Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar Öncelikle 1 aydır namaz kılıyorum okulum nedeniyle sadece akşam,yatsı vs sabah namazını kılabiliyordum
fakat aklıma birşey geldi seçdenin önüne dua kitabı koyuyordum bilmediğim duaları okuyordum acaba ezbere bilmediğim için namazım kabul oluyormudur ve günah mı ?
Ciddi cevaplar istiyorum
kardeşim öncelikle kısa duaları ezberleyerek bütün namazlarını kılabilirsin mesela İHLAS KEVSER FELAK NAS SURELERİNİ EZBERLEYEREK bütün namazlarını kılabilirsin namazlar bu sırayla okursan daha doğru olur
Benim bildiğim,namaz kılarken dünya ile bağlantını kesiceksin,dikkatini dağıttığın zaman tam olarak ibadetini gerçekleştirmemiş oluyorsun.
Eğer namazdan sonra dua etmek için yapıyorsan kabul olur tabiki.
Namaz esnasında kitap okumuyorsun dur inşallah. Kaldı ki bildiğin kadar sureyle namaz kılabilirsin. Ancak sure sayını sürekli ezber yaparak artırmalısın.
Namazda Allah'ın huzurundasın. Başka şeylerle meşgul olmaman lazım. Bununla ilgili internetten araştırıp kitap almanı tavsiye ederim. Hatta bi kitap vardı şeytanın vesveseleriyle ilgili hatırlarsam onuda atarım.
Peygamber Efendimizin Dediğine Göre 7 Yaşında Namaza Başlamak Ergenliğe Girdiğinde Oruç Tutmaya Başlamak Zorundayız
Zaten 3 Vakit Namaz Kılıyomussun
Türkiyede Bütün Okullarda Mescit Var 2 Vaktide Kılarsın
İzin Vermiyen Hoca Olursa Şikayet Edersin
Dualar Ezberlenmicek Derecede Zor Değiller
Benim Tavsiyem Ezberlemeye Çalış