Onaylı Üye
fp olarak amdden başka ekran kartı tanımam 6650xt kullanıyorum açıkcası nvdivadan daha çok hoşuma gitti
Ben yazdım kontrol edersin.Ben üniversite öğrencisi olduğum için setup kullanamıyorum. İşte üniversiteye git eve gel yok tatil oldu yok karantina derken en sonunda laptop almak durumunda kaldım. Asus tuf gaming f15 2023 kullanıyorum. İçinde RTX4060 ve İntel i7-11700k var aldığımda 35bin tl idi şimdi 45bin e çıkmış durumdaKeşke benimde senin gibi durumum olup hem masaüstü dizip hem laptopum olsa falan ama yok yani. Ek olarak hesabın gizli sanırım pek bilmiyorum bu forumu, o yüzden yazamıyorum özel mesaj.
Mesela biraz daha açabilir misin sana göre AMD de iyi olup NVDİA da kötü olan yada beğenmediğin nedir.fp olarak amdden başka ekran kartı tanımam 6650xt kullanıyorum açıkcası nvdivadan daha çok hoşuma gitti
Yani evet GeForce Experience den bile optimize etmek yeterli oluyordu benim için ama AMD kartı bir sistemde ben bunu göremedim sana sadece oyunun ayarlarının optimize seviyesini söylüyor sınırda veya iyi gibi tabi test edemedim ama öyle denk gelmiştim bir arkadaşımda bence çok saçma bu özelliğin onlarda olmaması ve evet bu bile bir artıdır NVDİA bu konuda çok iyi demekki o zaman kararım kesinlikle NVDİA da kalmak olacaktır. Görüş ve önerilerin için çok teşekkür ederimBütün oyunlar için en iyi optimizasyonlara sahip NVIDIA ekran kartları olduğundan dolayı tercihim NVIDIA'dır. Böyle NVIDIA ve AMD rakipli ekran kartları aynı performans. farklı FPS yaratılır.
NVDİA'nın özellikleri amdye göre daha iyi diyorlar ama bence amd daha kapsamlı basit bir arayüz ve her oyunda süper çözünürlük ayarını aktif edebiliyosun buda extra 10-20 fps daha fazla almanı sağlıyor.Ben yazdım kontrol edersin.
Post automatically merged:
Mesela biraz daha açabilir misin sana göre AMD de iyi olup NVDİA da kötü olan yada beğenmediğin nedir.
Post automatically merged:
Yani evet GeForce Experience den bile optimize etmek yeterli oluyordu benim için ama AMD kartı bir sistemde ben bunu göremedim sana sadece oyunun ayarlarının optimize seviyesini söylüyor sınırda veya iyi gibi tabi test edemedim ama öyle denk gelmiştim bir arkadaşımda bence çok saçma bu özelliğin onlarda olmaması ve evet bu bile bir artıdır NVDİA bu konuda çok iyi demekki o zaman kararım kesinlikle NVDİA da kalmak olacaktır. Görüş ve önerilerin için çok teşekkür ederim![]()
10-20 FPS için pekte AMD ye geçmek mantıklı değil o zaman çünkü benim aklıma bu kadar soru işaretini düşüren kişi anlattığına göre arada %20-30 luk oranla AMD daha fazla FPS verir her zaman diyordu benide düşündüren bu olduNVDİA'nın özellikleri amdye göre daha iyi diyorlar ama bence amd daha kapsamlı basit bir arayüz ve her oyunda süper çözünürlük ayarını aktif edebiliyosun buda extra 10-20 fps daha fazla almanı sağlıyor.
Amd tabii ki %20-30luk fazla performans gösterebilir fakat bu çok göreceli bir şey hangi ekran kartını kıyaslıyoruz asıl soru bu olması lazım bence..10-20 FPS için pekte AMD ye geçmek mantıklı değil o zaman çünkü benim aklıma bu kadar soru işaretini düşüren kişi anlattığına göre arada %20-30 luk oranla AMD daha fazla FPS verir her zaman diyordu benide düşündüren bu oldu
amd %20-30 arası performans gösterebilir benim dediğim teknoloji de üstüne extrası10-20 FPS için pekte AMD ye geçmek mantıklı değil o zaman çünkü benim aklıma bu kadar soru işaretini düşüren kişi anlattığına göre arada %20-30 luk oranla AMD daha fazla FPS verir her zaman diyordu benide düşündüren bu oldu
RTX3090 ın AMD deki dengini soruyordum geçmek mantıklı olur mu diye bakıyorduk ancak öyle yerlere geldi ki konu RTX4090 lı yeni sistem diziyoruzAmd tabii ki %20-30luk fazla performans gösterebilir fakat bu çok göreceli bir şey hangi ekran kartını kıyaslıyoruz asıl soru bu olması lazım bence..
Öneride bulunanların %70 lik kısmı NVDİA dan devam et diyorlar anladığım kadarıyla bir tık performans alacağım diye görsel kaliteden olmamam lazım sanırımamd %20-30 arası performans gösterebilir benim dediğim teknoloji de üstüne extrası![]()
O sanırsam yazmak için yazdı konumuzdan çok uzak bir yorum bırakmışçok eski
Everyone said NVIDIA, I'm an NVDIA user, I guess switching to AMD won't do me any goodprefer amd
Aynen öyle oldu herkesin önerisi bu yanda oldunvidıa tekledi
Bütçeden yana sıkıntı yok 55-60 arası ekran kartına para vermeyi düşünüyordum ancak AMD de önerilen kartlar bile sıfır olarak max 23-25-28 bin den gidiyor şuna vardım nvdia dan devam edip alabileceğimin en iyisini almayaamd daha iyi knka bütçene göre hangisi uyuyorsa direkt yapıştır
Kesinlikle öyle optimize etme konusunda NVDİA dan memnunum AMD de bu olay biraz daha zor galiba benim için.kanka şuanda bende amd kullanıyorum oyunlarda daha iyi performans için ayar yapacağın zaman overclock yapıyor bundan dolayı ndvia çok daha iyi tabi bence
Bende uzun yıllardır NVDİA kullanıcısıyım hiç merak edip geçiş yapmadım bu zamana kadar ama gerçekten AMD bile kullanan NVDİA dan devam et yazmış yani.amd daha iyi knkm ben uzun zamandır kullanıyorum çok memnunum