Okullar açıldıktan sonra tekrardan sizce kapanır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar bildiğiniz gibi 6 Eylül de okullar açılacak gibi duruyor. Çoğu kişi okullar geri kapanmaz gibi şeyler diyor bana ama ben diyorum ki birkaç hafta sonra virüs sayıları artmaya başladığında 1 ay sonunda okullar geri kapanır gibi duruyor diyorum. Bildiğiniz gibi aşıların Delta varyantına karşı etkisi düşükmüş ondan kaynaklı Delta varyantının artması ile birlikte 1 ay sonra kapanacak gibi düşünüyorum sizce bu durum nasıl olur?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
8 HİZMET YILI
aşı olayı olmasaydı belki, fakat herkes aşı oluyor kapanmaz okullar.

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Şu öğretim döneminin iyice içine ettiler, açıyorlar, kapıyorlar. Orta yolu bir bulamadılar. Şehir dışına uzağa üniversiteye gidiyoruz, bir dünya masraf. Sonra birden okullar kapanıyor geri dönüyoruz bir dünya masraf. Tuttuğun şehirdeki ev kirası, emlakçısı ıvırı zıvırı. Bir işi yapıyorlarsa düzgün yapsınlar.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bizim üni bildirge yayınldı. Bildirgeye göre aşı olmayanların 2 haftada bir test olmaları gerekiyormuş. Ayda 2 test ne kadar kendini korursan koru, illa ki pozitif çıkacaksın ya da seni pozitif çıkartıcaklar çünkü amaçları aşılanmamış kimsenin kalmaması. Herkesi aşılamak için böyle bir işe girdiklerini düşünüyorum.

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Herkes aşı olmak üzere teşvik ediliyor, gelen PCR zorunlulukları da hep bu amaca yönelik. Aslında düşüncem, zaten yönetemedikleri krizi tepkilerden korktukları için daha beter bir hale getirecekleri. Okulları bu sebeple açacaklarını söylüyorlar ama iki hafta sonra kapanır diyorum ben.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Zaten full açılacak çünkü aşı olmayanlar okulda vurulacaklar zaten o yüzden delta varyantını dinlemezler

Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Şu öğretim döneminin iyice içine ettiler, açıyorlar, kapıyorlar. Orta yolu bir bulamadılar. Şehir dışına uzağa üniversiteye gidiyoruz, bir dünya masraf. Sonra birden okullar kapanıyor geri dönüyoruz bir dünya masraf. Tuttuğun şehirdeki ev kirası, emlakçısı ıvırı zıvırı. Bir işi yapıyorlarsa düzgün yapsınlar.
Haklısın kanka ya gidetken herşeyi ayarla sen sonra oraya gittiğinde okul kapansın hadi bakam geri dön Yazık ya paralarımıza

Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
18 yaş altı kişilerde artık yavaş yavaş aşı olmaya başladı, kapanması artık zor gibi görünüyor.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
İki ihtimal var ve bana kalırsa ikincisinin olma olasılığı daha yüksek;

1) Okullar açılmaz, artan vaka ve ölüm sayıları bahane edilerek ileri bir tarihe ertelenir.
2) Okullar açılır, vaka ve ölüm sayılarındaki hızlı yükseliş sebebiyle hibrit veya online eğitime geçilir.

Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
İki ihtimal var ve bana kalırsa ikincisinin olma olasılığı daha yüksek;

1) Okullar açılmaz, artan vaka ve ölüm sayıları bahane edilerek ileri bir tarihe ertelenir.
2) Okullar açılır, vaka ve ölüm sayılarındaki hızlı yükseliş sebebiyle hibrit veya online eğitime geçilir.
ikiside kötü ihtimal knkda
1 ihtimal daha iyi açılmadan bitirsinler şu illeti ondan sonra neresini açıyorlarsa açsınlar olay bitmeden bi olayı başlatıyorlar ne biçim iş bu anlamadım

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Bu saatten sonra kapanmaz okullar aşı olmayan öğretmenlere ve personellere haftada 2 kere PCR testi zorunlu Üniversite öğrencilerine aşı zorunlu Biontech ceosu delta varyantına karşı aşının etkili olduğunu söyledi zaten okullar kapanmaz vakalarda ağır vakalar değil hastaneye yatanların sayısı bir hayli azaldı.

MualliM
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
arkadaşım ben okul yöneticisiyim, kapanmayacak şekilde hazırlık yapılıyor ve kapanmayabilirde neden diye soracak olursan okullardan COVID yayılım çok olmuyor. Çünkü çocukların bağışıklıkları yetişkinlere göre daha güçlü ve hastalığı ağır geçirmiyor, agır geçirmeyince bulaşıcılığı az oluyor bu meretin. Bundan dolayı okullarda kapanma olacağını düşünmüyorum. Ayrıca öğrenciler ve öğretmenler her gün hes kodları ile kontrol ediliyor ve şüpheli, temaslı fark etmez en küçük riskte okula gelmemeleri sağlanıyor.

bir de kitlesel bağışıklık muhabbeti var bu sadece aşı ile degil dengeli bulaşma ve yayılımla da oluyor. Hastaneler dolmadığı, sağlık sistemi kilitlenmediği sürece bir kapanma olmaz. Emin ol hastalıktan ölen 40000-50000 kişi devlet için önemsiz. Bizlerin canları yanıyor ama devlet şahıslardan ibaret değil. Keşke bu meret hiç gelmeseydi, hiç kayıplarımız olmasaydı.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ben zamanında bitirmişim okulu ama kardeşim için pek öyle söylenemez eğer ki okula gitmek için aşı zorunlulugu gelirse göndermem okula bu kadar basit işine gelir cogu kişinin de gideceğini pek sanmıyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
18K vaka olmuş zaten 200 küsür de olum vardı kesinlikle kapanır 2 hafta geçmeden.

Düşmez Kalkmaz Bir Allahtır Uyan
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
yasaklar gerı gelmez bu gıdişlede gelmiyecek gıbı artık saldılar

TekGerçek
Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
en azından bu senede online eğitim olsaydı hastalık yönünden daha güvenilir olurdu fazla iç içe olmazdık birde yatarak sınıf geçerdik fenamı olurdu :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...