MySql'den Kişiye Göre Nasıl Veri Çekebilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
the dude
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Selamlar site kodlamaya başladım ve coin mantığı getirmekteyim tabloyu kısaca gösterim

1612771303489.png

benim istediğim kullanıcı adı ve şifresini girdikten sonra o kullanıcı adı ve şifreyle bağlantılı olan coini ekrana yazdırması bunu nasıl yapabilirim?
Edit:
Sorunu Çözdüm Sayılır
Bu kodu kullandığımda tüm veri tabanındaki coinlerin verisini çekiyor tek bir kullanıcı için nasıl yapabilirim?
PHP:
<?

$sonuc = mysql_query("select id,coin from users");

if(mysql_num_rows($sonuc)!=0)
{
    while($oku = mysql_fetch_assoc($sonuc))
    {

echo $oku["coin"];

}
}else{
    echo "HATA";
}

?>

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
dostum sorduğun soru çok temel düzeyde bir soru. Bunun için burda hazır cevap alsan başka bir sorunla karşılaşacaksın zaten. İyice öğrenmeni tavsiye ederim, tonla kaynak var internette bence konu açılması gereken bi durum bile yok.
İlla yönelndirilmek istiyorsan o sorguya bi "where" ifadesi ekleyeceksin o kadar :)

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Mesela
$sorgu= db-> ("select * from where users id=:id");
$sorgu->execute (array ("id==>1));
$cek =$sorgu->fetch( PDO::FETCH_ASSOC) ;
echo $cek [" isim"] ;

Ben burada örnek olarak PDO üzerinden anlatım yaptım YOTUBEDE PHP PDO yazarsan kolayca öğrenirsin

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Giriş yapan kişiyi $_SESSION olarak dataya kayıt edebilirsin sonrada giriş diğer sayfada $_SESSION Olarak çekerek kişinin verilerini elde edebilirsin çıkış yaparkende $_SESSION Temizlemeyi unutma.

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
anahtar kelime "WHERE"
Doğru fakat sordurması için giriş yapan kişinin kullanıcı adını çekmesi lazım bunun en kısa yolu yukarda belirttiğim gibi $_SESSION olarak dataya kaydettirmesi lazım ve çıkış yaparken sildirmesi gerek o zaman sorunun çözüleceğine eminim.

Örnek;
$_SESSION['kullanici'] = $_POST['TEXTBOX NAME']; Bu şekilde login sayfasında kayıt ettirirsen diğer bir sayfada
echo $_SESSION['kullanici']; olarak çekebilir, WHERE ile çektiğin kullanıcıyı sordurtup verisini çekebilirsin.

Çıkış yapma kodunun içine
Kod:
session_destroy();
Eklersen çıkış yaptımı Dataya kaydettiğin silinir.

Discord üzerinden eklersen yapmak istediğini sana nasıl yapacağını detay bir şekilde öğretebilirim.
Murat Budak#0001
Post automatically merged:

Mesela
$sorgu= db-> ("select * from where users id=:id");
$sorgu->execute (array ("id==>1));
$cek =$sorgu->fetch( PDO::FETCH_ASSOC) ;
echo $cek [" isim"] ;

Ben burada örnek olarak PDO üzerinden anlatım yaptım YOTUBEDE PHP PDO yazarsan kolayca öğrenirsin
Sadece 1'e eşit olan kişinin id'sini çeker, Id'si 2 olan kişi giriş yaptımı 1. ID'Li hesabın verisini çeker.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...