Namaz Kılma Hakkında ? Dualar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Merhabalar Öncelikle 1 aydır namaz kılıyorum okulum nedeniyle sadece akşam,yatsı vs sabah namazını kılabiliyordum
fakat aklıma birşey geldi seçdenin önüne dua kitabı koyuyordum bilmediğim duaları okuyordum acaba ezbere bilmediğim için namazım kabul oluyormudur ve günah mı ?
Ciddi cevaplar istiyorum Taftali-Seccade-Yesil-1-Kalite_93187_1.jpg

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Dostum tabii bunu Ancak Allah bilir, ben de böyle yapıyordum bir zamanlar ancak okudukça ezberleniyor boş zamanında aç duaları ve ezberle tavsiyem bu

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Namaz kılarken başka bir şeyle ilgilenmek pek iyi değil diye biliyorum dostum. Ezberlemesi pek de zor olmaması gerek

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
niyet önemli ama elinin altında öğrenebileceğin çokca yer,mekan varken bilip de kılmak daha hayırlı olacaktır.

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
kardeşim öncelikle kısa duaları ezberleyerek bütün namazlarını kılabilirsin mesela İHLAS KEVSER FELAK NAS SURELERİNİ EZBERLEYEREK bütün namazlarını kılabilirsin namazlar bu sırayla okursan daha doğru olur

HayvanSever
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Benim bildiğim,namaz kılarken dünya ile bağlantını kesiceksin,dikkatini dağıttığın zaman tam olarak ibadetini gerçekleştirmemiş oluyorsun.
Eğer namazdan sonra dua etmek için yapıyorsan kabul olur tabiki.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Namaz esnasında kitap okumuyorsun dur inşallah. Kaldı ki bildiğin kadar sureyle namaz kılabilirsin. Ancak sure sayını sürekli ezber yaparak artırmalısın.
Namazda Allah'ın huzurundasın. Başka şeylerle meşgul olmaman lazım. Bununla ilgili internetten araştırıp kitap almanı tavsiye ederim. Hatta bi kitap vardı şeytanın vesveseleriyle ilgili hatırlarsam onuda atarım.

❤❤
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Peygamber Efendimizin Dediğine Göre 7 Yaşında Namaza Başlamak Ergenliğe Girdiğinde Oruç Tutmaya Başlamak Zorundayız
Zaten 3 Vakit Namaz Kılıyomussun
Türkiyede Bütün Okullarda Mescit Var 2 Vaktide Kılarsın
İzin Vermiyen Hoca Olursa Şikayet Edersin
Dualar Ezberlenmicek Derecede Zor Değiller
Benim Tavsiyem Ezberlemeye Çalış

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Ezberlersen tabii ki daha iyi olur. Okuya okuya ezberlersin zaten zamanla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...