Ölümden sonra hayat var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Yaşarken yaşıyorsun ölünce ölüyorsun bu kadar basit? Yoksa neden ikiye ayrılsın ki neden ölüm olsun? Seni yaşatıyor yaşatan öldürüyor öldüren.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
tamamen karanlık oldugunu dusnuyorum ben hiç bişey yok

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
karmakarışık bi konu olum ya müslümanlığımı sorguladım okuyunca

Donator
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
farklı inanışlar farklı sonları sunuyor . yakın zamanda teknoloji bunu da çözecektir. şimdilik söylenen herşey sadece safsatadan ibaret olur

Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
ölümden sonra hayat dinimizce vardır bazı kişilere göre öldükten sonra tekrardan farklıbir vücuttan geri gelmektir düşününce ölümden sonra h ayatın nasıl bişi oldugunu bilemeyiz ve mantıksız geliyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ben hayatın ilüzyon olduğunu düşünüyorum ve bence öldükten sonra farklı bir bedende yeniden doğuyoruz

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Ölümden sonraki hayat konusu, felsefi, dini ve kültürel inançlara dayalı bir tartışma konusudur ve birçok farklı görüş bulunmaktadır. İnsanlar arasında bu konudaki inançlar büyük ölçüde farklılık gösterir ve bilimsel olarak kanıtlanmış bir cevap bulunmamaktadır. İşte bu konudaki bazı ana görüşler:

1. **Dinlere Göre:** Birçok din, ölümden sonra bir tür ruhsal varlığın veya yaşamın olduğuna inanır. Örneğin, Hristiyanlık, İslam ve Hinduizm gibi dinler ölümden sonraki hayatı öğretirler. Bu dinlerde ölümden sonra kişinin ruhu ya cennete gönderilir ya da reenkarnasyon sürecine tabi tutulur.

2. **Ateist ve Agnostik Görüşler:** Bazı insanlar, ölümden sonra hiçbir türde yaşamın olmadığına inanır. Ateistler, Tanrı veya ruhani bir gerçeklik kabul etmezler ve ölümden sonraki hayatın bir yanılsama olduğunu savunurlar. Agnostikler ise, bu konuda kesin bir bilgiye sahip olmanın mümkün olmadığını düşünürler.

3. **Reenkarnasyon:** Bazı inanç sistemleri, ölümden sonra ruhun başka bir bedene yeniden doğduğunu öğretir. Bu, Hinduizm ve bazı Budist öğretilerinde bulunan bir inançtır.

4. **Bilimsel Yaklaşım:** Bilim, ölümden sonraki hayatı doğrulamayan veya reddetmeyen bir bakış açısını benimser. Bilimsel olarak kesin bir şekilde ölümden sonraki hayatın varlığını veya yokluğunu kanıtlayacak bilimsel bulgular yoktur.

Ölümden sonraki hayat konusu kişisel inançlar, kültürel faktörler ve din gibi birçok etmene bağlıdır. Bu nedenle, insanların bu konudaki görüşleri kişiseldir ve çeşitlilik gösterir. Kimileri için bu inanç bir umut kaynağıdır, kimileri için ise ölümün ardından bir bilinmezlik olarak kalır.

b3T

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
benim kendi düşüncem yoktur ölümden sonra hayat

Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
ömrümde hiç varoluş sancısı çekmedim bu sorunun cevabını ararken şuan varoluş sancısı çekiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bir hayat olduğunu ümit ederek insanlar yaşar ama herkes cennete gitmek istesede kimse ölmek istemez sebebi de aşkında kimsenin gerçekten inanmaması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...