MySQL Server ve Visual Basic

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Merhaba;
İlk önce asağıdaki gerekli dosyaları download edelim.

Mysql 4.1.0 Alpha
mysqlcc-0.9.2-win32
MyODBC-3.51.06
MDAC_TYP_Tr
mdac_typsp

Bu dosyaları bilgisayarınıza kurun.
MySQL 4.1.0 Alpha dosyası bilgisayarınıza MySQL server'ı kuracaktır.
MySQL cc-0.9.2-win32 dosyası veritabanları için Windows arayüzünü bize sağlayacaktır.
MyODBC-3.51.06 dosyası ODBC ayarları yapmak için arayüz programı.
MDAC dosyası ise Microsoft Data Access componentinin son versiyonununu bilgisayarınıza yükleyecektir.

Önemli Not:Visual Basic Service Pack5 dosyasını mutlaka kurmuº olmanız gerekmektedir.
Yukarıdaki dosyaları sorunsuz olarak bilgisayarınıza kurduysanız c:\Mysql\bin klasörü içerisindeki Mysqld.exe dosyasını çalıºtırarak MySQL server'i aktif hale getirebilirsiniz.

Önemli Not:Bilgisayarınızı her kapattığınızda MySQL server kapanacaktır. Tekrar aktif hale getirmek için Mysqld.exe dosyasını çalıºtırmanız gerekmektedir.

Simdi MySQL cc programını kurduğunuzu varsayarak Masaüstündeki MySQL Control Center programını açın.

Burada sağ tusa tıklayın ve New Database'e tıklatın ve yeni bir database adı girin. Yeni database'i açın ve burada sağ tusa tıklayarak New Table'a tıklatın. Yeni tablonuzun adını girin ve üzerinde sağ tıklayarak edit table ile tablonuza sütunlar ekleyin. Böylece tablomuz hazır hale geldi.

Tabloyu çift tıklatıp açarak new Record'u tıklatın ve deneme için veriler girin ve tabloyu kapatın.

Su anda MySQL server veritabanımız ve bir adet tablomuz hazır olduğuna göre ikinci asamaya geçelim.

MyODBC ayarları:
Sıra geldi MyODBC ayarlarına. Daha önce indirdiğiniz MyODBC 3.51.6'yı kurduğunuzu varsayıyorum. Baslat/Denetim Masası/Yönetimsel Araçlar/Veri Kaynakları (ODBC) açın ve Yeniye tıklayın.

MySQL ODBC Driver'i tıklayın ve ileri deyin.

En üst kısıma vermek istediğiniz bir bağlantı ismi yazın. Mesela ilkMysqlbaglantim gibi.

Database Name kısmına MySQL'e eklediğiniz veritabanı adını yazın.

Kullanıcı adına simdilik root yazın ve Mysql'i kurarken sifre verdiyseniz o sifreyi yazın vermediyseniz bos bırakın.

Test data source tusuna basarak bağlantının çalıstığını görün. Kaydet tusuna basarak buradan çıkın.

Bir sonraki yazımda Visual basic içerisinden MySQL'e bağlantı yapacağız ve veri ekleme,silme gibi işlemlerin nasıl yapıldığını göreceğiz.
Keşke Resim koya bilseydim resim koymanın sınırı var ve bende çok resim var şimdi bir resmi koysam diğerini koyamasam bazıların aklı karışır sıkıntı olur sanırım zip yapıcam yakında İyi Forumlar

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Hocam hosting hizmeti mi sagliyor yoksa sunucu mu

1881 ⁓ 193∞
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Yararlı bence. Ellerine sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...