Norveç black metalin kanlı doğuşu ve mayhem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
THE LORD OF CHAOS
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar,metal müzik hepimizin hayatının bi köşesinde vardır.Ya da çevremizdekilerin. Uzun saçlı siyah giyinen genelde satanist semboller üzerine t-shirtleri olan abileri görmüşüzdür en azından. Slipknot gibi melodisi,akımı olan heavy-nu metalden ziyade bugün metalin en karanlık olan tarafının KANLI doğuşundan bahsedeceğiz. Bu yazıyı okurken dinlemenizi önerdiğim bir şarkı var ;

Mayhem 1984 yılında Øystein Aarseth tarafından kuruldu.Ve aynı zamanda norveç black metalin doğuşu bu gruptu.Sahne adıyla hitap edeceğiz biz ona. Yani euronymous. Euronymous sıkı bir venom hayranıydı. Norveç'in oslo kentinden olan euronymous birkaç arkadaşı ile beraber evinin bodrum katında müzik üretmeye başlamıştı ve ilk albümü çıkarmıştı.

Ancak normal metalden farklı olarak Euronymous norveç black metali veya onun tabiriyle GERÇEK BLACK METAL yapıyordu. Bu yüzden herzaman az sattı,az dinlendi. Euronymous sol görüşe sahipti ve Norveç'e hristiyanların tecavüz ettiğini düşünüyordu. Kendisini satanist olarak tanımlasa da bu özentilikten başka bişey değildi ki Euronymous özentinin tekiydi.

Bir süre sonra gruba vokal bulmaları gerekti ve isveçten kendilerine bir posta geldi.Posta Per Yngve Ohlin'den gelmişti. O kendisine kısaca DEAD denilmesini istiyordu. Postada dinlenmesi için bir ses kasedi bir tanıcı kağıt ve çarmıha gerilmiş ölü fare vardı.Kokuya dayanamayan grup üyesi postayı direk atacaktı,ancak Euronymous fareyi atıp kasedin kalmasını söyledi ve öyle oldu.

Kısa bir süre sonra DEAD norveçe geldi ve gurup çalışmalara başlamak için ormanın ortasında müstakil bir eve çıktılar. Yaklaşık bir yıl o evde hep beraber kaldılar. DEAD sorunlu birisiydi.Yaşadığına inanmıyordu. Daha doğrusu bu dünyadan olduğuna dahi inanmıyordu.Damarındaki kanın donmuş olduğunu söylüyordu. Kıyafetlerini toprağa gömüp aylar sonra çıkarıp konser sahnesinde giyiyordu.Kolları kesiklerle doluydu.Basit bir psikopattan bahsetmiyoruz,kendisinde Cotard Sendromu olduğunu düşünen doktorlar,bilim adamları vardır.Ölü olduğuna inanıyordu. Konser sırasında başından aşşağı domuz kanı döküyordu,ellerini bileklerini kesip sahneye kanını akıtıyordu.

Mayhem üyesi hellhammer,DEAD hakkında "Sadece odasına oturdu ve gittikçe daha fazla depresyona girdi." demiştir.Kendisi odadan çıkmıyor ve odasındaki tabutta uzanıyordu sadece.Bazen Euronymous onu ormanda çıplak dolaşırken görüyordu.

Birgün DEAD odasında otururken ekmek bıçağını aldı ve sağ bileğini kesti.Sonra sol bileğini kesti.Hiçbirşey olmadı.Boğazını kesti ve sakince masaya oturup kağıtla kalemi eline aldı. Ve intihar notunu yazmaya başladı. Bu notu yazarken babasının sesli mesajını dinliyordu ve babası diyordu ki. ''Per tebrik ederim oğlum! üniversiteden aradılar ve kazanmışsın.Annenle tatile çıkıyoruz kutlamak için,sende gelirsen seviniriz!'' Dead o sırada kağıta ; ''

Kan için üzgünüm, ama ben bileklerimi ve boğazımı kestim. Ormanda ölmek niyetindeydim, böylece muhtemelen bulunmam birkaç gün sürecekti. Ben ormana aitim ve hep böyle yaptım. Hiç kimse bunun nedenini anlamayacak. Biraz açıklamaya benzemesi için diyebilirim ki ben insan değilim, bu sadece bir rüya ve yakında uyanacağım. Çok soğuktu ve kan pıhtılaşmaya devam ediyor, ayrıca yeni bıçağım çok kördü. Eğer ölmeyi beceremezsem kafamdaki tüm bokları havaya uçuracağım. Henüz bilmiyorum. Tüm şarkı sözlerimi ve paramın kalanını "iyi zaman geçirin" diye bıraktım. Bu lanet şeyleri kim bulursa. Son selamım olarak da "Life Eternal"ı bıraktım. Bu lanet şeyle ne yapmak istersen yap. / Pelle. Kendimi öldürmeye şimdi değil, 17 yıl önce karar verdim'' Notunu yazdı. Ve odasındaki av tüfeğini kafasına doğrultarak tetiği çekti.

Tüm bunlar olurken evde yalnızdı,O sırada Euronymous ailesinin yanından eve dönüyordu.Kapıyı çaldı kimse açmadı,DEAD'in odasının camına taş fırlattı. Küfürler ediyordu,kapıyı açamayınca merdiveni eve dayadı ve 2. kata çıktı.DEAD'in odasının kapısını açtı ve o manzarayı gördü. Direk evden çıktı,fotoğraf makinesi alıp geri döndü.Odayı düzenledi.Silahı DEAD'in cesedinin yanına koydu ve fotoğrafları çekti.Bu fotoğraf Mayhem'in yeni albümünün kapağı olacaktı. Beyninden bir parça yediğine dair rivayetler vardır. Fotoğrafları çektikten sonra deadin kafatasından parçalar toplayıp bunları kolye haline getirdi ve mayhem üyelerine dağıttı.

Euronymous DEAD'in intiharını Mayhem'in kötü şöhreti için kullanacaktı.Ki öyle de oldu,mayhem albümleri 20.000 üzerinde sattı ve Euroynmous o tarihe geçen sözü söyledi. ''Black metal bitmiş demektir.'' Black metal albümünün bu kadar satması Euronymous'un bu sözü söylemesine sebep olmuştur. Dead'in intiharından sonra Euronymous grup üyelerine kolyeleri dağıttı,bu duruma karşı çıkan bir grup üyesi ''O bizim arkadaşımızdı,sen ne yaptığını zannediyosun arkadaşımız öldü!'' Demesinin üzerine gruptan atıldı ve yerine başkası bulundu. Tüm bunlar olurken Euronymous Varg Vikernes ile tanıştı.Varg tek kişilik metal grubu olan BURZUM'un kurucusu,solisti,gitaristi,bassçısı,bateristi,vokalistiydi. Aynı zamanda Mayhem grubunun yeni üyesiydi.

Tüm bunların peşinden Euronymous kendi plak şirketini ve müzik dükkanını açtı.İsmi ''DEATH LİKE SLİENCE'' olan bu dükkan herşeyin başı ve sonuydu.Sıradan gibi görünen bu mağazanın alt katında bir mahzen vardı. Mahzen yeryüzündeki ilk satanist kilisesidir. İsmi BLACK CHURCH olan bu yere sadece Euronymousun seçtiği kişiler girebiliyordu. Ve kısa süre içinde bir çok illegal olaya karışan oluşum bu yer sayesinde yaratıldı.Varg vikernes Euronymous'un plak şirketinde ilk albümünü kaydetti ve stüdyo ücretlerinin parasını annesinden aldı. Tüm bu olayların ardından albümün hiç satmadığını görünce bir yol aradı ve buldu.

O günün gecesinde tüm Norveç'i ayağa kaldıracak bir olay oldu. Varg eline aldığı benzin dolu bidon ile Fantoft kilisesini yakıp kül etti. Fantoft kilisesi norveç için çok önemliydi ve manevi değeri yüksek bir ibadethaneydi. Bu olayın ardından Varg'ın albümü yok sattı.DEATH LİKE SLİENCE'a4 gelen Varg,Euronymous ve black chuch üyelerine kiliseyi kendisinin yaktığını söyledi ve DEAD'in kafatasından olan kolyeyi giymeye hak kazandı. Euronymous her zaman daha pasif olan taraf olmuştu,Varg ise olayları eyleme döken kişi.Varg kişilik olarak aşırı sağcıydı ve naziydi.Türklerin orta asyaya geri dönmesi gerektiğini söylüyordu.Zencilerden ve iskandinav olmayan herkesten nefret ediyordu.Din düşmanıydı.

Vargın bu kiliseyi kundaklamasından sonra grupta ve black chuch'ta göz önüne çıkmasını söylemiyorum bile o artık en popülerdi. Ancak bir sorun vardı ki albümün parasını Euronymous'tan alamıyordu.Bir kaç defa parasını vermesi hakkında konuştu ancak Euronymous bir şekilde geçiştiriyordu.

Varg ve Mayhem birkaç albüm daha kaydettiler ve bu süreç içinde Varg asla parasını alamadı. Bu iki süreç arasında Varg ve diğer BLACK CHUCH üyeleri toplamda 4 defa kilise kundakladılar. Sonuncusunda benzin ve DİNAMİT kullandılar. Tüm bunlar Mayhem'in şöhretini sürekli arttırıyordu.Mayhem grubundan olmayan ama BLACK CHUCHtan olan birisi birgün Euronymous'a acaba birisini bıçaklamak nasıl bir his olurdu diye sordu. Euronymous ise ''dene'' dedi. Diğer günün akşamı haberler 17 defa bıçaklanan adamı konuşuyordu. Euronymous ve Varg'ın önünde televizyonda ana bültende bu haber vardı ve o kişi yapan benim dedi. Ki o yapmıştı gerçekten. Varg onu tebrik etti ve ''Tebrikler,hadi bunu kilise kundaklayarak kutlayalım'' dedi. Aynı şekilde Norveç'in en önemli tarihi miraslarından birisi olan bir kiliseyi kundakladılar.

Varg öyle manyak birisiydi ki,onu Norveç'in yöneticisi yapsanız latin alfabesini bırakıp eski rün diline geçerdi.Tüm bu olayların ardından Varg Euronymous'u aradı ve bir gazeteci çağırıp tüm bu olanları kimliği gizli bir şekilde açıklayacağını,yeni bir seviyeye geçeceğini söyledi.Euronymous ise ''Bir üst seviye hapis'' diyordu. Herşeye rağmen varg bunu yaptı. Gelen gazeteciye ses kaydıyla tüm yaptıklarını anlattı. Diğer gün tüm gazetelerin ve dergilerin kapağında Varg'ın tek gözü görünen iki elinde bıçak olan kendi çektirdiği fotoğrafı vardı.Göz altına alındı ancak polisin elinde hiçbir delil yoktu bir kaç gün sonra serbest bırakıldı. BLACK CHUCH'ın bir diğer üyesine Euronymous ''Vargı ağaca bağlayıp şok cihazıyla işkence ederek öldürüp filmini çekeceğim'' demişti.Aslında yapmayacaktı sadece bir anlık sinirle bu sözü söyledi ve bu söz onun ölümünün tek sebebi olacaktı.Ama tüm bu olanlar Norveç black metal'inin istemeden çok büyük reklamını yapmış oldu.Varg ve Euronymous arasında sorunlar başlamaya başladı.Varg Euronymous'a özenti gözüyle bakıyordu. Euronymous herşeyden kendisine pay çıkarıyordu.Bütün aktif olayları Varg veya bir başkası yapıyordu ama Euronymous ''ben demiştim,ben öyle yapmasını söyledim'' gibi sözlerle kendine pay çıkarıyordu.

Varg yeni albümün kapağı için Norveç'in en büyük katedralinin fotoğrafını seçti,yanında iki kibritle beraber.Varg ve Euronymous sürekli sürtüşüyordu. Varg gözaltındayken Amerikadan veya dünyanın diğer ülkerinden arayan medya şirketleriyle Euronymous görüştü ve BLACK CHUCH'ı kendisinin kurduğundan bahsediyordu.Ki öyleydi zaten.Ancak Varg'a göre Euronymous gibi bir özenti BLACK CHUCH'ı haketmiyordu.Ve Euronymous'un Varg'ı öldüreceğini söylediği BLACK CHUCH üyesi olan 3. şahıs bunu Varg'a söyledi.Tüm bu sürtüşmelerin sonucunda Varg Vikernes Mayhem'den ayrıldı ve albüm gelirlerini istedi.Euronymous ve varg mektuplaştılar. Euronymous Varg'ın o sözden haberi olduğunu bilmiyordu.Varg'dan ön ödemeli çekle mektup istedi.Ancak diğer gün akşam Varg Euronymous'un evine gelecekti.

Tarih 10 Ağustos 1993,Euronymous'un sevgilisi evden gitmişti,yarına sözleşmişlerdi. Varg Euronymous'un evine geldi. Euronymous onun gelmesine şaşırmıştı. Euronymous'un yazdığı mektup '' Arkadaş kalabiliriz'' olarak bitiyordu. Varg'a söylenenden sonra Varg bunu duyunca sinirlendi ve Euronymous'un evine,TAM 493 KM UZAĞA. Bir arkadaşı ile beraber geldi.Kapıyı çaldı Euronymous açtı,Varg ve euronymous ayak üstü bişeyler konuştular ve Varg ''içeri davet etmeyecekmisin?'' diye sordu.Euronymous onu içeri aldı,mutfak masasına oturdular. Varg ''Sözleşmeyi getirdim'' dedi. Euronymous masadan kalktı ve içeri kalem getirmeye gitti.Varg korku ile hemen kalktı ve '' Nereye gidiyosun?'' diye sordu. Euronymous ise ''imzalamak için kalem almaya'' dedi. Varg ise ''Şok tabancası getireceksin değil mi?!'' Dedi ve yanında getirdiği ekmek bıçağını Euronymous'un karnına soktu. Euronymous ilk darbeyi yedikten sonra anlam veremez bakışla katiline baktı.Varg düşünmedi ve bıçağı bir defa daha soktu,bıçak euronymous'un karnındayıken euronymous '' DUR'' dedi ve bıçağı tuttu,varg bıçağı hızlıca soktuğu yerden geri çekti ve euronymous'un eli de derince kesilmiş oldu.

Euronymous ''neden bunu yapıyosun'' diye sordu. Varg ona '' Benim snuff'umu çekeceğini söylemişsin.Beni ağaca bağlayıp işkence edeceğini söylemişsin.Arkadaş kalabiliriz diyosun bide!'' Dedi.Snuff dediğimiz video tecavüz ve katletme içeren illegal videolara verilen isimdir. Euronymous ona kendini öldürmemesi gerektiğini söyledi ve kendini ölü gibi gösterek bunu mayhem'in kötü kariyeri için kullanabileceklerini söyledi. Varg arka arkaya onu bıçaklaya devam etti. Ve bıraktı,buzdolabından bir bardak süt aldı ve içmeye başladı. Tüm bunlar olurken Euronymous kapıya doğru yöneldi ve açmaya çalıştı.Kapı kilitliydi ve anahtar yoktu.Anahtar Varg'ın elindeydi. Euronymous hızlıca kapının yanındaki pantolonun cebinden diğer anahtarı aldı ve kapıyı açtı. Varg arkasından onu takip etti.Euronymous yan kapı komuşusunun kapısına koştu ve kapıya vurmaya başladı.''YARDIM EDİN,ÖLDÜRÜYOR BENİ,YARDIM EDİN'' şekilnde bir kaç saniye bağırdı ve kapıyı yaşlı bir teyze açtı.Kanlar içindeki genç adamı sadece bir kaç saniye görebildi o yaşlı kadın.Varg kapıya tekme atıp geri kapattı ve Euronymous'un sırtına arka arkaya bıçak vurmaya devam etti.i

Alt kata kadar bu bıçaklanma ve kaçma olayı devam etti. Euronymous artık ayakta duramıyordu ve yere düştü.Varg eğildi ve kaldığı yerden devam etti. Arka arkaya acımasızca bıçak vurmaya devam etti.Euronymous ona neden bunu yaptığını sordu. Varg ona Euronymous'un söylediğini söyledi. Euronymous ''Beni bilmiyosun,sadece söylerim'' dedi. Varg onu onayladı ve ''sen sadece söylersin,özenti'' diyip kafasına bıçağı sapladı. Varg'ın anlatmasına göre bıçağı o kadar güçlü saplamıştı ki kafasından geri çıkaramadı. Bıçak Euronymous'un kafasıyla beraber yukarı kalkıyordu.Varg bunları yaparken diğer arkadaşı apartman boşluğunda sigara içiyordu.Euronymous toplam 23 bıçak darbesi almış ve orda ölmüştü.Varg kısa bir süre sonra yakalandı. Kendisi ile beraber yaklaşık 150 kilo patlayıcı ve 3000 adet mermi bulundu. Varg toplamda 7 kilise kundakladı. Ve tutuklandığı gün VARG anısına hayranları kilise kundakladılar. Varg norveçteki en ağır ceza olan 21 yıl cezayı aldı. Kendisine 21 yıl ceza aldığı söylenirken kameraya bakıp gülmesi popüler olmuştur. bkz ;

16 yattıktan sonra serbest bırakılan varg yine rahat durmayıp bazı suçlara karışmıştır onların detayına girmeye gerek yok. Norveç black metal ve mayhem hikayesi böyledir. Üstünden yıllar yıllar geçmesine rağmen hala anlatılmaktadır. ''THE LORDS OF CHAOS'' isimli filmi seyrederek bu hikayeyi daha iyi anlayabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Baya iyi yazı olmuş eline sağlık bilgi için saol

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
İlk defa bunları duyuyorum ilginç.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İlk defa duydum garip saol bilgi için

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Farklı ve ilginç genel kültür her zaman iyidir herkesin okumasını tavsiye ediyorum.

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
8 HİZMET YILI
eline sağlık iyi bilgi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...