- Konuyu başlatan
Hocam bu kartta kilit olmayabilir işte o yüzden dedimKendim denedim, karta kilit koymuşlar ondan kaynaklı çalışmıyor. Write kilidi de var. İstanbul kart ile denedim.
Post automatically merged:
Bakiye bilgisinin kartta tutulup tutulmadığını bilmiyorum işte onu öğrenmek istiyorum, eğer öyleyse yüksek ihtimalle karta şifre de koymamışlar kilitli değil çünkü. NFC Tools programı ile içerisindeki memory bilgilerini falan okuyabiliyorum. Tek sıkıntı kontör hangisine ait. Nerede değişiklik yapmam gerekiyor bilemiyorum. Sizin bu konuda bilginiz varsa hocam Discord aracılığı ile yardımcı olur musunuz bana da?Güzel taktik ve mantığı çalışır, Ama atladığın bir konu var. Bakiye bilgisi kartta mı tutuluyor?
Benzer bir projede çalıştığım için arka planını biliyorum, bizim sistemde okuyucu sadece kartın id bilgisine bakıyor, sonrasında bu bilgiyi sunucuya bağlanıp kontrol ediyor. Senin bakiyen sunucuda id ve bakiye olarak durduğu için yapılan işlem her ne ise onun bilgisiyle birlikte sunucu üzerinden güncelleniyor. Bakiyenin olup olmadığına göre cihaz aktif oluyor veya olmuyor. Yani bakiyeyi karttan değil sunucudaki tablodan kontrol edip işlem yapılıyor. Sistem böyle çalışıyorsa kartın ile yapabileceğin tek şey başka bir idye sahip kart ile değiştirmek ve o kartın idsine bağlı olan bakiyeyi kullanmak olabilir. Bu da kartın id si varsa eğer kartın mac adresi (seri no gibi düşünebilirsin) ile kayıtlar yapılmışsa bunuda yapamazsın.