NFC yazılımıyla kart bilgilerini okuyup içerisinde değişiklik yapmak mümkün mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
NFC yazılımı ile kart bilgilerini okuyup içerisinde değişiklikler yapabileceğim bir program vs. var mıdır?

Kabaca yapacağım şeyi de anlatayım: Özel bir yurtta kalıyorum ve yurt tamamen öğrencileri sömürmek üzere her yere bir sistem kurmuş durumda. Çamaşır makinelerinin elektriği kart ile çalışıyor her, basışta 1 kontör çekiyor. Yıkama+ kurutma 2 kontör demek. Toplam 80 TL'ye mal oluyor bize ve bu durumdan çok şikayetçiyiz. Acaba kart içerisindeki bilgileri okuyup kontör sayısında değişiklik yapmak mümkün mü? Oyunlarda oluyor ya. Cheat Engine gibi para hilesi yapmak için o anki değer neyse onu girip, sonra parada değişiklik yapıp, hangi hafızanın değiştiğini kontrol edip o hafızaya istediğimiz değeri yazınca o kadar paramız oluyor vs. Bunu bu kart için yapabilmek mümkün mü?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
3 HİZMET YILI
kanka mümkün ama eklenti takman lazım ve sağlam backend olan bi yazılım lazım

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Nasıl yapılacağına dair bir video yada flood falan var mı?

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
kanka kesinlikle yapılıyor benim arkadaşımın okudugu üniversitede de böyle saçmalık vardı kartı bi çipin içersine yerleştirerek bir şeyler yapmıştı kendisine sordugumda güncel yanıtımı yazacağım

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Kanak mantıksal olarak yapılır fakat yurt bu bakiyeleri otomattaki makinelerden kontrol ederek çekiyorsa ve log tutuluyorsa başın yanabilir banka hesabı gibi düşün

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Kanak mantıksal olarak yapılır fakat yurt bu bakiyeleri otomattaki makinelerden kontrol ederek çekiyorsa ve log tutuluyorsa başın yanabilir banka hesabı gibi düşün
Kanka büyük ihtimal log kayıtları var ama umurlarında olacağını düşünmüyorum çünkü bu sistemden önce makine içini açıp kabloları kısa devre yaparak çalıştırıyorduk. Şimdi onu da kilitlemişler yeni çözüm arayışındayız 😁
Post automatically merged:

kanka kesinlikle yapılıyor benim arkadaşımın okudugu üniversitede de böyle saçmalık vardı kartı bi çipin içersine yerleştirerek bir şeyler yapmıştı kendisine sordugumda güncel yanıtımı yazacağım
Çok iyi olur brom haberlerini bekliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Youtube da Eklentisini Felan araştır Bak Mutlaka Yaparsın Ama İşte Log Sıkıntısı Varsa Zorlanırsın Atılmaya Kadar Gidebilir

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
giriş seviyesinde bilgim var diyebilirim bana mantıklı geln şey basit arduino sayesinde nfc modüller var onu kullanarak içeriğini okuyup değiştirebileceğini düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Youtube da Eklentisini Felan araştır Bak Mutlaka Yaparsın Ama İşte Log Sıkıntısı Varsa Zorlanırsın Atılmaya Kadar Gidebilir
Bu eklenti işini tam olarak anlamadım biraz daha açabilme şansınız var mı? Atılma riskini göze alıyorum kanka 😁 o yönden sıkıntı yok sjsjs

Biraz daha açabilirsen sevinirim hocam, yada özelden de yazabilirsin

giriş seviyesinde bilgim var diyebilirim bana mantıklı geln şey basit arduino sayesinde nfc modüller var onu kullanarak içeriğini okuyup değiştirebileceğini düşünüyorum
Kanka benim telin NFC özelliği var zaten, bir çok program var NFC tools gibi vs. Kart bilgilerine ulaşabiliyorum ama hangi memorynin bizim kontörlere ait olduğunu bilmiyorum. Ben mobil uygulama arıyorum işte nasıl yapabilirim diye

rootlu bir android lede yapabilirsin
Rootlu android yok maalesef rootsuz da yapılma imkanı vardır elbet bana o lazım :)

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Telefona root at ben attım bı sıkıntı yok knk

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
you need to root on smart phone and you can make after this easyl

discord neurs1
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
discord neurs1 ulaş bana yardımcı olmaya çalışayım buradan bir çözüme ulaşabileceğini düşünmüyorum ben

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Kendim denedim, karta kilit koymuşlar ondan kaynaklı çalışmıyor. Write kilidi de var. İstanbul kart ile denedim.

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
eklenti lazim bide telefonunu kullanabilirsin

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Güzel taktik ve mantığı çalışır, Ama atladığın bir konu var. Bakiye bilgisi kartta mı tutuluyor?
Benzer bir projede çalıştığım için arka planını biliyorum, bizim sistemde okuyucu sadece kartın id bilgisine bakıyor, sonrasında bu bilgiyi sunucuya bağlanıp kontrol ediyor. Senin bakiyen sunucuda id ve bakiye olarak durduğu için yapılan işlem her ne ise onun bilgisiyle birlikte sunucu üzerinden güncelleniyor. Bakiyenin olup olmadığına göre cihaz aktif oluyor veya olmuyor. Yani bakiyeyi karttan değil sunucudaki tablodan kontrol edip işlem yapılıyor. Sistem böyle çalışıyorsa kartın ile yapabileceğin tek şey başka bir idye sahip kart ile değiştirmek ve o kartın idsine bağlı olan bakiyeyi kullanmak olabilir. Bu da kartın id si varsa eğer kartın mac adresi (seri no gibi düşünebilirsin) ile kayıtlar yapılmışsa bunuda yapamazsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...