Odaklanma sorunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Üniversite sınavım yaklaşıyor ve asla odaklanamıyorum.

Çoğu insan oturup ders çalışabilirken ben sadece kitaba bakıyorum ve asla konu anlatımlarını anlamıyorum çok fazla izliyorum defalarca çabalıyorum ama pek bir etkisini göremiyorum
Forum da bu tarz odaklanma sorunu yaşamış ve aşmış birisi var mı emin değilim o yüzden sorumu genel olarak soracağım
Daha odaklı ve dikkatli bir şekilde nasıl ders çalışabilirim veya siz nasıl ders çalışıyorsunuz?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Benim de aynı sorun vardı sadece 5 dk biraz bilgilere bak sonra 10 dk düşün aklında ne kaldı aklında tekrar ediyorsun beyninin ilgisini de çekiyor unutma sorunu için de biraz kitap işe yarar

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Bunun için ruh hastalıkları bölümüne git. Kısa videolar izleyerek odak süreni kendin azaltmış ve buna alışmış da olabilirsin, gerçekten klinik bir problemin de olabilir. Buradaki 500 insanın fikrindense tek bir uzman görüş daha değerlidir, burada çözüm arama. Klinik bir problemin varsa ritalin veya concerta yazarlar muhtemelen.

zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Kitap okumak dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemlerine iyi gelebiliyor. Kitap okumayı denedin mi hiç?

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
debh hastası biri olarak çözmek zor belli yöntemler ışılında veya ilaç yolu ile çözülüyor bu sorun:nopat:

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
kendim icin ise yarayanı soyluyorum calisacagım seyler disinda ilgimi cekecek seyleri masamdan/etrafımdan kaldırıyorum arkada sessiz hafifi bir muzik aciyorum ve genede dikkatim dağilsada en azından calısabiliyorum:502081481535913995:

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Benim dikkat bozukluğum vardı psikolog bunun için ilaç bile vermişti resmen insanı sakinleştiriyor ve odaklandırıyordu ilacın ismini unuttum orta okulda almıştım.
Kesinlikle psikoloğa gidip bu durumu anlatmanı öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
odaklanamamak kötü be abi özellikle sınav aklın bir karış havada oluyor

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Çalışmayı kendin için eğlenceli hale getir zamanla bu eğlenceli şeyleri azalt en sonunda mutlak odakla çalıştığını göreceksin

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
ADHD için bir psikolog/psikiyatri'den randevu alıp odaklanmayla alakalı sorunlarını çözebilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Kendine Bir Yön Belirle Veya Bir Piskiyatristen Randevu al

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Aynı dertten bende muzdaripim. Çözüm bulunursa diye takipteyim. Dhsh

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
dostum benim arkadaşların çoğu psikoloğa gitti onun için bir ilaç gibi bir şey vermiş ama çoğu vermiyo herkesin yöntemi farklı işe yaradığını söylüyo araştır istersen

Nyc

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Bende sınavlara çalışmak için test çözmeye başladığımda dikkatim ya telefona ya da pcye kayıyor yemek falan yiyesim geliyor.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
temelin olsa daha iyi ama yoksa telefonu ya da dikkatini dağıtan seyi yok etmen lazım yoksa isin sonu gelmez zorlaman gerekiyor kendini

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
hafif loş bir ışıkta gözlerini kapat ve kafanı boşalt sonra derse başla

Haslan
Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Merhabalar, öncelikle odaklanma sorunu tek başına bir sorun değildir. Birkaç farklı sebepten dolayı olabilir, bunlara kısaca değinmek istiyorum.

Öncelikle hayatınızda çok fazla eğlenceli şeyler yaptığınızdan dolayı kitap başına geçtiğinizde kitapdan yeterince eğlenmediğiniz için bu durumu yaşıyor olabilirsiniz. Sabah uyanıp telefondan Instagram'da reels izlemek, şahane bir sabah kahvaltısı yapmak, ve aşırı oyun oynamak bunlara örnek verilebilir. Yavaş yavaş ve adım adım hayatınızdan bunları keserek, öğrenmenin zevkini araştırıp ve bu sayede hayatınızı yavaşlatarak daha iyi odaklanabilirsiniz.

Hayatınızda birçok farklı olaylar dönüyor veya arkadaşlarınız ile çok fazla görüştüğünüz için ders anında odaklanamıyor olabilirsiniz. Bu düpedüz bir odak sorunudur ve bu sefer de sabah akşam 5-10 dakika meditasyon yaparak ya da namaz kılıp, namazda dikkatinizi asla bozmayarak pratik yapabilirsiniz.

Son olarak ADHD gibi bir durumunuz olabilir. Bütün bunları denediğiniz halde yine de odaklanamıyorsanız bir uzmana görünmenizde fayda var.

Kaynak: Odaklanma sorunu yaşadım.

인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Kitap okumak dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemlerine iyi gelebiliyor. Kitap okumayı denedin mi hiç?
evet kitap okuyorum. Odam da büyük bir kitaplar için rafım var. insanlar genellikle psikolog ile görüşmem gerektiğini söylemiş ama yaşadığım yer için bu imkansız hiç sıra bulamıyorum özel olarak gitmeyi düşündüm alakasız ilaçlar yazıldığı söylendiği için tedirgin oldum..

dostum benim arkadaşların çoğu psikoloğa gitti onun için bir ilaç gibi bir şey vermiş ama çoğu vermiyo herkesin yöntemi farklı işe yaradığını söylüyo araştır istersen
Maalesef sıra bulamıyorum 2026. en erken randevu tarihi

Aynı dertten bende muzdaripim. Çözüm bulunursa diye takipteyim. Dhsh
psikolojik destek almaktan başka çarem olmadığını farkettiğim saatleri yaşıyorum şuan. bu sene de mezuna kalıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...