Ölümden sonra hayat var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Olmadığını düşünerek yaşamak kadar kötü bişey yoktur bence ölünce hiç bir anlam yokmuş gibi gitmek saçma

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
bu duruma inanmayan varsa zaten ateistlikle meşguldür Allah bizi böyle şüpheye düşürecek durumlardan uzak tutsun.

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Bir deist olarak şöyle söylebilirim ahiret konusu bana çok saçma geliyor. Sınav muhabbetleride aynı şekilde çünkü 6 yaşındaki bir çocuğun t*cize uğrayıp psikolojisinin bozulması nasıl bri sınav olabilir. bunu yapan kişiye sınav diyeceksiniz bana. bende bu teze şöyle bir antitez oluştururum, madem çocuklar suçsuz günahsız niye nesne misali onlar üzerinden sınava tutuluyoruz benim düşüncem peygamber kitap ve ahiret bulunmamakta yaratıcı sizin tabirinizle tanrı ya da allah bizi yaratıp bıraktığıdır.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
herkesin inancı farklı ama bence ahiret hayatı var allah hepimizin yardımcısı olsun

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
bana göre ölümden sonra yasam var cennet ile cehenneme inanmıyorum fakat Allahın varlıgına inanıyorum

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kişinin kendi fikri bu konu kimine göre vardır kimine göre yoktur bunu tartışmak sonsuz döngüden çıkmaya çalışmakla aynı

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ben agnostik ateist biri olarak bunun bilinemeyeceğini eğer bir tanrı varsa bizi iradeyle yollayıp irademize saygı duymayarak bizi cennete veya cehenneme atmaz bence öldükten sonra nasıl doğmadan önce hiç bir şey değilsek öldükten sonra da öyle olacak ama bir tanrı varsa bence bizi başka bir beden de geri yollicak
evet doğmadan önce bir hiçtik biz yokken aslında dünya hep varmış savaşlar olmuş bir sürü olaylar olmuş biz bunların hiçbirisini bilmiyorduk demekki hiç olucaz ölüncede

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kurban oldugum allahım ilk önce hepımızı tum musluman alemini cennetine nail peygamberimize komşu eylesin en güzel ırmaklrında buluşmayı dostlarımızla yan yana olmayı nasıp etsın tabıkıde cennet ve cehhenem vardır burası yalan dunya bize gelen indirilen kitaba uygun olarak herşey gerçektir

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Buna kimse inkar gelemez yani Şahsen ben inanıyorum Çünkü herkes bildiği için korkarak yaşıyor aslında...

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Ben islama inanıyorum ve ölümden sonra yaşam var bana göre eğer olmasaydı bu yaşadığımız hayatlar çok manasız olurdu.

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
nasıl oluyorsa peygamberler hep arap coğrafyasına gelmiş şimdi de lgbt kaynıyor fakat lut olayı gibi bir olay yaşanmadı
çok da kurcalamamak lazım gibi :)

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Ölümden sonra ruhlar olacağına inanıyorum.

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
kıyametten sonra Hayat başlıcak diyorlar diğer taraf için Bildiğim bu kadar Kıyamete kadar vefat edenler ne oluyor bilmiyorum

Seçkin Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bence boşa yaşamıyoruz bu hayatı hesaplaşacağımız illa bi gün olucak Allah tüm müslümanları cennetine alsın inşallah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...