Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI

:resim:

9632a32c67eb6b6ab2f4a21e0eef6899dbdbae82.jpg

1566526641_Jingjia-JM9271-Chinese-GPU-performs-as-a-GeForce-GTX-1080.jpg

:yazı:

Bildiğiniz üzere ekran kartları alanında 20 yıla yakın bir süredir 2 şirket rekabet etmekte.Bildiğiniz gibi İntel kendi harici ekran kartını üreteceğini belirtmişti.4. adayında çinden gelmesi bekleniyor.Şuanda Çinde faaliyet gösteren Changsha Jingjia Microelectronics Gpu alanında kendini baya bir geliştirmekte.Bu şirketin JM9271 ismiyle bilinen son çipi ise Nvidia GeForce GTX 1080 modeliyle eşit derecede hızlı olduğu iddia edilmekte. Jingjia Microelectronics'in en yeni Gpu'su JM7200 GeForce GT 640'la eşit derecede performans sergilemekte.Bu şirketin yapım aşamasında olan JM9271 modelinin ise 1,800MHz, 16 GB HBM ve PCIe 4.0 desteği ile Nvidia GeForce GTX 1080 modeline rakip olacağı bekleniyor.Fakat bu Gpu'ların 24nm üretim süreci için inşa edildikleri için Nvidia'nın 16nm ekran kartları kadar hızlı olması beklenmiyor.​

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Planlı eskitmenin olduğu bir zamandayız bize verebildiklerini vermiyorlar zamanla daha üst model çıkıyor ve eskisi eskiyor yavaşlıyor sonuç olarak gelecek yıllardaki ekran kartları hali hazırda bekletiliyor. Ekran kartları fiziksel teknoloji sayılır yani iyi ekran kartlarını geliştirebilirler çinli firmanın Nvidiaya rakip olması bizim yararımıza olur, gelecek vadedeki fiyatları merak ediyorum.

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
umarım ucuz bir fiyat ile karşımıza çıkar :D

çok uçuk bir hayal..

Banlı Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
Planlı eskitmenin olduğu bir zamandayız bize verebildiklerini vermiyorlar zamanla daha üst model çıkıyor ve eskisi eskiyor yavaşlıyor sonuç olarak gelecek yıllardaki ekran kartları hali hazırda bekletiliyor. Ekran kartları fiziksel teknoloji sayılır yani iyi ekran kartlarını geliştirebilirler çinli firmanın Nvidiaya rakip olması bizim yararımıza olur, gelecek vadedeki fiyatları merak ediyorum.
nvidia çok fena eskitme yapıyor 2 sene önce gta 5 high ayarlarda 60 oynayabiliyordum şimdi highda 20 fps alıyorum

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Ya sonrada özellikleri düşürseler aldığımıza yazık olacak :(

Üye
8 HİZMET YILI
Bence nvidia sadece aynı adı taşıyor, amd daha iyi bir fiyata sahip ve çok iyi.

Çelebi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Aslında bir çok modelde dış sogutucu plakası aynı duruyor. Bende gtx970 gigabyte g1 serisi ekran kartı var. Dış soğutucu plakası gayet performanslı ve 3 fanlı. Eğer ki adamlar soğutucu blogu olmadan ekran kartlarını satarsalar, elimdeki bloğu takıp yola devam edebilirim ve buda fiyattın düşmesi demek. Bunun gibi uygun modellerde bu şekilde de satışlar yapılabilir ama satmıyorlar...Amaç her parçadan kar elde etmek. Durum böyle olunca tüketici yararına bir şey beklemeyin, bir firma uygun indirim yapıyorsa piyasada yer etmeye çalışıyor demektir, ondan sonra karşılıklı olarak düdüklemeye devam ederler.​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...