Okul Sınavlarına Çalışma Metodu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
6 HİZMET YILI
Kafanı meşkul eden şeylerden önce arınman daha sonra çalışman lazım.

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
yazarak ve ödüllendirme gerçekten işe yarıyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
kişiye göre değişir şahsen ben kendım muzık dınleyerek calısıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
yazmak kafaya sokmana daha etkili yani benim üzerimde öyle çünkü yazarken birkaç hez okuyorsun bence yazarak çalış
Merhaba arkadaşlar 12.sınıfım sınav haftası geldi. Sizce en etkili sınav çalışma metodu nedir yani yazarak mı çalışmalıyım sadece video izleyerek mi ezber yaparak mı bildiğiniz taktikler varsa yazar mısınız?

Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI

Çalıştığın konuları ilginçleştir Örneğin, türev ve integral mi çalışıyorsun, limit sonsuza gittiğinde bunun ne demek olabileceğini tekrar düşün Fizikte kaldırma kuvvetini mi çalışıyorsun Öğrendiğiniz konunun inşaat araçlarında nasıl etkili olduğunu hayal et. Böylece öğrendiğin konular sadece kitapta kalmayacak, sen onları gerçek hayattan örneklerle özümseyeceksin​

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bu tamamen çalıştığın derse göre değişir . Taviyem sözel derslerse özet notlar çıkar ve bunları düzenli tekrar et.
Sayısal dersler içinde sorular üzerinden ilerlemen yararına olacaktır

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
kişiden kişiye çalışma metodu değişir ama örnek soruları çözebilecek duruma gelince hazırsın gibi oluyor sınava

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar 12.sınıfım sınav haftası geldi. Sizce en etkili sınav çalışma metodu nedir yani yazarak mı çalışmalıyım sadece video izleyerek mi ezber yaparak mı bildiğiniz taktikler varsa yazar mısınız?
ben her dersten özet not çıkarıyordum öyle çok daha rahat oluyor özellikle konu başlıklarını sınavdan önce biliyorsanız

Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
sınavı son güne bırakma, not tut, hocanın "bu sınavda cıkacak" dediklerini bir köşeye yaz, net puan 80, kolay gelsin.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
2 tür çalışma şekli vardır 1 yazarak 2 ezber yaparak hangisi sana göre daha uygun olduğunu deneyip öğrenebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
sinav haftasindan 1 2 hafta onceden calismaya basla cok rahat iyi not alirsin

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
kişiden kişiye değişir ama yazarak çalışmak çok uzun sürdüğü için video izleyerek ardından hemen sorusunu çözüp pekiştirerek çalışmak daha mantıklı geliyor bana

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
kanka en iyi çalışma methodu ellerini göğe doğru açıp allaha dua etmek

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Müzik dinleyerek veya şömine videosu aç PC TV den oşekilde çıtırtılar eşliğinde çalış ben öyle yapardım mükemmel oluyordu

Üye
3 HİZMET YILI
aslında dönem başı yani okulun ilk günü o evreyi tutturduktan sonra not alıp çalışarak ilerleyebilirsin fakat hocadan hocaya da değişiyor kimisi matematiği güzel anlatır kimisi canı nasıl istersen :// sonuçta yarışta ya 1m fark ile de geçiyorsun ya 1 cm fark ile geçiyorsun.

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
sadece derslere odaklanıp diğer her şeyden uzaklaşman lazım ve istekli olman çok önemli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...