obsesif kompülsif bozukluk [Takıntı Hastalığı]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba son bir kaç yıldır bu illetle uğraşıyorum malesef takıntı hastalığım var ve en ufak şeyi bile kafaya takıyorum yani normal insanların kafasına takmicağı şeyleri kafama takamıyorum ve buna engel olamıyorum .
Yani şöyle düşünün saçma olduğunu bildiğiniz bişeyi ciddi derecede kafaya takıyorsunuz ve bu durumdan kurtulamıyosunuz. Kafamdaki takıntılar sadece yerini başka bir takıntı alınca gidiyor ve bu durum beni çok yormaya başladı
son zamanlarda aşırı sitres yapıyorum . yeni bi ilişkiye başlamak üzeriyim bu ilişkilerimi de etkiliyor istemedende olsa bazı şeyleri takıntı yaptığım için saçma salak düşünüyorum ve bundan kurtulamıyorum gerçekten .
Bazen bazı insanlara bakıp diyorum ne güzel hiç bişeyi kafaya takmadan yaşıyolar bende öyle olsam diyorum böyle hiç bişeyi takmadan mutlu olabilsem ama aptalca şeyleri bile takıyorum . kafaya nasıl takılmaz fikri olan varmı ?

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Psikolojik bi durum olduğundan psikiyatriste gitmeyi düşündün mü? Belki bu durumun daha da ilerlemeden yardımı olur

Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
Dostum bunu kendim yenmeliyim . ataklar halinde geliyor bir takıntımın geçmesi için başka bir takıntı yapmam gerek yoksa sürekli aklımda o taktığım şey oluyor . Gerçekten çok kötü bi durum. yaşayan bilir diyelim dostum

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba son bir kaç yıldır bu illetle uğraşıyorum malesef takıntı hastalığım var ve en ufak şeyi bile kafaya takıyorum yani normal insanların kafasına takmicağı şeyleri kafama takamıyorum ve buna engel olamıyorum .
Yani şöyle düşünün saçma olduğunu bildiğiniz bişeyi ciddi derecede kafaya takıyorsunuz ve bu durumdan kurtulamıyosunuz. Kafamdaki takıntılar sadece yerini başka bir takıntı alınca gidiyor ve bu durum beni çok yormaya başladı
son zamanlarda aşırı sitres yapıyorum . yeni bi ilişkiye başlamak üzeriyim bu ilişkilerimi de etkiliyor istemedende olsa bazı şeyleri takıntı yaptığım için saçma salak düşünüyorum ve bundan kurtulamıyorum gerçekten .
Bazen bazı insanlara bakıp diyorum ne güzel hiç bişeyi kafaya takmadan yaşıyolar bende öyle olsam diyorum böyle hiç bişeyi takmadan mutlu olabilsem ama aptalca şeyleri bile takıyorum . kafaya nasıl takılmaz fikri olan varmı ?
sen de sana kötü bi takıntı yapan herşeyı sil çıkar hayatından kafan rahat olur en azından

🇹🇭🇮🇸 🇮🇸 🇹🇭🇪 🇼🇦🇾
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Başka Şeyler Düşünmeye Çalış Aklına Sevdiğin Bişeyi Falan Getir Kardeşim Kafadan Silmedikten Sonra Hiçbir Şey Değişmez, Geçmiş Olsun. Esen Kal.

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Bro psikoloğa görünmem lazım buradaki kişiler sana yardımcı olamaz

UwU :3
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
psikiyatriste git bence önemli bir şey gibi duruyor baksana geçmiş olsun dostum

Kim ne oluyorsa Allah mübarek etsin
Süper Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
dostum burdaki kimse psikoloji okumamış sen prof birine git

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Şimdi buraya ne kadar yazsakda sana bu çözüm olmaz kankam. Sen en iyisi uzman bir destek al seni bu kadar yoruyorsa ve strese sokuyorsa en iyi çözüm bu. Umarım kurtulursun bu durumdan kankam

Üye
9 HİZMET YILI
psikiyatriste gitmeni öneriyorum çok yardımı dokunur maddi durumum yetersiz dersen devlet hastanelerindede var ama bu korona zamanında sıkıntılı bi durum korona geçince git en kötü sana ilaç yazar şuanki halinden daha iyi olursun

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Geçmis olsun dostum bir piskologa görün derim temizlik hastalıgını geçtim simetri hastası olan biri vardı çok zor dostum ALLAH şifa versin

Death is not the greatest loss in life
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Geçmiş olsun hocam, bir arkadaşım da bu durum vardı zamanla atlattı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...