana göre konu kilit vs. boş yorumlarda bulunmamanı öneririm benim muhabbet kuşu üretim hanem var konu hakkında bilgi vermemişsin köstek olma teşekkürler

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Burda kimin hangi bilgiye sahip olduğunu bilemessin kardeşim kafana göre konu kilit vs. boş yorumlarda bulunmamanı öneririm benim muhabbet kuşu üretim hanem var konu hakkında bilgi vermemişsin köstek olma teşekkürler
konuşmana uslubuna dikkat et, sen kimsin de benime böyle konuşabiliyorsun?, ayrıca dediğim her şeyde haklıyım her konuda her bilgiyi dediğim içeriklerden öğrenebilir. biraz olsun akıllıca düşün.

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
konuşmana uslubuna dikkat et, sen kimsin de benime böyle konuşabiliyorsun?, ayrıca dediğim her şeyde haklıyım her konuda her bilgiyi dediğim içeriklerden öğrenebilir. biraz olsun akıllıca düşün.
Burası soru sorma cevap alma platformu bilgin olmayan konularda sırf yorum kasmak için boş yorum yapma. Benim kim olduğum seni ilgilendirmez başka kaynaklardan cevap almak istese başka kaynaklardan arar bulur

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Burası soru sorma cevap alma platformu bilgin olmayan konularda sırf yorum kasmak için boş yorum yapma. Benim kim olduğum seni ilgilendirmez başka kaynaklardan cevap almak istese başka kaynaklardan arar bulur
yorum kasmaya ihtiyacı olan ben değilim, ben gayet mantıksal bir cevap verdim, sallasam desem ki muhabbet kuşu üreticisiyim çiftiğim var ve yalan yanlış şeyler sallasam ne yapacak? araştıradan sorgulamadan dediklerimi göz önünde mi bulunduracak? ayrıca bilgim olmayan konu olduğunu nereden çıkardın? ben birçok hayvan besledim, köpek, kedi, muhabbet kuşu, papağan ve hamster, gereksiz yere saçma sapan düşünüp beni yorma kardeşim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...