Okulum hakkında yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar ben ilk lgs kurbanlarındanım ama yıl boyu deli gibi çalıştığım için
puanım hiçte fena gelmedi ve ankarının en iyi 5 okulundan birine gittim

şu an okuduğum okul
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

ama sorun şu ben arkadaşlarımı hocalarımı çok sevmeme rağmen ben
burda mutlu değilim benim hayalim büyünce yazılım mühendisi olmak
9 yaşından beri değişmeyen tek hayalim ve hayatta yapmaktan sıkılmadığım tek şey kodlama
bende okuldan sıkılıyorum ve meslek lisesine gitmek istiyorum ailem buna karşı
o kadar çalışmanın sonucu meslek lisesi olamaz diyorlar ankarada herkes meslek liselerine kötü diyor
ama ben meslek lisesinde okumak istiyorum sizce bunun üzerinde gitmelimiyim yoksa şu an bulunduğum okuldamı
kalmalıyım

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Okuduğun okulda kalmalısın peki neden ? öncelikle kaliteli bir okul puanında çok iyi gelecekte puanın ve okuduğun okul daha doğrsu mezun olduğun okul senin yararına olacaktır eğer bu okuldan çıkıp meslek lisesine gidersen sonradan çok pişman olursun saçmalama sakın Lise sadece bir süreç önemli olan Üniversite sık dişini .

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Kardeşim anladığım kadarıyla bir çok insandan üstün bir zekan var çünkü çoğu kişi o puanları görememiştir hayatında. Sana benden tavsiye okuduğun liseyi bırakma aksine daha da çok asıl çünkü meslek liseleri ne derece iyi öğretim veriyor ülkemizin durumu belli . Sen üniversite sınavına gireceksin ve üniversite sınavına hazırlayan okul benim gözümde 1.Fen Lisesi 2. Anadolu lisesidir. Okuduğun okulu da iyi bilirim başarılı bir okuldur. Yoluna devam et yazılımla ilgili yaz tatillerinde kurs alabilir ( udemy, kişisel) ve kendinde hobi olarak bişeylere başlarsan emin ol çok iyi bir yazılımcı olursun. İyi günler.

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Kardeşim anladığım kadarıyla bir çok insandan üstün bir zekan var çünkü çoğu kişi o puanları görememiştir hayatında. Sana benden tavsiye okuduğun liseyi bırakma aksine daha da çok asıl çünkü meslek liseleri ne derece iyi öğretim veriyor ülkemizin durumu belli . Sen üniversite sınavına gireceksin ve üniversite sınavına hazırlayan okul benim gözümde 1.Fen Lisesi 2. Anadolu lisesidir. Okuduğun okulu da iyi bilirim başarılı bir okuldur. Yoluna devam et yazılımla ilgili yaz tatillerinde kurs alabilir ( udemy, kişisel) ve kendinde hobi olarak bişeylere başlarsan emin ol çok iyi bir yazılımcı olursun. İyi günler.
zeka değil konu sahibi belirtmiş yıl boyu deli gibi çalıştım diye kardeşim.

asıl konuya gelirsek meslek lisesi okumana hiç gerek yok kaldığın yerde devam et zaten üniversite sınavında anadolu lisesinden alıcağın eğitimle daha iyi bir üniversite kazanacağını düşünüyorum.

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Okuduğun okulda devam et meslek lisesine gidersen emin ol çok pişman olursun.

Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
ayn çalışan herkes yapar
Post automatically merged:

zeka değil konu sahibi belirtmiş yıl boyu deli gibi çalıştım diye kardeşim.

asıl konuya gelirsek meslek lisesi okumana hiç gerek yok kaldığın yerde devam et zaten üniversite sınavında anadolu lisesinden alıcağın eğitimle daha iyi bir üniversite kazanacağını düşünüyorum.
teşekkürler haklısınız yaa benim üniversiteye kadar beklemem lazım profosyonel yazılım dersleri almak için şu an udmey kursu aldım onları izliyorumda asıl öğretmenlerden ders almak isterdim
Post automatically merged:

teşekkürler reis yorumun için çok haklısın

Son düzenleme:
Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
Bu puanı alıpta Atatürk Lisesine gitmemek, anlıyorum...

Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bu puanı alıpta Atatürk Lisesine gitmemek, anlıyorum...
knk o okula puanım yetmedi ve ben o puanı almadım zaten o not lgs ye uygun bir not değil ben 379 aldım ve okulun puanı 390 o yüzden gidemedim

yani atatürk lisesi 390 puan ben almak 379 puan ve benim adresim oraya olmak uzak

Son düzenleme:
* xάήάx *
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
İlla bir meslek lisesine gitmene gerek yok sonuçta yazılım senin sevdiğin bir iş kendini zaten geliştirmek istediğin bir dal. Biraz daha ileriye dönük şeyleri düşünmen gerekli şu an ki okulun ile gideceğin yol ile meslek lisesi arasında bir hayli fark var. Zaten bu senin bir becerin ise ailene bunu sevdirmenin, sıcak baktırmanın yolu bu becerini onların da görmesini sağlamak nasıl olur bir proje olur, annenin yahut babanın mesleği ile alakalı bir şeyler üretip karşılarına çıkartırsın mesela Baban kargo firmasın çalışıyordur Delphi'den yada VB'den basit bir kargo takip programı yazarsın. Onların severek yaptıkları şeyleri onlara göstermek her zaman seni bir adım öne taşır. Canını sıkma bu konuda bu senin becerin ve senin hayatın.

Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İlla bir meslek lisesine gitmene gerek yok sonuçta yazılım senin sevdiğin bir iş kendini zaten geliştirmek istediğin bir dal. Biraz daha ileriye dönük şeyleri düşünmen gerekli şu an ki okulun ile gideceğin yol ile meslek lisesi arasında bir hayli fark var. Zaten bu senin bir becerin ise ailene bunu sevdirmenin, sıcak baktırmanın yolu bu becerini onların da görmesini sağlamak nasıl olur bir proje olur, annenin yahut babanın mesleği ile alakalı bir şeyler üretip karşılarına çıkartırsın mesela Baban kargo firmasın çalışıyordur Delphi'den yada VB'den basit bir kargo takip programı yazarsın. Onların severek yaptıkları şeyleri onlara göstermek her zaman seni bir adım öne taşır. Canını sıkma bu konuda bu senin becerin ve senin hayatın.
teşekkürler tavsiyen için

Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
burası meb değil biliyorum ama yazılım ile ilgilenen ve yazılım okuyan var bilmem kapasiten buna yetermi bende yazılım okuyanlardan veya meslek lisesi okuyanlardan yardım almak istedim boş yapma

Süper Üye
8 HİZMET YILI
Knk bence o kdr calismissin sen okuluna devam et udemyden ders fln al meslek lisenine gitme bence

Banlı Üye
10 HİZMET YILI
Yazılım okuyacaksan kendini pazarlamayı da bileceksin.

Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
Sana şöyle örnek vereyim o zaman, yazılım mühendisliği için müfredatın temellerini internetten türkçe videolar bularak izleyebilirsin çünkü yazılım hem görsel hem yazılı olarak bulunan bir şey fakat, bilgisayar mühendisliği öyle değil o yüzden okulunu oku bir yandan da internetten dersleri izleyip alıştırmalar yap.

Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Sana şöyle örnek vereyim o zaman, yazılım mühendisliği için müfredatın temellerini internetten türkçe videolar bularak izleyebilirsin çünkü yazılım hem görsel hem yazılı olarak bulunan bir şey fakat, bilgisayar mühendisliği öyle değil o yüzden okulunu oku bir yandan da internetten dersleri izleyip alıştırmalar yap.
şunu satın aldım sence işime yararmı öğrnemek için bunun yanındada internetten sıkıntım olursa alıştımalar yapıyorum ve hep ttekrar ediyorum

Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
şunu satın aldım sence işime yararmı öğrnemek için bunun yanındada internetten sıkıntım olursa alıştımalar yapıyorum ve hep ttekrar ediyorum
Sadece C++ var? Nerede VB.NET? Nerede C#? Yazılım sadece Assembly veya C++ kapsamıyor alıyorsan bütün bir set alman lazım.

Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Sadece C++ var? Nerede VB.NET? Nerede C#? Yazılım sadece Assembly veya C++ kapsamıyor alıyorsan bütün bir set alman lazım.
c++ öğrenip diğer dillere daha rahat geçerim diye düşünüyorum bundan sonra bir c++ kursu daha alıp javada kendimi geliştirmeyi planlıyorum

Süper Üye
7 HİZMET YILI
Meslek lisesine gidip hayatını heder etme. Meslek lisesi okuyup bitirdikten sonra hayata atılınca boş kalacaksın. Yazılım okumak çok güzel birşey ama yüksek öğretimini yapınca. Yazılım mühendisi arayan şirketlerde çalışman gerektiği zaman senin üniversite diplomana bakacaklar kıytırık meslek lisesi diplomana değil.

Bunun yanında meslek lisesinde aldığın kodlama derslerini sen internette kurs olarak daha üst seviyesini alırsın. Hatta şunu bile söyleyebilirim adamlar haftalarca derse bile girmiyorlar. İsteyen zaten anadolu lisesinde dersini halleder üniversitesini kazanır geriye kalan zamanda kendini kodlamaya verir. Sen iyi veya ortalama bir düzeyde anadoluya gidebiliyorsan oralara git. Hem oralardaki bilişim öğretmenleri daha çok ilgileniyorlar. :)

Ben anadolu lisesinde okuyorum ve çoğu meslek lisesinde bilgisayar okuyan arkadaşlarımı solluyorum bilişim konusunda. Lise mesleği belirlemez üniversite belirler. Lisede bilgi öğrenip üniversitede alanına yoğunlaşabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...